icon
Logo

Stratech als werkgever

Wil jij werken bij een professionele en innovatieve organisatie waarbij persoonlijke groei en organisatieontwikkeling hand in hand gaan?

Waarom werken bij Stratech?

Naast een marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een goede pensioenregeling, internetvergoeding, thuiswerkvergoeding, opleidingsregeling, kilometervergoeding, winstdelingsregeling en incentives, bieden wij volop de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen. We gaan regelmatig in gesprek met onze medewerkers om in te kunnen spelen op individuele behoeften en bieden hen de mogelijkheid om door te groeien. Persoonlijke groei en organisatieontwikkeling gaan met elkaar gepaard. Op deze manier is en blijft werken bij Stratech voor iedereen een uitdaging! 

De leuke informele cultuur waarin professionaliteit, kennis(deling), collegialiteit, initiatief en plezier hand in hand gaan maakt Stratech tot een boeiende en inspirerende werkgever. We hechten veel waarde aan de informele werksfeer binnen Stratech. Dit bevorderen wij door het hebben van een actieve personeelsvereniging, waarbij iedereen is aangesloten, een vrijdagmiddagborrel en diverse activiteiten met collega's.

Ons verhaal

Stratech is in 1989 opgestart als een spin-off van de Universiteit Twente, waarbij drie (oud) studenten van de UT door het Transferpunt bij elkaar werden gebracht. De verschillende achtergronden en vaardigheden van de studenten vormden een goede combinatie voor de basis van het succes van Stratech. Zij hebben Stratech opgericht met het idee om kennisintensieve software te ontwikkelen voor nichemarkten. De insteek was dat er standaard applicaties gemaakt zouden worden, die bij de klant geconfigureerd kon worden.

Inmiddels ligt de focus van Stratech op drie nichemarkten: Sociaal Financieel, Logistiek & Industrie en Recreatie. Van deze markten wordt de recreatiemarkt het langst bediend. Het idee om voor deze sector een plannings- en reserveringssysteem te gaan ontwikkelen is ontstaan toen één van de oprichters op een camping stond en in gesprek met de eigenaar het idee kreeg hem te gaan helpen met software. De sociaal financiële markt werd begin jaren 90 veroverd met een subsidiebeheer applicatie en een cliëntvolgsysteem. Daar is later de software voor schuldhulpverlening uit ontstaan. In 1996 kreeg Stratech de kans om ook actief te worden op de markt voor exportzendingen door een bestaand softwarepakket voor het exportproces over te nemen. Dit heeft Stratech doorontwikkeld, vernieuwd en de afgelopen jaren uitgebouwd tot een krachtige totaaloplossing voor het gehele import- en exportzendingenproces.

Nu, 32 jaar later, is Stratech uitgegroeid tot een stabiele organisatie met ruim vijfenzeventig medewerkers. We danken ons succes nog steeds aan de succesformule waarmee in 1989 gestart is; de ontwikkeling van kennisintensieve standaard software oplossingen voor nichemarkten. De drie oud UT studenten zijn nog steeds betrokken bij Stratech als aanhouders en directie. Met de focus op de (door)ontwikkeling van nieuwe generatie software applicaties die als online dienst worden aangeboden, zien we ook de toekomst met vertrouwen tegemoet!

hero

Software specialisten die hun klanten begrijpen

Stratech hanteert een professionele en resultaatgerichte werkwijze waarbij persoonlijke groei en organisatieontwikkeling hand in hand gaan. Wil jij werken bij een professionele en innovatieve organisatie?

Over Stratech
  • Kennisintensieve processen

    We automatiseren kennisintensieve processen in de drie nichemarkten door middel van innovatieve software.

  • Standaard software oplossingen

    Onze standaard software oplossingen kunnen worden ingericht op basis van uw werkprocessen.

  • Ge├»ntegreerde totaaloplossingen

    We leveren geïntegreerde totaaloplossingen, waarmee uw processen van begin tot eind kunnen worden geautomatiseerd.

Onze cultuur

De Stratech-cultuur is er één waarbij professionaliteit, kennis(deling), collegialiteit, initiatief en plezier hand in hand gaan. Dit maakt Stratech tot een boeiende en inspirerende werkgever. We hechten veel waarde aan de informele werksfeer binnen Stratech. Collega's staan altijd voor elkaar klaar en we zijn ervan overtuigd dat we in teamverband de beste resultaten bereiken. We hebben een actieve personeelsvereniging, waarbij iedereen is aangesloten, een vaste vrijdagmiddagborrel en er worden regelmatig activiteiten met collega's georganiseerd.

Ons personeelsbeleid

Stratech heeft een helder en eerlijk personeelsbeleid, waarbij HR-tools als het personeelshandboek, beloningsstructuur en de HR-cyclus in het leven zijn geroepen.

We bieden marktconforme arbeidsvoorwaarden. We voeren regelmatig een beloningsonderzoek uit met als doel de marktconformiteit van de beloningen van de verschillende functies te toetsen. De Stratech CAO à-la-carte stelt je in staat de arbeidsvoorwaarden in financiële zin beter aan te laten sluiten op je persoonlijke wensen en leefsituatie.

Wij vinden het belangrijk om jou als medewerker te betrekken bij bepaalde besluitvorming en feedback te krijgen over het gevoerde personeelsbeleid. De directie stemt met de Ondernemingsraad diverse zaken rondom het personeelsbeleid af.