icon
Logo

Gijs Abbring: "App development in .Net"

Gijs Abbring (student HBO-ICT Software Engineering aan het Saxion) heeft voor zijn stage bij Stratech een app ontwikkeld voor de sector Sociaal Financieel. "De app is bedoeld voor cliënten van de klanten van Stratech. Dit zijn mensen die in de schuldhulpverlening zitten. Met de app kunnen zij onder andere een overzicht van een leefgeld opvragen."

Mogelijkheid om ervaring op te doen in .Net

Toen hij op zoek ging naar een stageadres had Gijs direct een duidelijk doel voor ogen. "Voor mijzelf had ik als doel gesteld om ervaring op te doen in .Net. Stratech beschikt over de juiste kennis, aangezien alle nieuwe producenten van Stratech worden gemaakt met .Net." Naast de mogelijkheid om ervaring op te doen in .Net speelde het feit dat Stratech veel mogelijkheden biedt voor studenten ook een rol bij de keuze voor Stratech. "Stratech werkt graag met studenten en bieden ze verschillende stages en afstudeeropdrachten aan. Deze punten overtuigden mij om te gaan solliciteren bij Stratech. Het eerste gesprek verliep gelijk goed. In dit gesprek kwam ook de opdracht van de app ter sprake, dit leek mij een leuke en leerzame opdracht."

Praktijkervaring én technische kennis

Gijs geeft aan veel geleerd te hebben in het team waar hij deel van uitmaakte. "Vanaf dag één was ik werkzaam in het ontwikkelteam van sociaal-financieel. Hier heb ik heel veel praktijkervaringen opgedaan. Ik deed mee met het scrumproces en werd betrokken bij veel bijeenkomsten van het team. Hierdoor leerde ik niet alleen de techniek, maar ook de alledaagse situaties binnen een softwarebedrijf." Naast deze waardevolle praktijkervaring heeft Gijs inhoudelijk ook veel opgestoken. "Ik heb veel geleerd van de ervaren programmeurs van Stratech. Zij hebben mij veel geholpen om goede code te schrijven. Ook heb ik veel nieuwe technieken geleerd om een app en webapplicatie te maken in .Net."

Positieve sfeer en fijne collega's

Terugkijkend op zijn stage bij Stratech is Gijs met name positief over de sfeer binnen het team. "Ik heb de periode als positief ervaren met veel aardige en leuke collega’s. Dit leidde tot een positieve sfeer." Daarnaast heeft hij de begeleiding als prettig ervaren. "Over de hele periode heb ik een stagebegeleider binnen Stratech, waarmee ik regelmatig gesprekken voerde over de voortgang. Ook kon ik altijd vragen stellen aan de ervaren programmeurs."

Meer weten?

Wil je weten wat het Stratech Innovation Lab jou te bieden heeft? Bekijk hier onze actuele opdrachten!

Innovation Lab