icon
Logo

Security Automation binnen Stratech

Hoe kunnen we Security Automation inzetten binnen Stratech?

Wat is de opdracht?

Binnen Stratech zijn we bezig om onze traditionele softwareoplossingen te vervangen door cloud software. Door deze ontwikkeling vindt er een verschuiving plaats in de manier waarop we software uitleveren. Waar we voorheen een nieuwe versie uitleverden als on premisse software, leveren we nu een webapplicatie. Deze verandering zorgt ervoor dat het thema ‘Veiligheid’ hoog op onze agenda komt te staan. We willen een structurele oplossing bedenken waarbij we de veiligheid van onze software te allen tijde kunnen garanderen en snel kunnen anticiperen en reageren op eventuele security gerelateerde incidenten.

Nu zijn er op internet diverse diensten beschikbaar zoals OWASP en CVE waar bekende problemen met software gemeld en geregistreerd wordt. Doel van deze opdracht is om te onderzoeken of dergelijke diensten geïmplementeerd kunnen worden binnen de OTAP omgeving van Stratech, zodat security checks een integraal onderdeel uit gaan maken van het proces. Aangezien deze databases dagelijks worden bijgewerkt dient het een near real time oplossing te worden. Dit betekent dat code die vandaag goed gekeurd is, morgen afgekeurd kan zijn omdat er nieuwe informatie beschikbaar is vanuit een relevante bron rondom een security issue.

Deze opdracht omvat de volgende onderdelen:

 • Je onderzoekt welke relevante bronnen beschikbaar zijn rondom security (zoals OWASP en CVE)
 • Je onderzoekt welke mogelijkheden dergelijke diensten bieden in relatie tot de scope van deze opdracht
 • Je werkt een model uit hoe Stratech deze diensten in kan zetten
 • Je geeft advies omtrent de gekozen oplossing
 • Je ontwikkelt en bouwt de oplossing
 • Je implementeert de oplossing binnen de OTAP omgevingen van Stratech, in samenwerking met de development teams
Wie zoeken wij?
 • Je volgt de opleiding Business information technology, Computer science of Human media interaction
 • Je bent resultaatgericht
 • Je bent leergierig
 • Je beschikt over een proactieve houding
 • Je kunt goed samenwerken in een team, maar kunt ook goed zelfstandig aan de slag
Waarom stage lopen bij Stratech?

Naast een goede stagevergoeding bieden wij onze stagiaires en afstudeerd volop de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen. Bij Stratech gaan persoonlijke groei en organisatieontwikkeling met elkaar gepaard. Op deze manier is en blijft werken bij Stratech voor iedereen een uitdaging! In veel gevallen biedt Stratech ook na je stage- of afstudeerperiode voldoende mogelijkheden.

De leuke informele cultuur waarin professionaliteit, kennis(deling), collegialiteit, initiatief en plezier hand in hand gaan maakt Stratech tot een boeiende en inspirerende werkgever. We hechten veel waarde aan de informele werksfeer binnen Stratech. Dit bevorderen wij door het hebben van een actieve personeelsvereniging, waarbij iedereen is aangesloten, een vaste vrijdagmiddagborrel en diverse activiteiten met jouw collega's.

Hoe kun je solliciteren?

Spreekt deze opdracht jou aan? Laat je interesse blijken door je motivatie en CV te mailen naar personeelszaken@stratech.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stratech als werkgever

Stratech is in 28 jaar tijd uitgegroeid tot een succesvol dynamisch en innovatief internetbedrijf met ruim 70 medewerkers. We zijn specialist in de ontwikkeling, levering en implementatie van gebruiksvriendelijke softwareoplossingen. Dat doen we voor organisaties die actief zijn in de markten Sociaal Financieel, Recreatie en Logistiek & Industrie.

Meer over Stratech