icon
Logo

Artificial Intelligence (AI) in Test Engineering

Hoe kan Stratech met AI het testvak naar een hoger niveau brengen?

Wat is de opdracht?

Klanten eisen steeds meer van de software applicaties waar zij mee werken. Zo moet de beschikbaarheid hoog zijn. Als softwarebouwer willen we steeds vaker nieuwe versies uitbrengen. Dit alles vraagt een hoge kwaliteit van de software applicatie. Om deze kwaliteit te kunnen blijven leveren is het noodzakelijk om, naast handmatig te testen, het testwerk zoveel mogelijk te automatiseren. Stratech is hier al mee bezig, maar vraagt zich af of de manier van automatisch testen naar een hoger niveau kan worden getild door het toepassen van Artificial Intelligence (AI).

Zou het niet geweldig zijn om handmatige exploratory tests ook automatisch uit te voeren? De tester leert de AI wat de nieuwe functionaliteit is en wat deze zou moeten doen. De AI combineert dit met wat het reeds geleerd heeft en test sneller, beter en grondiger dan een mens ooit zou kunnen. Is dat niet de wereld van morgen? In hoeverre heeft een organisatie als Stratech hier vandaag al iets aan?

Voor deze opdracht voer je een onderzoek uit naar de mogelijkheden omtrent het inzetten van AI binnen Test Engineering, rekening houdend met wat het beste past bij de software applicaties van Stratech. Als eindresultaat willen we een proof of concept hebben die aantoont wat de mogelijkheden zijn.

Wie zoeken wij?
  • Je volgt de opleiding Business information technology, Computer science of Human media interaction
  • Je bent resultaatgericht
  • Je bent leergierig
  • Je beschikt over een proactieve houding
  • Je kunt goed samenwerken in een team, maar kunt ook goed zelfstandig aan de slag
Waarom stage lopen bij Stratech?

Naast een goede stagevergoeding bieden wij onze stagiaires en afstudeerd volop de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen. Bij Stratech gaan persoonlijke groei en organisatieontwikkeling met elkaar gepaard. Op deze manier is en blijft werken bij Stratech voor iedereen een uitdaging! In veel gevallen biedt Stratech ook na je stage- of afstudeerperiode voldoende mogelijkheden.

De leuke informele cultuur waarin professionaliteit, kennis(deling), collegialiteit, initiatief en plezier hand in hand gaan maakt Stratech tot een boeiende en inspirerende werkgever. We hechten veel waarde aan de informele werksfeer binnen Stratech. Dit bevorderen wij door het hebben van een actieve personeelsvereniging, waarbij iedereen is aangesloten, een vaste vrijdagmiddagborrel en diverse activiteiten met jouw collega's.

Hoe kun je solliciteren?

Spreekt deze opdracht jou aan? Laat je interesse blijken door je motivatie en CV te mailen naar personeelszaken@stratech.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stratech als werkgever

Stratech is in 28 jaar tijd uitgegroeid tot een succesvol dynamisch en innovatief internetbedrijf met ruim 70 medewerkers. We zijn specialist in de ontwikkeling, levering en implementatie van gebruiksvriendelijke softwareoplossingen. Dat doen we voor organisaties die actief zijn in de markten Sociaal Financieel, Recreatie en Logistiek & Industrie.

Meer over Stratech