icon
Logo

Afstudeeronderzoek | Marktsegmentatie

Wil jij met jouw afstudeeronderzoek echt impact maken? Dan is deze marketingopdracht op jouw lijf geschreven! Met jouw aanbevelingen gaan wij concreet aan de slag om onze dienstverlening (service) nóg beter aan te laten sluiten bij de behoefte in de diverse marktsegmenten.

Wat wordt jouw opdracht?

Je brengt in kaart welke segmenten er te onderscheiden zijn in de Nederlandse markt voor importerende en exporterende bedrijven (verladers). Je onderzoekt welke kenmerken en specifieke servicebehoeften deze segmenten hebben; van de bovenkant tot de onderkant van de totale markt. Je onderzoekt welk soort services hier het beste invulling aan geven. Daarnaast adviseer je hoe (in welke vorm) deze services het beste aangeboden kunnen worden per segment.

Aan het einde van jouw afstudeerperiode heb je het volgende afgerond:

 1. Een analyse van de markt waarin Stratech actief is:
  • Indeling van de markt in een aantal specifieke marktsegmenten en vaststelling van de kenmerken per segment
  • Beschrijving van de specifieke servicebehoefte per segment
 2. Advies over welke services passen bij de behoeften per segment en hoe deze het beste aangeboden kunnen worden.

Wie zoeken wij?

Je volgt een commerciële HBO-opleiding (bijvoorbeeld Commerciële Economie of Bedrijfskunde) en je hebt de volgende eigenschappen:

 • Nieuwsgierig
 • Lef
 • Commerciële instelling
 • Zelfstandig
 • Resultaatgericht
 • Goed analytisch vermogen

Wie is Stratech?

Al ruim 30 jaar helpen wij Nederlandse bedrijven succesvol bij het optimaliseren van hun import- en exportprocessen. Wij zorgen ervoor dat deze processen efficiënt, gemakkelijk, overzichtelijk en foutloos verlopen. Hiervoor bieden wij innovatieve softwareoplossingen, kennis en dienstverlening. Dat wordt gewaardeerd met een hoge klanttevredenheid.

Meer dan 1.000 bedrijven in Nederland maken dagelijks gebruik van onze software. Tot onze klanten behoren mooie MKB-bedrijven en bekende bedrijven als KLM, Aviko en Bosch. Hiermee zijn we een dominante speler in de markt.

Stratech Logistiek & Industrie heeft de ambitie om tot de top 3 van de markt te behoren en door haar doelgroep als allerbeste ervaren te worden. Voor meer info kijk op onze website.

Waarom afstuderen bij Stratech?

Wij bieden onze afstudeerders volop de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen. Bij Stratech gaan persoonlijke groei en organisatieontwikkeling hand in hand. Werken bij Stratech is voor iedereen een uitdaging! Wij waarderen jouw toegevoegde waarde, waarvoor je een goede afstudeervergoeding ontvangt.

Stratech is een boeiende en inspirerende werkgever. We hebben een leuke informele cultuur waarin professionaliteit, kennis(deling), collegialiteit, initiatief en plezier hand in hand gaan. Wij hebben een actieve personeelsvereniging en een vaste vrijdagmiddagborrel.

Voor meer info over Stratech: Wij zijn Stratech.

Geïnteresseerd?

Ben je enthousiast over Stratech en deze opdracht? Leuk! Laat je interesse blijken en stuur je motivatie & cv naar hr@stratech.nl. Heb je nog vragen over de afstudeeropdracht neem dan contact op met John Schutten (Product Manager) j.schutten@stratech.nl of bel hem gerust voor meer informatie via 06 51 69 89 74.

Solliciteer direct

Afstuderen bij Stratech

Stratech biedt gedreven studenten het gehele jaar door diverse interessante stage- en afstudeermogelijkheden. Ook kun je voor een bijbaan of op projectbasis bij Stratech terecht. Hiervoor is het Stratech Innovation Lab opgericht: dé ontwikkelruimte voor creativiteit en innovatie!

Stratech Innovation Lab
#