icon
Logo

Software Engineer Maikel over zijn passie voor techniek

Onze collega Maikel heeft al jaren een passie voor techniek. Hij legt uit waar deze liefde vandaan komt: "Ik ben een verfijnd Star Trek-fan. Dat is ook de reden dat ik de IT in ben gerold. Het liefst zou ik ooit een volledig geautomatiseerde computer maken waar je tegenaan kunt praten en die dan van alles voor je doet, net zoals in Star Trek." Als Software Engineer bij Stratech komen Maikel's werkzaamheden hierbij in de buurt…

Software ontwikkelen is als het schrijven van een boek

Maikel omschrijft het ontwikkelen van software als het schrijven van een boek: "Je moet een mooie kaft hebben, want het oog wil wat. Het verhaal dat je schrijft moet goed zijn, om mensen te blijven boeien. Maar de schrijfwijze moet ook kloppen. Als één van deze elementen ontbreekt of niet klopt, dan heb je geen goed boek." Deze filosofie probeert Maikel in zijn werk bij Stratech dagelijks toe te passen.

Maikel werkt als Software Ontwikkelaar voor één van de .Net-teams binnen Stratech. Hij is samen met zijn collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Stratech Booking, het online reserveringssysteem voor recreatiebedrijven. Vooral de samenwerking met zijn collega's ervaart Maikel als positief. "Een kwalitatief goed product waar iedereen achter staat en waar de eindgebruiker goed mee kan werken, is het resultaat van een goede samenwerking."

 

Experimenteren met nieuwe technieken

Toen Maikel twee jaar geleden bij Stratech kwam werken was hij eigenlijk niet op zoek naar een nieuwe baan. Echter, na een eerste kennismaking besloot hij dezelfde dag nog om toch de overstap naar Stratech te maken. "Stratech bood mij veel mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen. We krijgen ruimte om een opleiding te volgen. En in mijn dagelijkse werk kan ik met de nieuwste technieken werken waar ik veel van leer", aldus Maikel.

De Software Engineer maakt al vanaf het begin onderdeel uit van het Booking-team en zit nog steeds helemaal op zijn plek. Maikel vertelt enthousiast over "zijn" product: "We lopen qua techniek voorop, dat is natuurlijk hartstikke leuk! Daarnaast heb ik bijgedragen aan de ontwikkeling van de vernieuwde lay-out van de software. Booking heeft nu echt een moderne look-and-feel en de techniek werkt een stuk sneller. Ik ben er trots op dat ik deel uit maak van deze ontwikkeling!"

Tevreden eindgebruikers zijn het grootste compliment voor mijn werk

Hoewel Maikel het leuk vindt om te experimenteren met nieuwe technieken, houdt hij bij de ontwikkeling van de software altijd de eindgebruiker in zijn hoofd. "We ontwikkelen de software niet voor onszelf maar voor de eindgebruiker. Dat betekent dat de functionaliteit begrijpelijk moet blijven. Ik probeer me zo goed mogelijk in te leven in onze klanten en gebruikers." Bij de ontwikkeling van Stratech Booking zijn verschillende sessies georganiseerd, waarbij het ontwikkelteam rechtstreeks in contact kwam met de klanten. "Deze sessies hebben ons enorm geholpen om te horen of we op de goede lijn zaten." Maikel krijgt ook veel energie van positieve feedback van klanten. "Het is leuk om te horen dat de pilotklanten zo enthousiast zijn over Booking. Ik zie het als het grootste compliment voor mijn werk als de eindgebruikers tevreden zijn. Daar doe je het voor."

Word jij onze nieuwe collega?

Ben je benieuwd naar wat Stratech jou te bieden heeft? Bekijk onze website voor meer informatie over Stratech en als werkgever en onze actuele vacatures.

Werken bij Stratech

Wij zijn Stratech

Software maken is onze passie. Dat doen we al sinds 1989 en inmiddels met meer dan 70 specialisten.

Over Stratech
#