icon
Logo

Op de stoel van Consultant Jurjen

In de 14 jaar dat Jurjen bij Stratech werkt, heeft hij mogen proeven van verschillende vakgebieden binnen de organisatie. Na een start als Servicedesk Medewerker, doorgroei naar Consultant en een uitstapje als Product Manager, weet Jurjen dat zijn passie bij het consultancy-vak ligt. "Ik word gelukkig wanneer we onze klanten écht hebben geholpen met onze oplossingen." Lees hier de ervaringen van Jurjen.

Waarde toevoegen bij klanten

Jurjen beschrijft zijn functie als Consultant als tweeledig. "Enerzijds zit ik natuurlijk veel bij klanten. Ik voer gesprekken met ze, luister naar hun wensen en behoeften en bedenk op welke manier onze softwareoplossing Stratech-SPS hun processen het best kan ondersteunen. Ik voer implementaties uit en adviseer onze klanten over hun werkprocessen." Aan de andere kant is er intern een belangrijke rol voor de Consultants weg gelegd op het gebied van kennisdeling. "Ik doe bij klanten veel kennis op over de markt. Daarnaast houd ik me, als douanespecialist, veel bezig met alle ontwikkelingen die spelen op dat gebied. Door al deze kennis te delen met mijn collega's, kan ik persoonlijk een bijdrage leveren aan de verbetering van onze producten en dienstverlening."

Vanaf het begin heeft Jurjen hoofdzakelijk voor de productgroep Logistiek & Industrie gewerkt. "Deze markt ligt mij goed. Ik heb met name contact met logistieke afdelingen van organisaties. Dit zijn over het algemeen pragmatische mensen met een duidelijk doel voor ogen. Ik vind het prettig dat ik zo goed kan sparren met onze contactpersonen." Jurjen hecht waarde aan de belangrijke rol die onze software speelt voor de klant. "Onze producten raken de kernprocessen van onze klanten. Het geeft me voldoening dat we met onze software op een belangrijk niveau waarde toevoegen."

Bij Stratech is er veel veranderd, maar ook weinig…

"Sinds ik bij Stratech werk is er wel het één en ander gewijzigd qua structuur en werkwijze. De scheiding tussen productgroepen was er al toen ik binnenkwam, maar dit is in de loop der jaren verder doorgevoerd. Zo zijn er per productgroep Product Managers en Business Managers aangesteld, die zorgen voor de verbinding tussen productontwikkeling en de business." Jurjen vertelt over de groei die Stratech heeft doorgemaakt: "Uiteraard zijn we ook gegroeid. Fysiek, maar met name in professionaliteit. Het projectmanagement is nu veel beter op orde. Zo zijn we bijvoorbeeld agile gaan werken. Ook is de focus veel meer gaan liggen op standaardisatie. Allemaal positieve veranderingen die nodig zijn om grip te houden in een groeiende organisatie."

Aan de andere kant ziet Jurjen ook aspecten die eigenlijk niet veranderd zijn ten opzichte van 14 jaar geleden. "Voor mij als Consultant staat de klant nog steeds altijd centraal. Ik probeer elke klant zo goed mogelijk te helpen met onze software en dienstverlening." Ook in de organisatievoering zijn bepaalde zaken hetzelfde gebleven. "Wat Stratech altijd al uniek heeft gemaakt, en nog steeds, is dat we alles van A tot Z zelf in huis hebben. Van productontwikkeling tot aan marketing en sales; we doen alles zelf! Daarnaast vind ik het mooi dat er ondanks de groei, nog steeds een familiebedrijf-cultuur heerst. De directie is voor iedereen benaderbaar", aldus Jurjen.

Kennis is de toekomst

Jurjen vindt het belangrijk om waarde te blijven toevoegen bij klanten. Stratech is een kennisintensief bedrijf en volgens hem ligt daar ook de toekomst. "Ik zou mijn adviesrol als Consultant graag nog breder willen trekken. Ik denk dat ik mijn specialistische douanekennis nog meer kan inzetten voor de verbetering van onze producten, maar ook om onze klanten nog beter te kunnen helpen. Ik wil dé kennispartner van onze klanten zijn!" Gelukkig biedt Stratech voldoende mogelijkheden om hierin te kunnen groeien. Jurjen hoopt dan ook nog veel klanten gelukkig te kunnen maken met onze software en deskundig advies.

Meer weten over Stratech als werkgever?

Ben je benieuwd geworden naar wat Stratech jou te bieden heeft? Bekijk onze website voor meer informatie over Stratech als werkgever en onze actuele vacatures.

Werkgever Stratech

Wij zijn Stratech

Software maken is onze passie. Dat doen we al sinds 1989 en inmiddels met meer dan 70 specialisten.

Over Stratech
#