icon
Logo

Een dag in het leven van Vincent

Vincent Maas is al 15 jaar werkzaam als Software Engineer bij Stratech. Hij heeft al veel ontwikkelingen meegemaakt bij Stratech, van personeelswijzigingen tot aan de invoering van scrum en de ontwikkeling van nieuwe producten. Na 15 jaar heeft Vincent nog steeds een passie voor programmeren. Lees hier over de ervaringen van Vincent.

Van alle markten thuis

Vincent is in 2003, kort na de afronding van zijn opleiding Hogere Informatica aan het Saxion, begonnen bij Stratech. Vincent was nog niet bekend met Stratech, maar dankzij de klik tijdens het sollicitatiegesprek en het geboden perspectief, durfde Vincent de uitdaging bij Stratech wel aan. "Het sprak me aan dat Stratech actief is in meerdere productgroepen, dat bood voor mij wel toekomstperspectief!"

De Software Engineer heeft zich gedurende de jaren dan ook bewezen in alle drie de productgroepen. "Ik ben begonnen met de ontwikkeling van ons meldingensysteem voor de Servicedesk. Daarna heb ik me gericht op de (door)ontwikkeling van Stratech-CVS en Stratech-SBA, beide producten van Publiek (tegenwoordig Sociaal Financieel). Vervolgens heb ik een tijdje werkzaamheden verricht voor de productgroep Recreatie en ik heb zelfs ook een uitstapje gemaakt naar Logistiek & Industrie. Ik heb alle sectoren wel gezien!" Inmiddels is Vincent weer teruggekeerd naar Sociaal Financieel, waar hij Stratech Perspectief naar een hoger niveau wil tillen.

Een sterke voorkeur voor de sectoren heeft Vincent niet echt. "Het leuke aan Stratech Perspectief vind ik de complexiteit aan processen en berekeningen. Ik vind het altijd een uitdaging om dit op de juiste manier in de applicatie te verwerken. Maar zo heeft elk product van Stratech wel zijn eigen uitdagingen, wat het leuk maakt om ermee te werken!'

Invoering van scrum

Los van de wisseling van producten en productgroepen, heeft Vincent gedurende de jaren de nodige veranderingen en professionaliseringslagen meegemaakt. De belangrijkste verbetering is in zijn ogen de invoering van de scrummethodiek. "In het begin werkten we met de watervalmethode. Dat wil zeggen dat er, in de meest gunstige gevallen, een eisendocument was. Op basis van dat document begon je gewoon met programmeren en leverde je uiteindelijk een eindproduct op, waarbij je hoopte dat het goed was. Omdat er geen tussentijdse demo's of evaluaties waren, gebeurde het weleens dat je maanden bezig was geweest met ontwikkelen, maar dat je uiteindelijk te horen kreeg dat alles toch anders moest. Dan kon je weer helemaal opnieuw beginnen."

De invoering van scrum heeft er volgens Vincent voor gezorgd dat er veel effectiever ontwikkeld kon worden. "Omdat we gedurende het ontwikkelen tussentijds feedback krijgen, zijn we veel flexibeler en kunnen we sneller schakelen. Uiteindelijk gaat het ontwikkelen hierdoor ook veel sneller".

Passie voor programmeren

Zelfs na 15 jaar haalt Vincent nog steeds veel voldoening uit zijn werk bij Stratech. "Ik kom nog steeds dagelijks uitdagingen tegen waarin ik mij vast kan bijten. Ik vind het vooral mooi om te zien dat als ik complexe onderdelen van de software heb aangepast, die veel impact hebben, dat deze dan ook goed draaien bij de klant."

Het programmeren zelf vind Vincent nog steeds het leukst aan zijn vak en hij doet dan ook zijn best om bij te blijven bij de nieuwste technologieën. "Ik heb een tijdje geleden een cursus C# gevolgd en vorig jaar een cursus Domain Driven Design, als voorbereiding op de .Net ontwikkelingen." Ook ziet Vincent het als een mooie uitdaging om zich te richten op de ontwikkeling van de nieuwe .Net producten. "Ik zie dit als een mooie mogelijkheid om een nieuw product vanaf het begin op te gaan bouwen. Het is erg leuk om vanaf de start over zulke dingen mee te denken!"

Meer weten over Stratech als werkgever?

Ben je benieuwd geworden naar wat Stratech jou te bieden heeft? Bekijk onze website voor meer informatie over Stratech als werkgever en onze actuele vacatures.

Werkgever Stratech

Wij zijn Stratech

Software maken is onze passie. Dat doen we al sinds 1989 en inmiddels met meer dan 70 specialisten.

Over Stratech
#