icon
Logo

U bent van harte welkom!

Wil uw gemeente ook op het juiste spoor komen met data-analyse? Wij nemen u in een middag graag mee in de wereld van datagedreven werken, data literacy en data-analyse. Drie inspirerende sprekers delen hun kennis en ervaringen in overheidsprojecten. Zo krijgt u onder andere een praktijkvoorbeeld over hoe de gemeenten Maassluis, Schiedam en Vlaardingen met behulp van data-analyse inzicht hebben gekregen in het schulden- en armoedebeleid. Natuurlijk heeft u ook voldoende tijd om te netwerken zodat u uw eigen ervaringen met collega's kunt delen. Het Spoorwegmuseum in Utrecht is het decor voor deze themamiddag. 

 

Lees hieronder meer over de verschillende presentaties!

Bekijk programma

13.15 - 14.00: 'Datagedreven werken: een innovatieve nieuwe vorm van samenwerking tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven' door Kenny Pool
Het Zuid-Hollandse Fieldlab – de Big Data Innovatie Hub (BDIH) – is een onafhankelijk samenwerkingsverband van overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Voor de regio Haaglanden is een op gemeenten toegesneden serie masterclasses ontwikkeld op het gebied van datagedreven werken. Hierin komen zowel de bestuurlijke als de technologische aspecten van het uitnutten van databronnen aan de orde. De overheid biedt het bedrijfsleven diverse kansen om haar bedrijfsvoering te moderniseren alsmede haar positie in de markt te verbeteren middels de toepassing van moderne technologieën zoals IOT, Internet Of Things en Data Science. Het BDIH ontwikkelde een laagdrempelig kick-start model om de toepassing en waarde hiervan te toetsen.

Tijdens deze presentatie belicht Kenny Pool deze innovatieve nieuwe vorm van samenwerking tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Hij licht toe hoe de Big Data Innovatie Hub de gemeente Zoetermeer ondersteunt om haar ambitie om datagedreven te sturen en te werken waar te maken.Kenny Pool is voorzitter van de Big Data Innovatie Hub. Daarnaast is hij werkzaam als Digital Transformation Expert bij Dell EMC.

14.00 - 14.45: 'De wereld van data literacy' door Angelika Klidas
In deze presentatie neemt Angelika Klidas u mee de wereld van data literacy: hoe lees, interpreteer, begrijp en bediscussieer je data. Dit zal ze onderbouwen met diverse projecten die ze heeft uitgevoerd.

Angelika Klidas is Chief BI Officer bij MagnaVersum, een organisatie die andere organisaties helpt de stap te zetten van 'digitaal doen' naar 'digitaal zijn'. Daarnaast is zij als docent Business Intelligence verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam en is zij Qlik Luminary 2017, 2018 & 2019.

Themasessie Data - Spreker 1

15.15 - 16.00: 'Inzicht in armoede: een praktijkvoorbeeld' door Kees Brandwijk
Is er sprake van verborgen armoede? En kan data-analyse helpen daarin inzicht te krijgen? Met die vraag is het Kenniscentrum MVS (het onderzoeksteam van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam) in 2017 aan de slag gegaan. Ze hebben een flinke hoeveelheid data gekoppeld en geanalyseerd om meer inzicht te krijgen in de arme inwoners van de gemeenten. In 2018 is er een vervolgonderzoek gestart, waarmee men meer inzicht wilde verkrijgen in de dynamiek van armoede en in de effectiviteit van het armoede- en schuldenbeleid. Ook daarvan zijn de eerste resultaten bekend. Kees Brandwijk neemt u mee in dit praktijkvoorbeeld!

Kees Brandwijk is beleidsonderzoeker en –adviseur voor Kenniscentrum van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam (MVS).

Themasessie Perspectief - Spreker 3

 

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 25 juni 2019

Tijd: 12.00 - 16.30 uur
Indien u geen gebruik wenst te maken van het lunchbuffet ontvangen we u graag om 12.45 uur. 


Locatie: 
Spoorwegmuseum te Utrecht

Bereikbaarheid: 
Door de centrale ligging is het Spoorwegmuseum goed bereikbaar per auto, bereken hier uw route. Na afloop krijgt u van ons een uitrijkaart. Komt u met het openbaar vervoer? Reis dan naar station Utrecht Maliebaan en stap uit midden in het museum!

 

Kosten: deelname aan de themasessie, inclusief een bezoek aan het Spoorwegmuseum, lunch en parkeerkaart, is kosteloos

hero

Meld u nu aan!

Wilt u ook weten wat de mogelijkheden zijn van data-analyse? En hoe u data kunt toepassen bij het maken van beleid? Meld u nu aan en we zien u graag op dinsdag 25 juni!

Direct aanmelden
  • Interessant programma

    Drie praktijkgerichte presentaties over de mogelijkheden van data!

  • Inspirerende locatie

    Bezoek voorafgaand aan de Themasessie het Spoorwegmuseum (gratis) op eigen gelegenheid!

  • Gratis deelname

    Deelname, inclusief een bezoek aan het Spoorwegmuseum, lunch en parkeerkaart, is kosteloos!

Over Stratech

Stratech is meer dan alleen softwareleverancier. Stratech is ook uw betrokken kennispartner! Dat doen we enerzijds door kennisintensieve processen te automatiseren en anderzijds door de organisatie van trainingen en kennisevents, waaronder deze themasessie.

Ook op het gebied van data biedt onze software diverse mogelijkheden! Hoe is de opbouw van uw cliëntenbestand? Welke groepen cliënten zijn risicogroepen? Blijven de in- en uitstroom onder controle? Wat zijn de effecten van uw dienstverlening? Welke schuldeisers hebben een lange reactietijd? Stratech Insight biedt u deze inzichten op een presenteerblaadje!

hero

Heeft u nog vragen?

Dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen!