icon
Logo

Grip op de boedel en verplichtingen van de saniet

In Stratech Perspectief beheert u alle activiteiten in het kader van het wettelijke traject. U houdt vanaf de Wsnp toelating tot en met de schone lei grip op de saniet. Hierbij heeft u continu inzicht in de voortgang van de trajecten en het bedrag op de boedelrekening. 


Daarnaast zijn verplichtingen van de saniet in de software voor Wsnp bewindvoering eenvoudig te monitoren, zoals de sollicitatieplicht en loonstrokencontrole.

Volledige procesondersteuning

Onze software voor Wsnp bewindvoering sluit volledig aan op uw werkprocessen. U krijgt een volledig beeld van de huidige situatie van de sanieten, doordat alle Wsnp trajecten met doorlooptijden in één scherm zichtbaar zijn. 

Efficiënt post verwerken bij postblokkades

In Stratech Perspectief geeft u aan of de saniet een postblokkade heeft. Voor de efficiënte afhandeling van alle inkomende en uitgaande post biedt Stratech een koppeling met een document management systeem. Alle correspondentie wordt automatisch in het dossier gearchiveerd.

Vanuit de geïntegreerde documentgenerator in de software maakt en verstuurt u eenvoudig uw eigen brieven en rapporten. 

Eenduidig klant- en rechtbankgegevens registreren 

U kunt al uw klantgegevens op eenduidige wijze verwerken. Daarnaast kunt u de gegevens van de rechtbank, zoals de toegewezen rechter-commissaris en data van zittingen, eenvoudig toevoegen aan het dossier van een saniet.

 
Eenvoudig de schuldenlijst samenstellen

De schuldgegevens van het Wsnp verzoekschrift neemt u eenvoudig over. Vervolgens benadert u de schuldeisers om de werkelijke schuld op te vragen. Na de verificatievergadering kunt u de schulden kenmerken als 'erkend' of 'betwist'. Indien er een renvooiprocedure van toepassing is, kunt u in het dossier zicht houden op de renvooivergaderingen. Pas wanneer alle schulden erkend zijn gaat u verder in het traject.

Slotuitdelingslijst

De slotuitdelingslijst met de bedragen voor de schuldeisers maakt u vanuit Stratech Perspectief. Zowel de berekening voor een schuldsanering als faillissement worden ondersteund. Zo krijgt u snel inzicht in de bedragen die bestemd zijn voor de schuldeisers.

Communicatie met schuldeisers

Uiteraard wordt alle communicatie met de schuldeisers opgeslagen in het dossier. U kunt ook kiezen voor digitale communicatie met de schuldeisers, maar uiteraard ook met de saniet, met behulp van onze portals. 

Lees hier meer over de mogelijkheden van Stratech Connect!

Zicht op arbeids- en sollicitatieplicht

In Stratech Perspectief registreert u eenvoudig de arbeidscontrachten van de saniet, inclusief een eventuele vrijstelling van de arbeidsplicht. Wanneer er sprake is van een sollicitatieplicht, kunt u uiteraard ook de sollicitaties toevoegen aan het dossier. 

Loonstrokencontrole wordt een simpele taak

Op basis van de geregistreerde arbeidscontracten genereert de software automatisch een verwachte loonstrook. De controle van de loonstrook of uitkering kunt u eenvoudig uitvoeren, aangezien de software bekijkt welk inkomen er daadwerkelijk binnen komt.

Wijzigingen uit informatieplicht verwerken

Eventuele wijzigingen die de saniet doorgeeft in het kader van de informatieplicht, kunt u uiteraard gemakkelijk verwerken in de software.

Afdrachtplicht aan de boedel

Met de geïntegreerde Vtlb-calculator wordt de boedelafdracht automatisch berekend. 

Geïntegreerde Vtlb-calculator

Middels de geïntegreerde Vtlb-calculator registreert u eenmalig alle gegevens en berekent u automatisch elke maand het juiste Vrij te laten bedrag, op basis van de actuele loonstrook. Als er zaken veranderd zijn is een herberekening zo gemaakt. Alle inkomsten boven het Vrij te laten bedrag draagt u eenvoudig af aan de boedel.

Bewindvoerderskosten berekenen

De kosten die u als Wsnp bewindvoerder maakt kunt u in de software registeren.

Slotuitdelingslijst samenstellen

Vanuit Stratech Perspectief stelt u de slotuitdelingslijst samen. De software ondersteunt zowel de berekening voor een schuldsanering als voor een faillissement. Zo heeft u snel inzicht in de bedragen die bestemd zijn voor de schuldeisers. Bij verzet kunnen er geen betaalregels worden aangemaakt en kan er dus (nog) niet worden overgegaan tot verdeling van de boedel onder de schuldeisers.

Over Stratech Perspectief

 • Eén totaaloplossing

  Ondersteuning van schuldhulpverlening, budgetbeheer, kredietverstrekking en (Wsnp) bewindvoering

 • Flexibele inrichting

  Doordat de software op maat wordt ingericht zal deze aansluiten op uw eigen werkprocessen

 • Altijd zicht op uw cliënt

  Vanuit het cliëntvolgsysteem heeft u altijd grip op de status van de cliënt en de doorlooptijden

Meer weten? Neem contact op!
Over Stratech Perspectief

Uitgebreide mogelijkheden

Voor een volledige ondersteuning van uw bedrijfsvoering, kan ons cliëntvolgsysteem worden uitgebreid met diverse functionaliteiten:

 • Met de webportal Stratech Connect bent u altijd verbonden met alle betrokken partijen: cliënten, schuldeisers, ketenpartners en opdrachtgevers. Zo kunt u bijvoorbeeld de complete correspondentie met schuldeisers eenvoudig digitaliseren. Dit levert, naast de kostenbesparing, direct een tijdsbesparing op doordat er kortere doorlooptijden zijn.
 • Stratech Insight is een intuïtieve tool waarmee u op eenvoudige en visuele wijze gegevens uit Stratech Perspectief kunt analyseren en omzetten in relevante managementinformatie, op basis waarvan u beslissingen kunt nemen. 

Ervaringen van gebruikers

Software maken is onze passie. Wij helpen organisaties beter te ondernemen. Benieuwd naar hoe zij ondersteund worden door onze software?

Bekijk alle cases
hero

Veelgestelde vragen

 • Kan ik de saniet ook inzicht geven in de financiële status?

  Ja zeker, dit kan met de Stratech Connect portalen. Hiermee kunt u digitaal communiceren met uw saniet, schuldeisers, opdrachtgevers en ketenpartners. U bepaalt zelf wie welke informatie mag inzien.

 • Met welke banken kan er gekoppeld worden?

  Vanuit Stratech Perspectief kan met alle banken gekoppeld worden indien u met de bank hierover afspraken heeft gemaakt. Veel voorkomende banken zijn ING, ABN Amro (Access Online) en de Rabobank.

 • Is er een online demo omgeving beschikbaar?

  Er is geen online demo omgeving beschikbaar. Graag laten wij u in een vrijblijvende afspraak de mogelijkheden van de software zien.

 • Hebben jullie een supportafdeling die beschikbaar is bij vragen?

  Met al uw vragen en problemen rondom de software kunt u terecht bij de Servicedesk van Stratech. Deze is op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur zowel telefonisch al per e-mail bereikbaar. Hiervoor heeft u uw vaste contactpersonen.

Heeft u meer vragen, neem dan contact met ons op!

Laatste nieuws en evenementen

Stratech is dé kennispartner voor organisaties in de sociaal financiële sector. Wij houden u op de hoogte van het laatste nieuws. Daarnaast praten wij u ook graag tijdens diverse events bij over de laatste ontwikkelingen.

Bekijk alle nieuwsberichten
hero

Neem contact op

Meer weten of een vrijblijvende demo bij u op locatie plannen? Onze specialist op het gebied van Wsnp bewindvoering helpt u graag verder.

img
René KockAccount Manager