icon
Logo

Gebruiksvriendelijk cliëntvolgsysteem

Met Stratech Perspectief heeft u als kredietverstrekker continu zicht op uw cliënten. In ons gebruiksvriendelijke cliëntvolgsysteem kunt u al uw activiteiten rondom kredietverstrekking registreren, ordenen en beheren. 

 

Zo kunt u op eenvoudige wijze verschillende kredieten verstrekken en beheren. De software ondersteunt diverse type kredieten: persoonlijke leningen, herfinancieringen, saneringskredieten en doorlopende kredieten. 

Eenvoudige kredietverstrekking

Als kredietverstrekker wilt u dat uw werkzaamheden rondom het verstrekken van een krediet zo goed mogelijk geautomatiseerd worden. In onze software voor kredietverstrekking registreert u bij een kredietaanvraag eenvoudig de schulden en bestedingsdoelen die betrekking hebben op de aanvraag.

Op basis hiervan kunt u een proefberekening voor uw cliënt maken, zodat u direct inzicht kunt verschaffen in het krediet. Uiteraard wordt dit bij de cliënt geregistreerd; bij een akkoord kunt u eenvoudig de overeenkomst definitief maken mits u hiervoor gemachtigd bent. Tijdens het verstrekken van het krediet ziet u in één oogopslag het totale aflosschema. 

Uw kredieten bewaken

Het aflosschema in Stratech Perspectief geeft u altijd een actueel inzicht in de status van de aflossingen. Dagelijks genereert het systeem aanmaningen; u houdt te allen tijde grip op de aanmaningen die u daadwerkelijk verstuurt. Daarnaast kunt u vanuit het aflosschema de betalingen eenvoudig verplaatsen naar een andere datum. Ook biedt de software u de mogelijkheid om betalingsregelingen in te zetten. Het aflosschema blijft altijd actueel. 

De methodiek van het annuïtair aflossen wordt hierbij gehanteerd. Zaken als deurwaarderskosten, vertragingsrente, boeterente, renten aflossing, (gedeeltelijk/volledig) vervroegde aflossing en betaaltermijnen zijn volledig inzichtelijk. U heeft de mogelijkheid om vervroegde aflossingen automatisch door het systeem te laten herkennen. Daarnaast wordt het oversluiten van kredieten ondersteund waarbij u inzicht houdt in de effecten van deze wijziging. 

Digitale overdacht naar andere dienstverlening

Doordat Stratech Perspectief één totaaloplossing is bevat het ook functionaliteit voor budgetbeheer, bewindvoering en schuldhulpverlening. U kunt uw cliënt dan ook eenvoudig overdragen aan een andere dienstverlening.

Budgetbeheer en bewindvoering
Indien een cliënt ook gebruik maakt van de dienst budgetbeheer, wordt het aflosschema digitaal overgedragen aan de budgetbeheerder. Zodra deze hierop akkoord geeft, worden de aflossingen in het reguliere budgetplan opgenomen. Ook wijzigingen van aflosschema's kunnen eenvoudig worden verwerkt.

Als budgetbeheerder houdt u het overzicht op al uw cliënten en cliëntgelden en kunt hier verantwoord mee om gaan. De financiën van uw cliënten heeft u volledig onder controle. Met ons unieke cliëntvolgsysteem wordt u continu op de hoogte gehouden van de actuele status van de cliënt.

Schuldhulpverlening
Indien u als schuldhulpverlener voorstelt een saneringskrediet in te zetten en hierop akkoord ontvangt van de schuldeisers, heeft u de mogelijkheid de regeling van de cliënt digitaal over te dragen aan de afdeling kredietverstrekking. De kredietverstrekker beschikt direct over de schuldenlijst en kan na het opstellen van een kredietovereenkomst en het verstrekken van het krediet de schuldeisers uitbetalen. 

 

 

Koppeling met Bureau Krediet Registratie (BKR)

Middels de BKR-koppeling kunt u, conform de gedragscode van de NVVK, cliënten toetsen waarmee u eenvoudig inzicht verkrijgt in de kredieten van consumenten. Daarnaast kunt u uw kredieten bij het BKR registreren. De toetsresultaten worden opgeslagen in de software.

De historie van toetsresultaten is zo altijd te raadplegen. Daarnaast biedt deze koppeling de mogelijkheid om Sterposten op te vragen vanuit BKR. Hiermee krijgt u een overzicht van achterstallige registraties, waar u direct mee aan de slag kunt om eventuele boetes te voorkomen.

Contracten eenvoudig beheren en factureren

In Stratech Perspectief kunt u eenvoudig uw contracten registreren en beheren. Binnen een contract kunt u de prijsafspraken vastleggen. Dit kunt u specificeren naar de diensten die u levert. De afspraken die u met uw opdrachtgever heeft gemaakt omtrent tarieven en het factuurmoment legt u eenvoudig vast.

Per cliënt kunt u aangeven welke contractafspraken van toepassing zijn. Hierdoor kan de consulent enkel de diensten inzetten die zijn opgenomen in het contract. Per periode (bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks) genereert u factuurregels. Stratech Perspectief verzamelt de geleverde diensten voor die periode die u vervolgens kunt factureren aan uw opdrachtgever. De lay-out van de facturen kunt u volledig afstemmen op de gestelde eisen van uw opdrachtgever. Uiteraard is het ook mogelijk om direct aan de cliënt te factureren wanneer deze als particulier aanvullende diensten heeft afgenomen.

Over Stratech Perspectief

 • Eén totaaloplossing

  Ondersteuning van schuldhulpverlening, budgetbeheer, kredietverstrekking en (Wsnp) bewindvoering

 • Flexibele inrichting

  Doordat de software op maat wordt ingericht zal deze aansluiten op uw eigen werkprocessen

 • Altijd zicht op uw cliënt

  Vanuit het cliëntvolgsysteem heeft u altijd grip op de status van de cliënt en de doorlooptijden

Meer weten? Neem contact op!
Over Stratech Perspectief

Uitgebreide mogelijkheden

Voor een volledige ondersteuning van uw bedrijfsvoering kan ons cliëntvolgsysteem worden uitgebreid met diverse functionaliteiten:

 • Met de webportal Stratech Connect bent u altijd verbonden met alle betrokken partijen: cliënten, schuldeisers, ketenpartners en opdrachtgevers. U kunt zo bijvoorbeeld de complete correspondentie met schuldeisers eenvoudig digitaliseren. Dit levert, naast de kostenbesparing, direct een tijdsbesparing op doordat er kortere doorlooptijden zijn.
 • Stratech Insight is een intuïtieve tool waarmee u op eenvoudige en visuele wijze gegevens uit Stratech Perspectief kunt analyseren en omzetten in relevante managementinformatie, op basis waarvan u beslissingen kunt nemen. 

Ervaringen van gebruikers

Software maken is onze passie. Wij helpen organisaties beter te ondernemen. Benieuwd naar hoe zij ondersteund worden door onze software?

Bekijk alle cases
hero

Veelgestelde vragen

 • Kan ik mijn cliënten ook inzicht geven in de financiële status?

  Ja zeker, dit kan met de Stratech Connect portalen. Hiermee bent u altijd verbonden met uw cliënt, schuldeisers, opdrachtgevers en ketenpartners. U bepaalt zelf wie welke informatie mag inzien.

 • Kan ik de geleverde diensten aan mijn opdrachtgever factureren?

  In Stratech Perspectief kunt u eenvoudig uw contracten en prijsafspraken registreren en beheren. Dit vormt de basis van de facturatie richting uw opdrachtgevers.

 • Hebben jullie een supportafdeling die beschikbaar is bij vragen?

  Met al uw vragen en problemen rondom de software kunt u terecht bij de Servicedesk van Stratech. Deze is op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur zowel telefonisch al per e-mail bereikbaar. Hiervoor heeft u uw vaste contactpersonen.

 • Is aflossing op basis van automatische incasso mogelijk?

  Ja, de software ondersteund u hierin volledig. De automatische incasso's worden verstuurd naar de bank, de bestanden die u terug krijgt worden ook volledig verwerkt door Stratech. In het geval van een afwijzing van de bank worden onder andere storneringen automatisch verwerkt.

Heeft u meer vragen, neem dan contact met ons op!

Laatste nieuws en evenementen

Stratech is dé kennispartner voor organisaties in de sociaal financiële sector. Wij houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws. Daarnaast praten wij u ook graag tijdens diverse events bij over de laatste ontwikkelingen.

Bekijk alle nieuwsberichten
hero

Neem contact op

Meer weten of een gratis demo bij u op locatie plannen? Onze specialist op het gebied van kredietverstrekking helpt u graag verder.

img
René KockAccount Manager