icon
Logo

Volledige grip op het betalingsverkeer

De software voor budgetbeheer ondersteunt u in het volledig overnemen van het betalingsverkeer van uw cliënt en het communiceren met banken. U beheert en controleert het gehele proces waarbij u altijd grip houdt op al uw cliënten en cliëntgelden. Het budgetplan vormt hierin de basis: vanuit het budgetplan worden betalingen automatisch gegenereerd. Door het registreren van taken en automatische signaleringen wordt u continu op de hoogte gehouden van de actuele status.

 

Daarnaast is het mogelijk om financieel beheer uit te voeren waarbij u het Vrij te laten bedrag afdraagt aan de cliënt en het restant bedrag reserveert.

Cliëntgegevens efficiënt verwerken

Alle cliëntgegevens kunnen op een efficiënte manier worden verwerkt. U registreert ze op één plek en deze gegevens kunnen in de gehele applicatie worden hergebruikt. 

Continu zicht op de status van uw cliënt

U beheert en controleert het volledige proces waardoor u continu zicht heeft op uw cliënt en de cliëntgelden. Door het registreren van taken en automatische signaleringen wordt u continu op de hoogte gehouden van de actuele cliëntstatus.

U bent in staat de voortgang te bewaken en naar uw cliënt en eventueel opdrachtgever aan te tonen dat u verantwoord met het geld omgaat.

 

Facturatie van uw diensten

Werkt u in opdracht van andere partijen? Met onze software voor budgetbeheer kunt u eenvoudig de geleverde diensten factureren aan uw opdrachtgevers op basis van kosten/uren. Dat gebeurt geheel conform de contractafspraken. Per cliënt geeft u aan welke werkzaamheden u heeft uitgevoerd, bijvoorbeeld een adviesgesprek of intake. Geheel automatisch genereert u vervolgens voor een bepaalde periode overzichten met de te factureren diensten. Dit kunt u verwerken in individuele facturen of verzamelfacturen.

Ontzorgt door hosting

Stratech biedt de mogelijkheid om de software op een server bij Stratech te laten draaien. U kunt inloggen via het internet, zo is de software altijd en overal beschikbaar. Het updaten en onderhoud van de software wordt volledig door Stratech uitgevoerd, inclusief een dagelijkse back-up.

Grip op het betalingsverkeer

Als budgetbeheerder draagt u zorg voor de financiële huishouding van uw cliënt. Stratech Perspectief biedt u de mogelijkheid het gehele betalingsverkeer van uw cliënt over te nemen en te communiceren met alle banken.

Overzichtelijk budgetplan

In overleg met uw cliënt stelt u een budgetplan op: dé basis van waaruit u de betalingen gaat verrichten. Het is mogelijk het budgetplan gefaseerd in gebruik te nemen. Na het opstellen, kunt u een extra controlestap toevoegen waarbij, in het kader van functiescheiding, een andere afdeling akkoord geeft op het budgetplan. 

Betalingsverkeer overnemen

U heeft continu inzicht in alle inkomsten en uitgaven. U bepaalt in alle gevallen welke voorgestelde betalingen vanuit het budgetplan gedaan worden. Met één druk op de knop genereert u een overzicht van uitgavenregels die niet uitgevoerd kunnen worden. U kunt deze betalingen eenvoudig aanpassen, verplaatsen naar een andere datum of laten vervallen.

De betalingen die uitgevoerd kunnen worden, worden klaargezet in een (SEPA) bankbestand dat geschikt is voor alle banken. Tijdens het importeren worden de door de bank uitgevoerde transacties gematcht waardoor u altijd grip heeft op de financiële situatie van uw cliënt.

Direct zicht in saldoprognose

In Stratech Perspectief kunt u de saldoprognose van uw cliënt zien, doordat u alle verwachte inkomsten en uitgaven kunt registreren. U krijgt direct inzicht in de invloed van een onverwachte uitgave op de saldo ontwikkeling. Zo ziet u in één oogopslag of het mogelijk is te voldoen aan de aanvraag om extra leefgeld.

Geef cliënten inzicht in digitaal bankafschrift

U kunt alle cliënten middels de portals van Stratech Connect hun eigen dossier laten inzien. Hier kunnen ze hun traject volgen en bankafschriften bekijken, downloaden en uitprinten. Dit bespaart u tijd en geld. Uiteraard bepaalt u zelf wie het dossier mag inzien. Daarnaast kunnen uw cliënten via de portal wijzigingsverzoeken doorgeven of extra leefgeld aanvragen. 

Stratech Connect

Diverse soorten budgetbeheer

In Stratech Perspectief kunt u uw eigen projecten of diensten samen stellen. Zo legt u de verschillende vormen van budgetbeheer vast, bijvoorbeeld 'Budgetbeheer basis', 'Budgetbeheer totaal' of 'Vaste lasten beheer'.

Financieel beheer

Indien uw cliënt zelf de vaste lasten betaalt, kunt u hem of haar ondersteunen met behulp van financieel beheer. U kunt bijvoorbeeld het Vrij te laten bedrag automatisch overboeken naar een privérekening van de cliënt. 

Coachen naar financiële zelfredzaamheid

Ook voor een tijdelijke ondersteuning om de financiën van uw cliënten weer op orde te krijgen, is ons clientvolgsysteem uitermate geschikt. Op basis van begrotingen in het systeem kunt u de cliënt coachen naar financiële zelfredzaamheid. U kunt de gemaakte afspraken, uw eigen acties en de acties van de cliënt overzichtelijk registreren. Zo begeleidt u de cliënt eenvoudig naar het zelf uitvoeren van het betalingsverkeer.

 

Complete procesondersteuning voor het regelen van schulden

Stratech Perspectief is een totaaloplossing voor de gehele markt van sociaal financiële dienstverlening. De software is daarom ook uitermate geschikt voor het regelen van schulden en betalingsachterstanden. Het berekenen van het Vrij te laten bedrag en de afloscapaciteit en het automatisch genereren van een betalingsvoorstel per schuldeiser voert u eenvoudig uit. Het is ook mogelijk om de zakelijke schulden van (ex)-ondernemers te regelen.

Grip houden op aflossing van Niet Problematische Schulden

Met Stratech Perspectief is het nu ook mogelijk om niet problematische schulden af te lossen en grip te houden op het proces omtrent de aflossing. U genereert eenvoudig, op basis van het Vtlb, betaalvoorstellen en kunt de schuldeisers in één keer aanschrijven met dit voorstel.

Op basis van de inkomsten van de cliënt op de betreffende spaarrekening worden alle definitieve bedragen automatisch berekend en uitbetaald aan de schuldeisers.

De belangrijkste kenmerken:
 • De schulden worden 100 procent uitbetaald
 • De regeling is looptijd onafhankelijk
 • De schuldenaar betaalt zelf de kosten voor de schuldbemiddeling
 • Op basis van prioriteit de volgorde van het uitbetalen van schulden bepalen
 • Er is per schuld een minimum en maximum bedrag en minimum doorlooptijd in te stellen in overleg met de schuldeisers
 • Nieuwe afspraken met schuldeisers zijn toe te voegen, te wijzigen of de regeling is stop te zetten
Dossiervorming

Met Stratech Perspectief heeft u in één oogopslag een volledig overzichtelijk dossier. Indien u werkt met een document management systeem (DMS), dan bieden we standaard een eenvoudige koppeling met diverse partners. Hiermee kunt u vanuit Stratech Perspectief met één druk op de knop het DMS opstarten, geopend bij de juiste cliënt. Hierdoor bent u in staat om altijd toegang te krijgen tot het juiste dossier met de juiste informatie.

Standaard brieven of uw eigen brievenboek

Met de ingebouwde documentgenerator kunt u standaardbrieven, bankafschriften en documenten eenvoudig genereren. Alle uitgaande brieven worden automatisch in het dossier opgeslagen. U heeft ook de vrijheid uw eigen brieven samen te stellen, bijvoorbeeld in uw eigen huisstijl. Zo kunt u brieven die vaker voorkomen standaardiseren en daarmee veel tijd besparen. Stratech ondersteunt u hier graag in!

Over Stratech Perspectief

 • Eén totaaloplossing

  Software voor schuldhulpverlening, budgetbeheer, kredietverstrekking en (Wsnp) bewindvoering

 • Flexibele inrichting

  Doordat de software op maat wordt ingericht sluit deze aan op uw eigen werkprocessen

 • Altijd zicht op uw cliënt

  Vanuit het cliëntvolgsysteem heeft u altijd grip op de status van de cliënt en de doorlooptijden

Meer weten? Neem contact op!
Over Stratech Perspectief

Uitgebreide mogelijkheden

Voor een volledige ondersteuning van uw bedrijfsvoering kan onze software voor budgetbeheer worden uitgebreid met diverse functionaliteiten:

 • Met de webportal Stratech Connect bent u altijd verbonden met alle betrokken partijen: cliënten, schuldeisers, ketenpartners en opdrachtgevers. U kunt zo bijvoorbeeld de complete correspondentie met schuldeisers eenvoudig digitaliseren. Dit levert, naast de kostenbesparing, direct een tijdsbesparing op doordat er kortere doorlooptijden zijn.
 • Stratech Insight is een intuïtieve tool waarmee u op eenvoudige en visuele wijze gegevens uit Stratech Perspectief kunt analyseren en omzetten in relevante managementinformatie, op basis waarvan u beslissingen kunt nemen. 

Ervaringen van gebruikers

Software maken is onze passie. Wij helpen organisaties beter te ondernemen. Benieuwd naar hoe zij ondersteund worden door onze software?

Bekijk alle cases
hero

Veelgestelde vragen

 • Kan ik mijn cliënten ook inzicht geven in de financiële status?

  Ja zeker, dit kan met de Stratech Connect portalen. Hiermee kunt u digitaal communiceren met uw cliënt, schuldeisers, opdrachtgevers en ketenpartners. U bepaalt zelf wie welke informatie mag inzien.

 • Met welke banken kan er gekoppeld worden?

  Vanuit Stratech Perspectief kan met alle banken gekoppeld worden indien u met de bank hierover afspraken heeft gemaakt. Veel voorkomende banken zijn ING, ABN Amro (Access Online) en de Rabobank.

 • Hebben jullie een supportafdeling die beschikbaar is bij vragen?

  Met al uw vragen en problemen rondom de software kunt u terecht bij de Servicedesk van Stratech. Deze is op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur zowel telefonisch al per e-mail bereikbaar. Hiervoor heeft u uw vaste contactpersonen.

 • Is er een online demo omgeving beschikbaar?

  Er is geen online demo omgeving beschikbaar. Graag laten wij u geheel vrijblijvend in een demonstratiesessie de mogelijkheden van de software zien.

Heeft u meer vragen, neem dan contact met ons op!

Laatste nieuws en evenementen

Stratech is dé kennispartner voor organisaties in de sociaal financiële sector. Wij houden u op de hoogte van het laatste nieuws. Daarnaast praten wij u ook graag tijdens diverse events bij over de laatste ontwikkelingen.

Bekijk alle nieuwsberichten
hero

Neem contact op

Meer weten of een gratis demo bij u op locatie plannen? Onze specialist op het gebied van budgetbeheer helpt u graag verder.

img
René KockAccount Manager