icon
Logo

Grip op de financiële situatie van uw cliënt

Het complete proces van bewindvoering wordt gefaciliteerd vanuit Stratech Perspectief. Zo ondersteunt de software u bij het registreren van het budgetplan, het treffen van betalingsregelingen, bij het beheren van de gelden van de cliënt en het eenvoudig opstellen van die correspondentie naar betrokkenen rondom het dossier.

Gedurende het gehele traject houdt u als bewindvoerder met onze software voor bewindvoering grip op de budgetplannen en financiële situatie van uw cliënt. Middels overzichtelijke actielijsten met uit te voeren taken, wordt u eenvoudig door het proces begeleid.  

 

Met één druk op de knop genereert u de Rekening & Verantwoording en Boedelbeschrijving voor uw cliënt: zowel met als zonder digitale koppeling met de Rechtspraak (KEI). 

Efficiënte verwerking van cliëntgegevens

Alle cliëntgegevens kunnen op een efficiënte manier worden verwerkt. U registreert ze op één plek en kunt deze gegevens overal in de gehele applicatie hergebruiken. 

Altijd zicht op uw cliënt en cliëntgelden

U beheert en controleert het volledige proces waardoor u continu zicht heeft op uw cliënt en de cliëntgelden. Door het registreren van taken en automatische signaleringen wordt u continu op de hoogte gehouden van de actuele cliëntstatus. Gedurende het hele traject heeft u bovendien grip op het betalingsverkeer van uw cliënt.

Vanuit Stratech Perspectief kunt u koppelen met alle banken. U bent in staat de voortgang te bewaken en naar uw cliënt en de rechtbank aan te tonen dat u verantwoord met het geld omgaat.

Flexibele inrichting conform uw werkproces

Doordat onze software voor bewindvoering op maat wordt ingericht zal deze aansluiten op uw eigen werkprocessen.

Ontzorgt door de mogelijkheid tot hosting

Stratech biedt de mogelijkheid om de software op een server bij Stratech te laten draaien. U kunt inloggen via het internet, zo is de software altijd en overal beschikbaar. Het updaten en onderhoud van de software wordt volledig door Stratech uitgevoerd, inclusief een dagelijkse back-up.

 

Betalingsverkeer overnemen

Als bewindvoerder draagt u zorg voor de financiële huishouding van uw cliënt. Met Stratech Perspectief heeft u de mogelijkheid het gehele betalingsverkeer van uw cliënt over te nemen.

Grip en inzicht in betalingen

U heeft continu inzicht in alle inkomsten en uitgaven: het budgetplan. U bepaalt in alle gevallen welke voorgestelde betalingen vanuit het budgetplan gedaan worden.

Met één druk op de knop genereert u een overzicht van uitgavenregels die niet uitgevoerd kunnen worden. Deze kunt u vervolgens eenvoudig aanpassen, verplaatsen of laten vervallen.

De betalingen worden klaargezet in een (SEPA) bankbestand dat geschikt is voor alle banken. Tijdens het importeren worden de door de bank uitgevoerde transacties gematcht waardoor u altijd grip heeft op de financiële situatie van uw cliënt.

Geen tijdrovende berekeningen bij aanvragen extra geld

In Stratech Perspectief kunt u de saldoprognose van uw cliënt zien. Doordat u alle verwachte inkomsten en uitgaven kunt registreren, is het mogelijk om een voorspelling voor de toekomst af te geven. U heeft dan inzicht in de invloed van een onverwachte uitgave op de saldo ontwikkeling. Zo ziet in één oogopslag of het mogelijk is te voldoen aan de aanvraag om extra leefgeld.

Geef cliënten inzicht in digitaal bankafschrift

U kunt al uw cliënten middels de portals van Stratech hun eigen dossier laten inzien. Hier kunnen ze hun traject volgen en bankafschriften bekijken, downloaden en uitprinten. Door deze digitaal beschikbaar te stellen, voldoet u aan de verplichting vanuit de Rechtspraak en bespaart u tijd en geld.

Uiteraard bepaalt u zelf wat een cliënt van zijn of haar dossier mag inzien. Daarnaast kunnen uw cliënten via de portal wijzigingsverzoeken doorgeven of extra leefgeld aanvragen. Tevens is het ook mogelijk om andere betrokken partijen toegang te geven tot het dossier van de cliënt, denk daarbij aan schuldeisers, ketenpartners, opdrachtgevers en het sociale netwerk.

Van papieren dossiers naar digitale communicatie

In het kader van de digitalisering van de Rechtspraak wordt de communicatie met de kantonrechter gedigitaliseerd. Na een uitgebreide pilot, wordt vanaf november 2017 de digitale communicatie ook daadwerkelijk uitgerold. Vanuit Stratech Perspectief kunt u de Boedelbeschrijving,  Rekening en Verantwoording en machtigingsverzoeken digitaal indienen.

Stratech klaar voor KEI!

Eind vorig jaar heeft Stratech groen licht ontvangen van de Raad voor de Rechtspraak voor haar Koppeling Rechtspraak. Dit betekent dat Stratech Perspectief aan alle eisen voldoet om digitale communicatie tussen de rechtbank en de bewindvoerder plaats te laten vinden. 

Bespaar tijd op het maken van de Rekening en Verantwoording

Door de automatische toekenningen van rubrieken worden de inkomsten en uitgaven van uw cliënt eenvoudig gerubriceerd. U genereert met één druk op de knop de Rekening en Verantwoording voor uw cliënten. Bent u nog niet aangesloten op de digitale communicatie? Dan kunt u deze uiteraard ook op de 'traditionele' manier aanleveren aan de rechtbank. 

Meer over de Koppeling Rechtspraak (KEI) 

Lees hier meer over de koppeling met de Rechtspraak, KEI Toezicht, en de voordelen voor u als bewindvoerder.

Complete procesondersteuning voor het regelen van schulden

Stratech Perspectief is een totaaloplossing voor de gehele markt van sociaal financiële dienstverlening. De software is daarom ook uitermate geschikt voor het regelen van schulden en betalingsachterstanden. Het berekenen van het Vrij te laten bedrag en de afloscapaciteit en het automatisch genereren van een betalingsvoorstel per schuldeiser voert u eenvoudig uit.

Grip houden op aflossing van Niet Problematische Schulden

Met Stratech Perspectief is het nu ook mogelijk om niet problematische schulden (NPS) af te lossen en grip te houden op het proces omtrent de aflossing. U genereert eenvoudig, op basis van het Vtlb, betaalvoorstellen en kunt de schuldeisers in één keer aanschrijven met dit voorstel. Op basis van de inkomsten van de cliënt op de betreffende spaarrekening worden alle definitieve bedragen automatisch berekend en uitbetaald aan de schuldeisers.

De belangrijkste kenmerken van NPS:
 • De schulden worden 100 procent uitbetaald
 • De regeling is looptijd onafhankelijk
 • De schuldenaar betaalt zelf de kosten voor de schuldbemiddeling
 • Op basis van prioriteit de volgorde van het uitbetalen van schulden bepalen
 • Er is per schuld een minimum en maximum bedrag en minimum doorlooptijd in te stellen in overleg met de schuldeisers
 • Nieuwe afspraken met schuldeisers zijn toe te voegen, te wijzigen of de regeling is stop te zetten
Dossiercontrole

Met Stratech Perspectief heeft u in één oogopslag een overzichtelijk dossier. Middels de dossiercontrole krijgt u inzicht in alle dossierstukken die u van uw cliënt nodig heeft. U kunt bijhouden of deze stukken reeds ontvangen zijn. Bij de audit toont u dit eenvoudig aan.

Digitaal dossier

Werkt u met een document management systeem (DMS)? Dan bieden we standaard een eenvoudige koppeling met diverse partners. Hiermee kunt u vanuit Stratech Perspectief met één druk op de knop het DMS opstarten, geopend bij de juiste cliënt. Hierdoor bent u in staat om altijd toegang te krijgen tot het juiste dossier met de juiste informatie, zonder te zoeken.

Uw eigen brieven

Met de ingebouwde documentgenerator kunt u standaardbrieven, bankafschriften en documenten eenvoudig en snel genereren. U heeft ook de vrijheid uw eigen brieven samen te stellen. Zo kunt u brieven die vaker voorkomen standaardiseren en daarmee veel tijd besparen. Stratech ondersteunt u hier graag in!

Over Stratech Perspectief

 • Eén totaaloplossing

  Ondersteuning van schuldhulpverlening, budgetbeheer, kredietverstrekking en (Wsnp) bewindvoering

 • Flexibele inrichting

  Doordat de software op maat wordt ingericht zal deze aansluiten op uw eigen werkprocessen

 • Altijd zicht op uw cliënt

  Vanuit het cliëntvolgsysteem heeft u altijd grip op de status van de cliënt en de doorlooptijden

Meer weten? Neem contact op!
Over Stratech Perspectief

Uitgebreide mogelijkheden

Voor een volledige ondersteuning van uw bedrijfsvoering kan onze software voor bewindvoering worden uitgebreid met diverse functionaliteiten:

 • Met de webportal Stratech Connect bent u altijd verbonden met alle betrokken partijen: cliënten, schuldeisers, ketenpartners en opdrachtgevers. U kunt zo bijvoorbeeld de complete correspondentie met schuldeisers eenvoudig digitaliseren. Dit levert, naast de kostenbesparing, direct een tijdsbesparing op doordat er kortere doorlooptijden zijn.
 • Stratech Insight is een intuïtieve tool waarmee u op eenvoudige en visuele wijze gegevens uit Stratech Perspectief kunt analyseren en omzetten in relevante managementinformatie, op basis waarvan u beslissingen kunt nemen. 

Ervaringen van gebruikers

Software maken is onze passie. Wij helpen organisaties beter te ondernemen. Benieuwd naar hoe zij ondersteund worden door onze software?

Bekijk alle cases
hero

Veelgestelde vragen

 • Kan ik mijn cliënten ook inzicht geven in de financiële status?

  Ja zeker, dit kan met de Stratech Connect portalen. U stelt zo bijvoorbeeld eenvoudig het bankafschrift of de begroting beschikbaar aan uw cliënt. Hiermee voldoet u aan de eisen van de Rechtbank.

 • Met welke banken kan er gekoppeld worden?

  Vanuit Stratech Perspectief kan met alle banken gekoppeld worden indien u met de bank hierover afspraken heeft gemaakt. Veel voorkomende banken zijn ING, ABN Amro (Access Online) en de Rabobank.

 • Hebben jullie een supportafdeling die beschikbaar is bij vragen?

  Met al uw vragen en problemen rondom de software kunt u terecht bij de Servicedesk van Stratech. Deze is op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur zowel telefonisch al per e-mail bereikbaar. Hiervoor heeft u uw vaste contactpersonen.

 • Is er een online demo omgeving beschikbaar?

  Er is geen online demo omgeving beschikbaar. Graag laten wij u in een demonstratiesessie geheel vrijblijvend de mogelijkheden van de software zien.

Heeft u meer vragen, neem dan contact met ons op!

Laatste nieuws en evenementen

Stratech is dé kennispartner voor organisaties in de sociaal financiële sector. Wij houden u op de hoogte van het laatste nieuws. Daarnaast praten wij u ook graag tijdens diverse events bij over de laatste ontwikkelingen.

Bekijk alle nieuwsberichten
hero

Neem contact op

Meer weten of een gratis demo bij u op locatie plannen? Onze specialist op het gebied van software voor bewindvoering helpt u graag verder.

img
René KockAccount Manager