icon
Logo

Stratech aanwezig op Congres Schulden & Armoede van Divosa

23 augustus 2017
 

Op  vrijdag 15 september organiseert Divosa, in samenwerking met HOEZO!, het derde jaarcongres Schulden en Armoede. Deze editie staat in het teken van 'Eigen Schuld?'.

Als uw kennispartner zal Stratech ook dit jaar aanwezig zijn. We gaan hier graag met u in gesprek! 

Het Jaarcongres Schulden & Armoede draait dit jaar om vragen zoals: Hoe zelfredzaam zijn mensen en hoe verstandig zijn hun financiële beslissingen? Hoe worden mensen met schulden zelfredzamer en wat is hierbij je rol als professional? Hebben overheden nog wel een realistisch beeld van die zelfredzaamheid van burgers?

Het zijn vragen die nu veel opduiken in de media. Armoede en schulden zijn 'hot'. Er is op dit moment dan ook veel nieuwe kennis door onderzoek en incidentele gelden. Toch blijft de concrete vertaling ervan naar de uitvoeringspraktijk lastig en zoeken gemeenten naar de meest effectieve manier om armoede en schulden tegen te gaan.

Grenzen aan zelfredzaamheid

Tijdens het congres wordt dieper in gegaan op de verschillende oorzaken van problematische schulden. Zo heeft de overheid te hoge verwachtingen van de financiële zelfredzaamheid van burgers. Ook zijn regelgeving en voorzieningen voor veel mensen simpelweg te ingewikkeld en is er vanuit de wetgever te weinig oog voor de psychologische effecten van schulden. Het hebben van schulden leidt immers tot bewustzijnsvernauwing en in hoeverre zijn schulden dan nog 'eigen schuld'?

Stratech gaat graag met u in gesprek

Tijdens het congres gaan wij u graag met u in gesprek over onze oplossingen voor schuldhulpverleningbudgetbeheer, (Wsnpbewindvoering en kredietverstrekking. Wij zien u daar graag! 

Datum: vrijdag 15 september 2017

Locatie: De Eenhoorn te Amersfoort

Schrijf u hier direct in! 

Meer weten?

Benieuwd naar de ondersteuningsmogelijkheden die onze software uw organisatie kan bieden? Onze specialisten vertellen u er graag meer over!

Neem contact op

Over Stratech Perspectief

Onze softwareoplossing Stratech Perspectief is een gebruiksvriendelijk en flexibel cliëntvolgsysteem waarmee u al uw activiteiten eenvoudig kunt registreren, ordenen en beheren.

Software voor schuldhulpverlening
#