icon
Logo

Terugblik op vijf informatieve en inspirerende edities IN Congres!

6 februari 2019

Van een eerste brainstorm in 2013 tot een volwaardig kennisevenement met vijf succesvolle edities; we nemen u graag mee in de (door)ontwikkeling van het IN Congres. Hét kennisevent voor (Wsnp) bewindvoerders, schuldhulpverleners, budget- en inkomensbeheerders, budgetcoaches en kredietverstrekkers.

IN Congres

Vragen die we elkaar stelden tijdens de eerste brainstorm waren: Kunnen we als Stratech een informatief kennisevent bieden aan de markt? Een event dat daadwerkelijk bijdraagt met informatieve en interessante workshops? Een leuke en gezellige dag waarop u kunt netwerken en dat u wanneer u naar huis gaat denkt: ‘Ik heb echt wat opgestoken vandaag’? De afgelopen vijf jaar zijn we hiermee aan de slag gegaan en hebben we onze uiterste best gedaan om succesvolle kennisevents te organiseren. Hieronder blikken we met u terug op de vijf verschillende edities.

Eerste IN Congres in 2014

Dinsdag 24 juni 2014 vond de eerste editie van het IN Congres plaats in het monumentale Muntgebouw. De dag begon met een presentatie over de wetwijziging Curatele, Beschermingsbewind en Mentorschap, die net was ingegaan. Daarnaast waren er zes verschillende workshops met onderwerpen als het Vtlb, omgaan met agressie, beschermingsbewind en schulden. In de middag vond er een regietheater plaats waarbij een scène uit de dagelijkse praktijk van een bewindvoerder werd nagespeeld door acteurs. De deelnemers hadden de mogelijkheid in te grijpen en concrete aanwijzingen te geven. Op deze interactieve wijze werden de deelnemers geprikkeld na te denken over de verbale en non-verbale communicatie met cliënten. De dag werd afgesloten met een presentatie over het monitoren van de voortgang van budgetcoaching door het Nibud. Wat ons betreft een geslaagde eerste editie!

Editie twee in een karakteristiek klooster

Nadat het evenement de eerste locatie was ontgroeid, verhuisden we voor de tweede editie in 2015 naar het karakteristieke klooster van Kontakt der Kontinenten. Na de inleiding van Jacqueline Zuidweg over de actuele ontwikkelingen op het gebied van het grip krijgen op de financiële situatie van particulieren en ondernemers, stonden er drie workshopsrondes op het programma. In de workshops werd onder andere ingegaan op vroegsignalering, klachtenbehandeling door de kantonrechter, de beslagvrije voet, privacy en erfrecht. Ook was er een ronde waarin de nadruk lag op het ontwikkelen van vaardigheden, zoals het overtuigen van schuldeisers, het motiveren van cliënten en het omgaan met psychiatrische ziektebeelden. Daarnaast stond er een interactief theater op het programma; Theatergroep Playback speelde een aantal scènes uit hun theatervoorstelling Credits.

2016: optreden in een theater

In 2016 organiseerden we de derde editie van het IN Congres in Theater Spant! met wederom een informatief en inspirerend programma met maar liefst 16 workshops en 2 plenaire sessies. Eef van Opdorp, bekend van het televisieprogramma 'Uitstel van executie', gaf in haar plenaire sessie antwoord op de vraag hoe u een brein coacht dat in de schulden zit. Ze voorzag de deelnemers van belangrijke tips, waaronder het belang van het luisteren naar de cliënt en de tijd te nemen voor de cliënt. Workshops werden onder andere verzorgd door de Belastingdienst, het team van de pilot KEI Toezicht Bewind, deurwaarders, de NVVK en SNS bank. Met een quiz over diverse actualiteiten werd de dag afgesloten door Taco Schaafsma.

Sportieve vierde editie

Op donderdag 1 juni 2017 werd Sportcentrum Papendal omgetoverd tot hét topsport trainingscentrum voor bewindvoerders, budgetbeheerders, schuldhulpverleners, kredietverstrekkers en Wsnp bewindvoerders. Ex-topsporter Gert Jakobs weet als meesterknecht in het wielrennen hoe belangrijk een team is. Hij deelde zijn persoonlijke verhaal met hoge pieken en diepe dalen en kwam tot de conclusie dat samenwerking essentieel is voor succes. Iedereen heeft z'n eigen kwaliteiten en samen kun je voor goud gaan, een wijze les.

Gedurende de dag waren er wederom drie workshoprondes met diverse workshops. In de ochtend stonden diverse trainers stil bij onderwerpen als echtscheidingen, toeslagen, nalatenschappen en zorgverzekeringsschulden. In de tweede ronde werden actualiteiten zoals het KEI project, privacyregelgeving en het breed moratorium toegelicht. In de laatste workshopronde werden deelnemers bijgepraat het Vtlb, incasso door het CJIB en nudging. De dag werd afgesloten met de presentatie 'Van kleitablet naar tablet' over de digitalisering van geld.  

Geslaagde jubileumeditie in 2018

Afgelopen jaar waren we voor de jubileumeditie te gast bij De Woonindustrie van het IN Congres. Het congres had het uitgebreidste programma tot dan toe, met maar liefst 21 verschillende workshops en twee plenaire sessies. De dag werd geopend door het Nibud met een presentatie over de financiële administratie in het digitale tijdperk. In de ochtend volgden de deelnemers twee workshoprondes. Onderwerpen liepen uiteen van vroegsignalering, het Vtlb, het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM tot het besparen op bijzondere bijstand, blockchain en de AVG.

's Middags stond een derde workshopronde op het programma met interactieve workshops. Met medewerking van diverse opleidingsinstituten werd er ingezoomd op onderwerpen als het herkennen van psychische problemen, timemanagement en mediation. In een wervelende Omdenkclinic hebben de deelnemers vervolgens geleerd anders te denken over de aanpak van problemen. "Hoe kijkt u naar een probleem?" Verdedigend (Ja, maar…), feitelijk (Ja!) of omdenken (Ja, en…). Omdenken is denken in termen van mogelijkheden en niet van problemen, een verhelderende kijk voor velen!

"Waar komt de naam IN Congres eigenlijk vandaan?"

Een vraag die we regelmatig krijgen. De naam IN Congres is gebaseerd op de doelen die we ons voor de eerste editie gesteld hebben. We willen graag een congres organiseren dat INformatief, INspirerend en INteractief was en waarbij achteraf de deelnemers direct de geleerde vaardigheden IN de praktijk konden brengen. Daarnaast kon men tijdens het congres IN gesprek gaan met experts en leveranciers. Tot slot was het voor ons belangrijk dat men daadwerkelijk iets leerde; deelnemers zijn door de accreditatie van het congres ook daadwerkelijk IN opleiding.

Bedankt voor uw aanwezigheid! 

Wij kijken vol trots terug op vijf geslaagde edities van het IN Congres waarbij we veel verschillende deelnemers hebben mogen verwelkomen. Bent u in de afgelopen jaren één of meerdere keren aanwezig geweest op het IN Congres? Dan danken we u hartelijk voor uw aanwezigheid! We hopen dat we onze doelen uit 2013 hebben bereikt en u op deze kennisevents hebben geÏNformeerd en geÏNspireerd!

Blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de evenementen van Stratech? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven

Betrokken kennispartner

Stratech is meer dan alleen softwareleverancier. Stratech is ook uw betrokken kennispartner! Dat doen we enerzijds door kennisintensieve processen te automatiseren en de kennis te borgen in de software en anderzijds door de organisatie van trainingen en kennisevents, waaronder het IN Congres.

Meer over onze software
#