icon
Logo

Een terugblik op geslaagde editie van het IN Congres

02 juni 2017
 

Donderdag 1 juni 2017 werd Sportcentrum Papendal omgetoverd tot hét topsport trainingscentrum voor bewindvoerders, budgetbeheerders, schuldhulpverleners, kredietverstrekkers en Wsnp bewindvoerders. Als kennispartner organiseert Stratech jaarlijks het IN Congres; hét kennisevent voor de sociaal financiële markt. Hieronder leest u een korte terugblik op deze geslaagde en inspirerende dag.

In de dagopening stond Marieke Zendman, Product Manager bij Stratech, als warming-up stil bij de vraag in hoeverre de deelnemers een topsportcoach zijn. Of blijkt dat wellicht onmogelijk te zijn? Aan de hand van diverse methodieken werden de deelnemers geprikkeld na te denken over de overeenkomsten tussen hun werkveld en de topsport.

Samenwerken is goud

Ex-topsporter Gert Jakobs nam het stokje over van Marieke. Als meesterknecht in het wielrennen weet hij als geen ander dat je afhankelijk bent van je team. Hij deelde zijn persoonlijke verhaal met hoge pieken en diepe dalen en kwam tot de conclusie dat samenwerking essentieel is voor succes. Ieder heeft z'n eigen kwaliteiten en samen kun je voor goud gaan.

Inspirerende workshoprondes

In de ochtend werd er een zestal interactieve workshops verzorgd. Diverse trainers, onder andere van opleidingsinstituten, stonden stil bij onderwerpen als echtscheidingen, toeslagen, nalatenschappen en zorgverzekeringsschulden. Met hulp van een acteur werden de deelnemers getraind in het omgaan met mensen met psychische kwetsbaarheden. Daarnaast werd men door middel van rollenspellen uitgedaagd om een innovatieve oplossing te vinden voor drempels uit de praktijk van schuldhulpverlening.

Na de lunch stond er een nieuwe workshopronde op het programma. Actualiteiten zoals het KEI project, privacyregelgeving en het Breed moratorium werden toegelicht. De vraag 'Hoe sociaal is de fiscus?' werd beantwoord, evenals de vraag hoe de communicatie verloopt tussen de kantonrechter en bewindvoerder.

In de laatste workshops werden deelnemers bijgepraat over de wijzigingen op het gebied van de Vtlb. Daarnaast stond het onderwerp incasso op het programma, waarbij het incassotraject met praktijkvoorbeelden is toegelicht door een gerechtsdeurwaarder en het CJIB haar kwadrantenmodel toelichtte. Ook de nieuwe innovaties op het gebied van betalen en de mogelijkheden van nudging tegen armoede werden in deze ronde behandeld.

De toekomst van geld

Paul Buitink sloot de dag af met een presentatie over de digitalisering van geld. Hij stond, in het kader van 'Van kleitablet naar tablet', stil bij oude en nieuwe systemen voor geldcreatie, zoals de BitCoin. Zijn visie is dat papieren geld verdwijnt, uiteraard leidt dit tot consequenties voor het vakgebied van de deelnemers. Geld wordt data en dat zorgt voor zowel kansen als bedreigingen. Zo gaf hij aan dat het in de toekomst mogelijk wordt om uitgaven bij bepaalde winkels te blokkeren, zodat men daar niets kan kopen. De tijd zal ons leren hoe snel de wereld van geld zal veranderen.

Afsluitende borrel

Na afloop van het congres hadden de deelnemers wederom de mogelijkheid het leveranciersplein te bezoeken en werd er onder het genot van een hapje en drankje nog nagepraat over de dag. Stratech kijkt terug op een zeer geslaagde dag en we hopen u op een volgende editie wederom te mogen verwelkomen!

IN Congres Update Service

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het IN Congres? Schrijf u dan nu in voor de IN Congres Update Service en blijf geïnformeerd!

Inschrijven

Over het IN Congres

Het IN Congres is hét kennisevenement voor schuldhulpverlening, bewindvoering, budget- en inkomensbeheer, budgetcoaching en kredietverstrekking.

Bekijk meer
#