icon
Logo

Succesvolle remote livegang bij de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer!

28 april 2020

 

Na het inrichten van de software, het trainen van gebruikers en een succesvolle livegang is de software onlangs in gebruik genomen. Uniek aan deze livegang was dat het volledig remote is gerealiseerd. 

Hoewel we het niet op de gebruikelijke manier konden vieren zijn we erg blij met het resultaat. Mede door de inzet van betrokken collega’s en enthousiaste gebruikers is de implementatie volgens planning verlopen. Een prestatie van formaat!

Over de gemeenten

De gemeente Amstelveen telt ruim 90.000 inwoners en biedt met haar centrale ligging in de Randstad een rustige woonomgeving voor mensen die in de directe omgeving werken. Zo bevinden zich er onder andere het Amsterdamse Bos en het Groengebied Amstelland. De gemeente Aalsmeer is met haar 32.000 inwoners kleiner dan Amstelveen, maar geniet een hele andere bekendheid. De gemeente Aalsmeer is over vrijwel de hele wereld bekend om haar bloemenveiling: de grootste ter wereld.

Op het gebied van schuldhulpverlening werken de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer met elkaar samen onder de naam ‘Balans Schuldhulpverlening’. Een van de projecten waar Balans Schuldhulpverlening op dit moment aan werkt is het project ‘Vroeg erop af’. In dit project geeft Balans Schuldhulpverlening in samenwerking met woningbouwvereniging Eigen Haard actief vorm aan de vroegsignalering van schulden.

Keuze voor Stratech Perspectief

Om het proces omtrent schuldhulpverlening te moderniseren en te verbeteren is er besloten om een projectgroep op te richten. Het beginpunt was de overgang naar nieuwe, moderne software voor schuldhulpverlening. Software waarmee men inzicht heeft in de benodigde management informatie en tevens flexibel in te richten is conform het werkproces schuldhulpverlening.

Om een bijdrage te kunnen leveren aan de doelstellingen van de gemeenten waren een aantal aspecten bij de keuze voor nieuwe software doorslaggevend. Dit waren:

  • Inzicht in actuele managementinformatie
  • De gebruiksvriendelijkheid
  • De mogelijkheid om vroegsignalering te borgen in de software
  • De betrouwbaarheid

In Stratech Perspectief maakt Balans Schuldhulpverlening gebruik van de modules schuldhulpverlening en budgetbeheer.

Wij wensen Balans Schuldhulpverlening veel succes en gebruiksgemak met de software!

Over Stratech Perspectief

Stratech Perspectief is een gebruiksvriendelijk en flexibel cliëntvolgsysteem waarmee u al uw activiteiten eenvoudig kunt registreren, ordenen en beheren.

Bekijk de mogelijkheden
#