icon
Logo

Succesvolle livegang IJsselgemeenten met Stratech Perspectief!

Een livegang middenin de coronacrisis, dat is een livegang om te onthouden. Op 9 juni is de Gemeenschappelijke Regeling IJsselgemeenten live gegaan met Stratech Perspectief.

Over de Gemeenschappelijke Regeling IJsselgemeenten

De gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas werken sinds 1 januari 2015 op het gebied van Sociale Zaken met elkaar samen in de Gemeenschappelijke Regeling IJsselgemeenten.
Dit doen zij om de inwoners van de drie gemeenten nog beter van dienst te zijn.

Zo voert de IJsselgemeenten de volgende hoofdtaken uit:

  • Het verstrekken van uitkeringen voor levensonderhoud
  • Begeleiding naar werk of scholing
  • Zorg voor en het activeren van inwoners
  • Schuldhulpverlening
Het werkproces schuldhulpverlening

De stabilisatiefase is belegd bij lokale welzijnsorganisaties. Zij kijken samen met de inwoner in kwestie naar wat er moet gebeuren om de financiën weer op orde te krijgen. Het aanvragen van toeslagen en de samenwerking met andere organisaties, waaronder bijvoorbeeld de verslavingszorg, maken hier ook deel van uit.

Bestaat de noodzaak tot schuldhulpverlening, dan komt de burger uit bij de IJsselgemeenten.
In het minnelijk traject biedt IJsselgemeenten hulp in de vorm van schuldbemiddeling.
Het doel hierbij is evenwicht in uitgaven en inkomsten. Mocht het niet lukken om in het minnelijk traject een schuldregeling te treffen, dan begeleid de IJsselgemeenten de inwoner door het wettelijk traject om zo alsnog tot een schuldenvrije toekomst te komen.

Waarom Stratech Perspectief?

De IJsselgemeenten gebruikt Stratech Perspectief voor het bieden van schuldhulpverlening en budgetbeheer aan haar inwoners in Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas.
Met Stratech Perspectief kan zij de kwaliteit van schuldhulpverlening borgen én naar een hoger niveau brengen.

Voor de overgang naar Stratech Perspectief maakte IJsselgemeenten gebruik van software voor schuldhulpverlening die niet langer aan de eisen en wensen kon voldoen. Een belangrijke voorwaarde bij de overgang was daarom een applicatie die niet alleen ondersteuning biedt bij de uitvoering van werkzaamheden, maar die ook inzage geeft in openstaande taken en behaalde resultaten van zowel schuldhulpverlening als budgetbeheer.

Wij wensen de IJsselgemeenten veel succes en gebruiksgemak met onze software!

Over Stratech Perspectief

Stratech Perspectief is een gebruiksvriendelijk en flexibel cliëntvolgsysteem waarmee u al uw activiteiten eenvoudig kunt registreren, ordenen en beheren.

Bekijk de mogelijkheden
#