icon
Logo

Actueel inzicht in beslagen met Schuldenwijzer

Schuldenwijzer biedt mensen met schulden online een actueel inzicht in beslagen op inkomsten. Inloggen kan veilig en snel met DigiD. Door regelmatig in te loggen kunnen mensen met schulden beter overzicht houden, ook in het geval van nieuwe beslagen.

Als schuldhulpverlener helpt Schuldenwijzer u om een beter beeld te krijgen van de actuele schuldenpositie van uw cliënt. Zo is het voor iedere doelgroep toegankelijk en maakt het in één oogopslag duidelijk waar bepaalde schulden liggen. Sinds de officiële lancering in oktober 2019 is er reeds meer dan 151.000 keer ingelogd.

Actuele informatie beslagen inzichtelijk

In Schuldenwijzer kan uw cliënt een rapport downloaden met actuele informatie over beslagen, contactgegevens van de betrokken deurwaarder(s) en betalingen. Bij de beslagen staat een kenmerk vermeld. Zoekt u contact met een gerechtsdeurwaarderskantoor, dan weet men op basis van het kenmerk over welke cliënt het gaat. U kunt bij uw cliënt informeren naar het rapport, of hen erbij helpen. Op termijn is het mogelijk om als schuldhulpverlener de schuldsituatie van cliënten te raadplegen.

Als partner van Schuldenwijzer denken wij actief mee over de gegevensuitwisseling tussen schuldhulpverleners en gerechtsdeurwaarders. Zo wordt het mogelijk om een beter beeld te krijgen van de actuele schuldenpositie en houdt u meer tijd over voor uw cliënt, doordat schuldeisers niet nogmaals bevraagd hoeven te worden.

Wet vereenvoudiging beslagvrije voet

Per 1 januari 2021 is de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet in werking getreden. Op de website verwijst Schuldenwijzer naar het door de Rijksoverheid ontwikkelde burgerportaal uwbeslagvrijevoet.nl.

Deze website geeft informatie over de beslagvrije voet en biedt burgers, schuldhulpverleners en bewindvoerders de mogelijkheid de vastgestelde beslagvrije voet te controleren met behulp van de rekentool.

Meer weten over Schuldenwijzer?

Ontdek hoe Schuldenwijzer u helpt om efficiƫnter en effectiever te werken.

Ontdek het hier