icon
Logo

Geslaagde jubileumeditie IN Congres!

28 juni 2018

Woensdag 27 juni vond de vijfde editie van het IN Congres plaats. Op de bijzondere locatie van de Woonindustrie ontvingen wij in totaal ruim 300 bewindvoerders, budgetbeheerder, schuldhulpverleners en kredietverstrekkers.

Graag blikken wij met u terug op dit geslaagde kennisevent.

Financiële administratie in een digitaal tijdperk

Zo'n 40 procent van de Nederlanders worstelt met het op orde krijgen van hun financiële administratie. Hoe krijgt u structuur en overzicht in uw financiële administratie in het digitale tijdperk? Het Nibud ziet een sterke trend naar toenemende digitalisering van onze financiële administratie met diverse mijn-omgevingen waar de cliënt zijn eigen gegevens moet raadplegen en invoeren.

Nibud-onderzoekers Gea Schonewille en Anna van der Schors gaven in de plenaire sessie aan dat digitale vaardigheden en taalvaardigheden een belangrijke rol spelen in het op orde krijgen van de financiële administratie. De risicogroepen zijn mensen tussen de 18-35 jaar en niet-digitaalvaardigen.

 

Informatieve en interactieve workshops

Tijdens de jubileumeditie stonden er maar liefst 21 workshops op het programma. In de ochtend werden er twee workshoprondes gevolgd. Onderwerpen liepen uiteen van vroegsignalering, het Vtlb, het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM tot het besparen op bijzondere bijstand, blockchain en de AVG.

's Middags stond een derde workshopronde op het programma met interactieve workshops. Met medewerking van diverse opleidingsinstituten werd er ingezoomd op onderwerpen als het herkennen van psychische problemen, timemanagement en mediation.

Inspirerende Omdenkclinic

In een wervelende Omdenkclinic hebben Pepijn Lagerwey en Chris Perryman de deelnemers geleerd anders te denken over de aanpak van problemen. "Hoe kijkt u naar een probleem? Verdedigend (Ja, maar…), feitelijk (Ja!) of omdenken (Ja, en…). Omdenken is denken in termen van mogelijkheden en niet van problemen." Met veel humor en interactie werden alle ins en outs gepresenteerd over Omdenken. Dit leverde een verhelderende kijk op voor velen van ons, met veel leuke reacties en creatieve ideeën.

Jubilarissen

Aan het eind van de dag stonden we graag nog even stil bij de jubilarissen: deelnemers die alle vijf edities van het IN Congres hebben bijgewoond. Deze deelnemers van het eerste uur werden extra in het zonnetje gezet. Speciale aandacht ging uit naar spreekster Karen Stoffels-Montfoort die ons de afgelopen vijf edities heeft bijgepraat over de wijzigingen in het Vrij te laten Bedrag.

Afsluitende borrel

Na afloop werd er onder het genot van een hapje en drankje geproost op vijf jaar IN Congres. Daarnaast had men nogmaals de mogelijkheid het leveranciersplein te bezoeken. Na het in ontvangst nemen van het certificaat en de goodiebag gingen de deelnemers met veel kennis en ervaringen naar huis. Stratech kijkt terug op een geslaagde dag en hoopt u graag vaker te mogen verwelkomen!

IN Congres in beeld

Bekijk hieronder de sfeerimpressie. Klik op de foto voor een vergroting.

Workshops in beeld
IN Congres Update Service

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het IN Congres? Schrijf u dan nu in voor de IN Congres Update Service en blijf geïnformeerd!

Update Service

Over het IN Congres

Het IN Congres is hét kennisevenement voor schuldhulpverlening, bewindvoering, budget- en inkomensbeheer, budgetcoaching en kredietverstrekking.

Bekijk meer
#