icon
Logo

Gemeente Hollands Kroon kiest voor Stratech Perspectief!

04 januari 2017
 

Onlangs heeft de gemeente Hollands Kroon, gelegen in de Kop van Noord-Holland, gekozen voor het cliëntvolgsysteem Stratech Perspectief

Hiermee wordt het schuldhulpverleningsproces volledig ondersteund.

Gemeente met een vernieuwend karakter

De gemeente Hollands Kroon is een jonge gemeente die is ontstaan op 1 januari 2012 na de fusie tussen Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer. Het vernieuwende karakter hield niet op na de fusie, maar is de rode draad gebleven. Zo werkt Hollands Kroon met minder regels en meer vrijheden voor haar medewerkers en inwoners. Eigen initiatieven worden gestimuleerd en zelfsturende teams werken niet vast vanuit het gemeentehuis. Medewerkers komen vooral bij de mensen thuis of ontmoeten de inwoners in de buurthuizen en/of multifunctionele centra.

Schuldhulpverlening: zelfsturende teams

Het wijkgericht werken is bij Hollands Kroon zover doorgevoerd dat ook het team schulddienstverlening zelfsturend wordt en voor een groot deel ook zelf de gewenste middelen ter ondersteuning van de eigen activiteiten mogen selecteren. ICT en inkoop zijn hierbij enkel faciliterend.

Hollands Kroon heeft een duidelijk doel voor ogen. Zij wil haar inwoners helpen bij het voorkomen van schulden en als er al schulden zijn wil zij deze op een adequate en snelle manier stabiliseren. Men wil waar mogelijk snel een minnelijke regeling treffen met de schuldeisers. Door slim de interactie te zoeken binnen het sociaal netwerk van de cliënt en door lokale bedrijven, stichtingen en organisaties te verbinden wil men de preventieve werking stimuleren en kennisdeling bevorderen. 

Keuze voor Stratech's software voor schuldhulpverlening

Bij deze visie en manier van werken door Hollands Kroon past de software oplossing Stratech Perspectief perfect! Dit in combinatie met de inzet van de portalen van Stratech Connect maakt dat zij eenvoudig de interactie kunnen zoeken met de betrokken partijen en de cliënt adequaat kunnen helpen.

Binnenkort start de implementatie onder begeleiding van de consultants van Stratech. Uiteraard wensen wij de gemeente Hollands Kroon alvast veel succes en gebruiksgemak met Stratech Perspectief! 

Meer weten?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van onze software voor schuldhulpverlening? Onze specialisten vertellen u er graag meer over!

Neem contact op

Over Stratech Perspectief

Onze softwareoplossing Stratech Perspectief is een gebruiksvriendelijk en flexibel cliƫntvolgsysteem waarmee u al uw activiteiten eenvoudig kunt registreren, ordenen en beheren.

Software voor schuldhulpverlening
#