icon
Logo

De BKR-module in Stratech Perspectief

In uw dagelijkse werk speelt het BKR een belangrijke rol. Voor het toetsen van cliënten en het registreren van schuldregelingen kunt u gebruikmaken van het Centraal Krediet Registratiesysteem (CKI).

Het CKI geeft u met de mogelijkheid tot toetsen van cliënten en registreren van schuldregelingen een aanvullend beeld van de financiële situatie van uw cliënt.

De werkzaamheden die voor het gebruik van het portaal noodzakelijk zijn, nemen echter onnodig veel tijd in beslag. Zo dient u telkens weer apart in te loggen in het portaal, bij iedere toetsing de juiste gegevens in te vullen en weer over te schakelen naar uw software voor schuldhulpverlening.

Handmatige acties die u veel tijd kosten én erg foutgevoelig zijn. Immers, een fout bij bijvoorbeeld het overtypen van cliëntgegevens is snel gemaakt. Om u te helpen tijd te besparen en fouten te voorkomen hebben wij een koppeling gerealiseerd tussen Stratech Perspectief en het BKR.

De koppeling in Stratech Perspectief

Met behulp van de module BKR kunt u vanuit Stratech Perspectief cliënten toetsen bij het BKR en beschikt u over de noodzakelijke gegevens voor het registeren van een schuldregeling en kredieten.  Alle toetsresultaten worden vervolgens automatisch opgeslagen in Stratech Perspectief.

Aansluitend heeft u de mogelijkheid om uw BKR-registraties te beheren. Zo kunt u zelf bepalen in welk stadium u een melding, bijvoorbeeld een schuldhulpmelding, registreert bij het BKR. Dat betekent dat u niet langer apart gebruik hoeft te maken van het portaal.

De voordelen van onze BKR-module op een rij:

  • Toetsen vanuit Stratech Perspectief, waarbij de resultaten opgeslagen worden en direct zichtbaar zijn in Stratech Perspectief.
  • Registeren vanuit Stratech Perspectief. Registraties aangemaakt in Stratech Perspectief worden automatisch aangemeld en mutaties worden automatisch doorgevoerd bij het BKR.
  • Het doorvoeren van wijzigingen, bijvoorbeeld in adresgegevens, wordt geautomatiseerd in Stratech Perspectief zodra de registratie is verwerkt bij het BKR.
  • Mutaties worden automatisch doorgevoerd bij het BKR.
  • U ontvangt een terugkoppeling in Stratech Perspectief zodra de mutatie verwerkt is door het BKR.
  • Proactief bepalen van Sterposten.
  • De historie van toetsresultaten en registraties is zichtbaar in Stratech Perspectief.
  • Werkt u als organisatie namens meerdere gemeenten, dan heeft u de mogelijkheid om per gemeente te registeren.
  • U kunt Sterposten opvragen vanuit het BKR. Zo heeft u direct een overzicht van achterstallige registraties om mee aan te slag te gaan en zo een boete te voorkomen.

Conversie gegevens BKR

Indien u reeds cliënten via het BKR portaal heeft geregistreerd, dan kunnen we deze zonder problemen overzetten naar Stratech Perspectief. Alle wijzigingen in de betreffende registraties worden vanaf dat moment automatisch verwerkt bij het BKR.

Wat is ervoor nodig?

Voor de juiste werking van de koppeling is een werkende KPN-lijn of een Gemnet verbinding met het BKR noodzakelijk.