icon
Logo

Betere samenwerking met deurwaarders door gegevensuitwisseling

03 oktober 2014
 

Invorderingsmaatregelen door een gerechtsdeurwaarder kunnen het schuldhulpverleningsproces behoorlijk verstoren. Dit was de aanleiding voor de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK) en de Koninklijke Beroepsvereniging van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) om afspraken te maken over samenwerking. Dit is vastgelegd in een convenant dat beide partijen op 30 september hebben getekend. Door gebruik te maken van een gegevensuitwisseling kan het onnodig oplopen van schulden worden voorkomen.

Digitale gegevensuitwisseling

Het doel van deze digitale gegevensuitwisseling is ervoor te zorgen dat de deurwaarder ervan op de hoogte is dat een schuldenaar zich in een schuldhulpverleningstraject bevindt. De deurwaarder kan dan adviseren om invorderingsmaatregelen tijdelijk stop te zetten.

De gegevens van de schuldhulpverlenende organisatie worden dagelijks geheel automatisch aangeleverd aan VISH (VerwijsIndex SchuldHulpverlening). Leden van de KBvG kunnen deze gegevens opvragen wanneer zij de opdracht krijgen tot het uitvoeren van een ambsthandeling. Als er een 'match' is en de schuldenaar bij beide partijen bekend is, kan de gerechtsdeurwaarder contact opnemen met de betrokken schuldhulpverleningsorganisatie. 

Voordelen voor u als schuldhulpverlener

Voor u als schuldhulpverlener levert deze uitwisseling direct veel tijdwinst op door het opschorten van incassomaatregelen; u kunt deze tijd en ruimte efficiënter besteden aan de schuldenaar in het schuldhulpverleningstraject. Daarnaast kunnen er aanvullende afspraken worden gemaakt met de gerechtsdeurwaarders over het (tijdelijk) stopzetten van de incassoprocedure zodat er geen extra schulden ontstaan. De gerechtsdeurwaarder kan daarnaast ook nog mogelijk onbekende vorderingen aanleveren.

Voordelen voor uw cliënt

De verbetering van de samenwerking biedt ook een aantal voordelen voor uw cliënt, de schuldenaar. Er wordt namelijk rust gecreëerd, doordat hij/zij niet meer met deurwaarders wordt geconfronteerd. Een financieel voordeel is dat er geen extra incassokosten ontstaan. Tenslotte zal door de samenwerking het schuldhulpverleningstraject sneller en efficiënter verlopen.

Gegevens uitwisselen met Stratech Perspectief

Met onze softwareoplossing voor schuldhulpverlening, Stratech Perspectief, kunt u eenvoudig gegevens uitwisselen met gerechtsdeurwaarders. Vanuit de software kunt u communiceren met VISH en ontvangt u de gegevens van de gerechtsdeurwaarder.

De implementatie hiervan is reeds gestart. Bent u benieuwd naar de eerste gebruikservaringen? Houd onze website in de gaten!

Benieuwd naar de mogelijkheden van de VISH-koppeling?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van deze gegevensuitwisseling of de mogelijkheden van Stratech Perspectief in het algemeen? Onze Account Manager vertelt u er graag meer over!

Neem contact op

Over Stratech Perspectief

Onze softwareoplossing Stratech Perspectief is een gebruiksvriendelijk en flexibel cliëntvolgsysteem waarmee u al uw activiteiten eenvoudig kunt registreren, ordenen en beheren.

Software voor schuldhulpverlening
#