icon
Logo

Bent u al bekend met Schuldenwijzer?

1 augustus 2019

Heeft u als schuldhulpverlener al gehoord van Schuldenwijzer? Dit platform voor meer inzicht in schulden is eind juni officieel gelanceerd. Wij vertellen u er graag meer over! 

Aandacht voor schuldenproblematiek

De schuldenproblematiek blijft onverminderd toenemen. Naar schatting hebben bijna 1,4 miljoen Nederlandse huishoudens problematische schulden of een risico daarop. Het huidige kabinet wil dit probleem aanpakken en kondigde vorig jaar het actieplan 'Brede Schuldenaanpak' aan met 40 concrete acties. Eén van deze acties is het verbeteren van gegevensuitwisseling tussen betrokken partijen en informatievoorziening. Voor mensen met schulden is het lastig en tijdrovend om een totaalbeeld te krijgen van hun schulden. 

Lancering Schuldenwijzer

In het kader daarvan is eind juni Schuldenwijzer gelanceerd: een online platform dat burgers met schulden direct overzicht biedt in alle actuele informatie over hun schulden. In deze eerste fase is de informatie over beslagen op loon, uitkeringen en pensioenen inzichtelijk gemaakt. Dit om onnodige kosten door onder meer stapeling van beslagen te voorkomen en de beslagvrije voet te bewaken. Uw cliënt kan door middel van DigiD de eigen gegevens inzien op Schuldenwijzer.

Inzicht voor schuldhulpverleners

Op termijn kunt u als schuldhulpverlener ook inloggen. Stratech is momenteel in gesprek met Schuldenwijzer om de gewenste situatie te bespreken. Eén van de doelen is om de samenwerking tussen gerechtsdeurwaarders en schuldhulpverleners te verbeteren. Uiteraard houden we u op de hoogte van deze ontwikkeling!

Meer weten?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk alle informatie op Schuldenwijzer!

Schuldenwijzer

Stratech: uw kennispartner!

Stratech is méér dan alleen een softwareleverancier, wij zijn uw betrokken kennispartner. We vertalen onze kennis en ervaringen door naar onze software oplossingen. Daarnaast hechten we veel waarde aan het delen van kennis. Benieuwd naar wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op
#