icon
Logo

Actuele stuur- en managementinformatie

Als recreatieondernemer ben je continu op zoek naar verbetering en optimalisatie van je bedrijfsprocessen. Dit doe je om te kunnen groeien in bijvoorbeeld omzet, bezettingsgraad en winst. Hoe bepaal je op welke onderdelen van het bedrijfsproces je moet sturen?

Stratech Insight biedt je in één oogopslag inzicht in de belangrijkste KPI's! De dashboards maken op visuele wijze duidelijk wat je prestaties zijn en waarop je dient te anticiperen. Pas eenvoudig je eigen selecties toe - op bijvoorbeeld accommodatietype of speciale periode - om snel verbanden te kunnen leggen. Zo maak je altijd gefundeerde beslissingen op basis van de juiste gegevens, gebaseerd op de actuele situatie of historische informatie.

Voor je bedrijfsvoering is het belangrijk om te weten in welke periodes van het jaar de meeste boekingen plaatsvinden. Het werkblad 'Boekdatum' geeft je inzicht in de totale geboekte omzet in geselecteerde periodes. Deze informatie toont hoe vaak en met welke omzet er wordt geboekt. 

Ook kun je de omzet van gemaakte boekingen Year-to-Date met elkaar vergelijken. Dit wil zeggen dat je de omzet van een periode in jaar X vergelijkt met de omzet van dezelfde periode in jaar Y. Op deze manier kun je bekijken in welke periodes de meeste (en minste) omzet geboekt is. Maak vervolgens een selectie op bijvoorbeeld het accommodatietype of distributiekanaal om nadere analyses te doen.

Naast het moment van boeken, is het moment van verblijven natuurlijk interessant. Stratech Insight biedt inzicht in de totale verblijfsomzet in de geselecteerde periodes. En hoe is deze omzet verdeeld over jouw parken, accommodatietypes en specifieke accommodaties?

Uiteraard is ook de verblijfsomzet Year-to-Date te vergelijken, zodat je kunt zien welke periodes voor de meeste verblijfsomzet zorgen.

 

 

Op basis van een goede gastenanalyse kun je gefundeerde beslissingen nemen die passen bij je gastenbestand. Stratech Insight laat onder andere zien waar je gasten vandaan komen en wat de verhouding is tussen het aantal volwassenen, kinderen en huisdieren. Maar ook het aantal (terugkerende) gasten in een bepaalde periode, het aantal reserveringen per gast en de gemiddelde omzet per gast. 

Aankomst- en vertrekgegevens geven je interessante inzichten in wanneer je gasten aankomen en vertrekken. Deze informatie geeft bijvoorbeeld een goede indicatie van de drukkere periodes bij de receptie en schoonmaak.

 

De bezettingsgraad geeft een goede indicatie van het succes van jouw bedrijf. Uiteraard streef je altijd een zo hoog mogelijke bezetting na. De werkbladen van Stratech Insight tonen niet alleen de bezettingsgraad per jaar, het is tevens mogelijk om in te zoomen op accommodatietypes en afzonderlijke accommodaties. 

Naast een Year-to-Date vergelijking - waarbij rekening wordt gehouden met annuleringen en vervallen reserveringen - kun je uitgebreide analyses van de bezettingsgraad maken. Zo kun je vergelijkingen maken in de tijd, maar ook op basis van parken,  accommodatietypes en speciale periodes.

 

De meeste recreatieondernemers sturen in hun bedrijf op begroting. Om je hierin optimaal te ondersteunen wordt de begroting die je in Excel maakt automatisch gesynchroniseerd met Stratech Insight. 

Binnen het begrotingswerkblad wordt onderscheid gemaakt tussen boekdatum en verblijfsperiode. Hierdoor heb je altijd inzichtelijk of de omzet van een bepaalde accommodatie op een bepaald moment voor of achter loopt, maar ook of de omzet van de verblijven voor een bepaalde periode voor of achter liggen op begroting.

 

Deze recreatiebedrijven werken al met Stratech Insight!

Over Stratech Insight

 • Inzicht

  Altijd en overal inzicht in actuele managementinformatie van jouw recreatiebedrijf

 • Stuurinformatie

  De juiste beslissingen nemen gebaseerd op de actuele situatie of historische informatie

 • Groei

  Door de juiste inzichten groeien in omzet, bezettingsgraad en winst

Over Stratech Insight

Nog meer inzichten

Naast de belangrijke KPI's als omzet, bezettingsgraad en gastenanalyse biedt Stratech Insight je nog veel meer inzichten die jou kunnen helpen bij een succesvolle bedrijfsvoering:

 • Enquête: indien je onderzoekstool gekoppeld is, heb je in één oogopslag inzicht in je NPS en de tevredenheid van je gasten op verschillende onderdelen. 
 • Vouchers: wanneer en waar aan zijn vouchers uitgegeven of ingewisseld en wat is het (totale) openstaande saldo?
 • Annuleringen: analyseer wanneer en voor hoeveel omzet er is geannuleerd en bekijk de details van elke afzonderlijke annulering.
hero

Veelgestelde vragen

 • Hoe vaak worden de gegevens ververst?

  Stratech Insight wordt elke nacht gesynchroniseerd met de gegevens uit Stratech-RCS waardoor je altijd beschikt over actuele informatie.

 • Hoe is Stratech Insight te benaderen?

  Je gegevens zijn eenvoudig en veilig, overal via iedere moderne internetbrowser te benaderen op zowel pc, tablet als smartphone.

 • Kan ik zelf selecties van gegevens maken?

  Ja, doordat de werkbladen volledig dynamisch zijn kun je inzoomen op elk detail. Je selecteert die delen van de grafieken waarop je wilt inzoomen.

 • Is het mogelijk gegevens eenvoudig te exporteren?

  Zeker, je kunt grafieken eenvoudig exporteren. Je kunt het bijvoorbeeld exporteren als afbeelding, pdf of naar Excel.

Heb je meer vragen, neem dan contact met ons op!

Ervaringen van gebruikers

Software maken is onze passie. Wij helpen organisaties beter te ondernemen. Benieuwd naar hoe zij ondersteund worden door onze software?

Bekijk alle cases
hero

Neem contact op

Benieuwd welke voordelen Stratech Insight jouw recreatiebedrijf kan opleveren? Neem voor een geheel vrijblijvende demonstratie contact met ons op!

img
Mark GerritsBusiness Manager