icon
Logo

Benchmark Verblijfsrecreatie

De Stratech Benchmark Verblijfsrecreatie geeft u inzicht in uw eigen prestaties ten opzichte van vorig jaar én van de markt op het gebied van omzet, bezettingsgraad en gemiddelde prijs per nacht.

Met behulp van de Benchmark kunt u zien of uw recreatiebedrijf echt goed presteert en stelt u in staat de behaalde resultaten in het juiste perspectief te plaatsen. Hierdoor kunt u betere en onderbouwde beslissingen nemen!

De Benchmark Verblijfsrecreatie wordt gevoed vanuit ons reserveringssysteem en geeft u inzicht in uw eigen omzet en het aantal reserveringen van dit jaar in verhouding tot vorig jaar en in vergelijking tot de markt. Hierdoor bent u als recreatieondernemer in staat uw eigen prestaties ten opzichte van vorig jaar te beoordelen en deze prestaties te vergelijken met hoe de markt heeft gepresteerd; het aantal reserveringen voor uw recreatiebedrijf kan in 2017 met 10% zijn gestegen ten opzichte van 2016, maar hoe verhoudt dit percentage zich tot de markt?  

Doordat deze gegevens per benchmarktype (zoals jaarplaats, seizoensplaats en bungalow) inzichtelijk zijn, bent u in staat uw resultaten met gelijkwaardige recreatiebedrijven en objecten te vergelijken en heeft u een zuiver beeld van uw eigen prestaties.

Het is voor u als recreatieondernemer erg belangrijk te weten hoe het boekingspatroon van uw gasten er uit ziet: in welke periode boeken uw gasten voor welke verblijfsperiode? Hoe geldt dit voor een speciale periode als de zomervakantie? En hoe ziet uw boekingsverloop er uit ten opzichte van de markt?

Met behulp van de Benchmark Verblijfsrecreatie heeft u per benchmarktype volledig inzicht in het boekingspatroon van uw gasten. Zo heeft u inzichtelijk wanneer uw gast boekt voor een bepaalde verblijfsperiode, waarbij zelfs kan worden ingezoomd op een speciale periode.

Boekingsverloop

Ook wordt inzichtelijk gemaakt hoe het boekingsverloop van uw recreatiebedrijf er uit ziet en hoe zich dit verhoudt ten opzichte van de markt. Hierdoor kunt u eenvoudig vergelijken op welke momenten u meer of minder boekingen heeft dan de markt en hoe groot deze afwijking is.

De Benchmark is een belangrijk stuurmiddel voor uw recreatiebedrijf doordat deze is opgebouwd rondom een drietal bekende KPI's, namelijk:

 • Bezettingsgraad
 • Gemiddelde prijs per nacht (ADR)
 • Gemiddelde nachtprijs per beschikbare accommodatie (RevPAR)*


Uw prestaties op de belangrijke KPI's kunnen per benchmarktype en per (speciale) periode met de markt worden vergeleken. Deze inzichten zijn van onschatbare waarde! Ze helpen u om te bepalen waar uw bedrijf zich naartoe moet bewegen, aan welke knoppen u moet draaien om meer rendement uit uw bedrijf te halen.

* De RevPAR geeft de omzet per beschikbare accommodatie weer en vormt daarmee een combinatie van de Bezettingsgraad en de ADR. Juist de combinatie van deze KPI's laat zien of u goede resultaten boekt. 

Over Stratech Benchmark

 • Inzicht

  Inzicht in uw eigen prestaties vergeleken met die van gelijkwaardige bedrijven in de markt

 • Meer omzet

  Een hogere bezettingsgraad realiseren en meer rendement uit uw accommodaties halen

 • Stuurinformatie

  Betere en onderbouwde beslissingen nemen en het marketingbudget op het juiste moment inzetten

Laatste nieuws en evenementen

Stratech is dé kennispartner voor organisaties in de verblijfsrecreatie. Wij houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws. Daarnaast praten wij u ook graag tijdens diverse events bij over de laatste ontwikkelingen.

Bekijk alle nieuwsberichten

Meld u aan voor de Benchmark Update!

Wij schrijven regelmatig blogs over de trends die we zien in de recreatiemarkt, op basis van de gegevens uit de Stratech Benchmark Verblijfsrecreatie. Wilt u als eerste op de hoogte worden gehouden over deze trendinformatie? Meld u dan aan voor de Benchmark Update en ontvang nieuwe updates automatisch in uw inbox!

Meld u aan

Ervaringen van gebruikers

Software maken is onze passie. Wij helpen organisaties beter te ondernemen. Benieuwd naar hoe zij ondersteund worden door onze software?

Bekijk alle cases
hero

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel bedrijven nemen deel aan de Benchmark?

  De Benchmark Verblijfsrecreatie bevat momenteel de gegevens van 62 Nederlandse parken.

 • Kan iedereen deelnemen aan de Benchmark?

  In verband met de historie is het essentieel dat u één volledig kalenderjaar werkt met Stratech-RCS om mee te kunnen doen met de Benchmark.

 • Krijg ik enkel inzicht in cijfers van soortgelijke bedrijven?

  Ja zeker! De marktcijfers worden alleen getoond voor benchmarktypen waarvoor u objecttypen heeft gekoppeld, zodat u een zuiver vergelijk maakt.

 • Is Stratech Insight vereist voor gebruik van de Benchmark?

  Nee, u kunt ook gebruik maken van de Benchmark Verblijfsrecreatie zonder dat u een licentie heeft van Stratech Insight.

Heeft u meer vragen, neem dan contact met ons op!
hero

Neem contact op

Benieuwd welke voordelen de Benchmark Verblijfsrecreatie uw recreatiebedrijf kan opleveren? Neem voor een geheel vrijblijvende demonstratie bij u op locatie contact met ons op!

img
Kumar van GeffenAccount Manager
img
Rob StevensAccount Manager