icon
Logo

Compleet en flexibel reserveringssysteem

Een maximale bezetting, tijdbesparing, stuurinformatie en tevreden gasten zijn belangrijke uitdagingen waar jij als recreatieondernemer voor staat. Je wilt je dan ook volledig op jouw recreatiebedrijf kunnen concentreren, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over onder andere automatisering, (online) boekingen en touroperatorbeheer.

Of het nu gaat om het beheer van je reserveringsadministratie, uitvoer van gastenmarketing, inzicht in je managementinformatie, geautomatiseerde eigenarenafrekening of koppelingen met andere leveranciers: ons boekingssysteem Stratech-RCS ontzorgt je volledig en biedt je hierdoor de perfecte oplossing!

Stratech-RCS is een compleet en goed doordacht reserveringssysteem voor de verblijfsrecreatie en biedt jou als moderne recreatieondernemer een ruim aanbod van softwareoplossingen die je in staat stellen jouw belangrijkste doelen te realiseren.

Met behulp van Stratech-RCS wordt jouw bedrijfsproces maximaal ondersteund: onze reserveringssoftware biedt veel mogelijkheden op het gebied van prijsberekening, internetontsluiting, marketingacties, managementondersteuning en financiële verantwoording richting de boekhouding (waaronder Elektronisch Bankieren en Automatische Incasso).

Doordat wij koppelen met toonaangevende partners op het gebied van onder andere online boeken, toegangscontrole, energiemanagement en facilitair management kunnen wij de beste totaaloplossing bieden.

Gebruiksvriendelijk

Tijdens voor jou drukke perioden zullen er veel medewerkers met het systeem moeten werken. Ondanks de vele mogelijkheden van onze reserverings- software hebben we de gebruikersvriendelijkheid nooit uit het oog verloren. Door de eenvoud en overzichtelijkheid van het systeem zijn nieuwe medewerkers/seizoenskrachten in een mum van tijd ingewerkt. Medewerkers verschillende rechten geven? Geen probleem! Je kunt deze rechten zelfs tot op document- en rapportniveau toekennen. 

De online boekingsmodule op je eigen website is vaak je belangrijkste verkoopkanaal. Een zo hoog mogelijke conversie is hier van groot belang. Door middel van onze koppeling voor het online boeken is het mogelijk een online boekingsmodule in jouw website te integreren en te koppelen aan onze boekingssoftware. Deze boekingsmodule kun je geheel zelf vormgeven: van het aantal stappen waarin er een online boeking gemaakt wordt tot hoe objecten, prijzen en beschikbaarheden worden getoond.

Tijdens het boekingsproces kun je de gast de mogelijkheid bieden artikelen bij te boeken (upsell), een voorkeursboeking (inclusief plattegrondboeken) te maken en online te betalen via bijvoorbeeld iDeal. 

Aansluitend Boeken

Een efficiënte bezetting zonder dat je hiervoor handmatige acties hoeft te verrichten? Dat kan! Doordat ons systeem bij het maken van een online boeking automatisch de accommodatie kan selecteren dat het best aansluit op voorgaande en/of volgende boekingen, voorkom je moeilijk boekbare perioden in je planbord en kun je een hogere bezetting realiseren. 

Mijn Omgeving voor Gasten

Om je gasten zoveel mogelijk gemak te kunnen bieden, meer omzet te genereren door middel van upselling én aanzienlijke tijdbesparing op de receptie te creëren, bieden wij je een eigen gastenportaal. Met behulp van de Mijn Omgeving voor Gasten kan je gast eenvoudig eigen reserveringen bekijken, gegevens wijzigen of aanvullen, documenten bekijken, betalingen verrichten, artikelen bijboeken, zelfstandig in - en uitchecken en een nieuwe reservering maken zonder opnieuw de gastgegevens in te hoeven vullen.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om artikelen enkel beschikbaar te maken voor de Mijn Omgeving. Je kunt hiermee de gasten die hier gebruik van maken extra's bieden wanneer zij een boeking maken of bijboeken.

Je aanbod zo breed mogelijk wegzetten zonder dat je hiervoor handmatig werk voor hoeft te verrichten? Onze real-time koppeling met de meest toonaangevende touroperators maakt dit mogelijk!

Met behulp van deze Channel Manager wordt jouw aanbod vanuit ons boekingssysteem Stratech-RCS automatisch aangeleverd bij de door jou geselecteerde en gekoppelde touroperators en online boekingsportalen, waardoor je beschikbaarheid en prijzen altijd actueel zijn. Door de mogelijkheid van prijsdifferentiatie kun je per kanaal voor je eigen aanbod zowel de prijs als beschikbaarheid bepalen en heb je dus zelf grip op welk aanbod je voor welke prijs via welk kanaal wegzet.

De gast- en reserveringsgegevens van iedere boeking die via de touroperator of het online boekingsportaal wordt gemaakt, worden real-time verwerkt in het boekingssysteem. 

Touroperators

We koppelen real-time met de volgende touroperators:

@Leisure Group, Aan Zee, ACSI, Allcamps, Allevakantiehuizen.nl, ANWB, Ardennen Relais, Belvilla, BestCamp, Booking.com, Bookit, Bookunited, Bungalows.nl, Bungalow.net, BungalowSpecials.nl, Camping and Co, CampGo.com, Campings.com, Camping Vision, CToutvert, Dansk Bil Ferie, Dansk Fri Ferie, Diskoffer, Eurorelais, Expedia.nl, Go-Tours, Hogenboom Vakantieparken, LUX-camp.nl, MarketingOost, Pitchup, Prijsvrij Vakanties, Rent-a-tent, Roompot, Secureholiday.net, Suncamp holidays, Topic Travel, Vakantieboerderij.nl, VillaXL, Vodatent, Voordeeluitjes.nl, VVV-Ameland, VVV-Terschelling, VVV-Texel en VVV Waterland van Friesland. 

Heb je te maken met eigenaren? Binnen ons boekingssysteem leg je eenvoudig alle contractuele afspraken die je met een eigenaar hebt gemaakt vast en wordt het berekenen van de eigenarenafdrachten volledig geautomatiseerd.

Naast de flexibiliteit in afdracht mogelijkheden (evenredige en poolafdracht) kun je de eigenaren eenvoudig facturen in rekening brengen (incidenteel en structureel) en kun je eenvoudig een gelijkmatige omzetverdelingen over de accommodaties van eigenaren realiseren.

Mijn Omgeving voor Eigenaren

Om zo efficiënt mogelijk met de eigenaren te communiceren, bieden wij je een eigen eigenaren portaal. Met behulp van de Mijn Omgeving voor Eigenaren geef je de eigenaren van de woningen online inzicht in de bezetting van hun accommodatie, waarnaast ze de mogelijkheid hebben om hun gegevens te wijzigen of aan te vullen. Ook is het voor hun mogelijk om blokkeringen en reserveringen te maken voor hun eigen accommodaties, voor bijvoorbeeld eigen gebruik of onderhoud.

Wil je gebruik maken van verschillende (hardware) koppelingen maar de gehele aansturing doen vanuit één systeem? Dat kan! Wij koppelen met toonaangevende leveranciers op het gebied van onder andere toegangscontrole, facilitair management en energiemanagement waardoor alles centraal vanuit ons boekingssysteem kan worden aangestuurd.

Toegangscontrole

Het toegangsbeheer van je recreatiebedrijf kan eenvoudig worden geregeld: onze reserveringssoftware kan namelijk koppelen met diverse toegangssystemen (slagboomsystemen en deursloten) op basis van onder andere sleutel, barcode en kentekenherkenning. Je hebt daarnaast volledig inzicht in wie wanneer toegang heeft tot jouw bedrijf.

Energiemanagement

Energiemeters kunnen direct vanuit onze reserveringssoftware worden aangestuurd. Meterstanden uitlezen, energiemeters in- en uitschakelen en ampèrages (voor en tijdens het verblijf) aanpassen: alles is mogelijk! Hierdoor voorkom je handmatig werk en/of het werken in twee systemen waardoor je veel tijd bespaart.

Kassa Integratie

Door onze Kassa Integratie kun je jouw kassasystemen, zoals de horeca- en winkelkassa, koppelen aan Stratech-RCS Enterprise. Hierdoor hebben je gasten de mogelijkheid om de kassarekening op de rekening van de reservering te boeken en deze achteraf in één keer te voldoen. Daarnaast krijg je eenvoudig inzicht in het bestedingsgedrag van je gasten dankzij het dashboard in Stratech Insight. In ditzelfde dashboard zie je tevens de totale kassaomzet van zowel je horecagelegenheid als winkel.

Facilitair Management

Met behulp van Facilitair Management kun je in ons boekingssysteem meldingen van gasten vastleggen en monitoren of een accommodatie schoon is. De koppeling met een facilitair management systeem maakt het mogelijk dat je de technische dienst en housekeeping real-time kunt aansturen. Wanneer taken - zoals de schoonmaak van een accommodatie - zijn afgerond, is dit direct in onze boekingssoftware zichtbaar.

Enquête Integratie

Door de koppeling tussen ons reserveringssysteem en je enquêtesysteem kun je de gastbehoefte en -tevredenheid eenvoudig in detail meten. Na het definiëren van de enquêtevragen in Stratech-RCS kun je ze via een extern enquêtesysteem aan je gasten voorleggen. Doordat de gegevens vervolgens automatisch op reserveringsniveau worden teruggeschreven naar ons reserveringssysteem, kunnen deze grondig worden geanalyseerd en krijg je nog beter inzicht in de behoeften van je gasten! 

Ons reserveringssysteem

 • Eén totaaloplossing

  Maximale ondersteuning van je gehele bedrijfsproces vanuit één systeem

 • Flexibele inrichting

  Doordat de software op maat wordt ingericht sluit deze volledig aan op je bedrijfsvoering

 • Meer tijd voor meer gasten

  Door groei in bezetting, omzet en tijdwinst uiteindelijk meer tijd voor meer tevreden gasten

Ons reserveringssysteem

Eén totaaloplossing

Voor een volledige ondersteuning van je bedrijfsvoering en marketing, kan ons reserveringssysteem worden uitgebreid met de volgende functionaliteiten:

 • Stratech Insight: gebruiksvriendelijke tool die altijd en overal inzicht geeft in de actuele management-informatie van jouw recreatiebedrijf
 • Stratech Campaign: eenvoudig gasten segmenteren en gepersonaliseerde berichten sturen, waarna je met behulp van het marketingdashboard volledig inzicht hebt in alle campagneresultaten
 • Stratech Benchmark: inzicht in je eigen prestaties ten opzichte van vorig jaar én van de markt op het gebied van omzet, bezettingsgraad en gemiddelde prijs per nacht
 • Stratech Pricing: direct inspelen op veranderende vraag door snel en eenvoudig prijsaanpassingen door te voeren op basis van data uit je reserveringssysteem en Google Analytics
Deze recreatiebedrijven zijn al enthousiast over ons reserveringssysteem!

Online reserveringssysteem

Wij bieden eveneens een online reserveringssysteem: Stratech Booking. Het systeem is eenvoudig, gebruiksvriendelijk, betaalbaar en is speciaal ontwikkeld voor kleinere recreatiebedrijven.

Meer over Stratech Booking

Ervaringen van gebruikers

Software maken is onze passie. Wij helpen organisaties beter te ondernemen. Benieuwd naar hoe zij ondersteund worden door onze software?

Bekijk alle cases
hero

Veelgestelde vragen

 • Is het reserveringssysteem in te richten naar mijn eigen situatie?

  Ja zeker! Wij bieden standaard software die flexibel in te richten is, waardoor de software optimaal kan worden afgestemd op jouw bedrijfsproces.

 • Kan ik het reserveringssysteem Stratech-RCS vanaf elke pc benaderen?

  Ja! Doordat onze software in de cloud beschikbaar is, is Stratech-RCS vanaf iedere Windows-pc met een internetverbinding voor jou beschikbaar.

 • Hebben jullie een supportafdeling die beschikbaar is bij vragen?

  Ja, wij beschikken over een professionele Servicedesk met jarenlange ervaring en kennis van het reserveringssysteem en de markt.

 • Hoeveel recreatiebedrijven maken gebruik van Stratech-RCS?

  Meer dan 300 recreatiebedrijven in zowel Nederland als erbuiten maken momenteel gebruik van ons boekingssysteem.

Heb je meer vragen, neem dan contact met ons op!

Laatste nieuws en evenementen

Stratech is dé kennispartner voor organisaties in de verblijfsrecreatie. Wij houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws. Daarnaast praten wij je ook graag tijdens diverse events bij over de laatste ontwikkelingen.

Bekijk alle nieuwsberichten
hero

Neem contact op

Benieuwd welke voordelen ons reserveringssysteem jouw recreatiebedrijf kan opleveren? Neem voor een geheel vrijblijvende demonstratie bij jou op locatie contact met ons op of plan rechtstreeks een telefonische afspraak in mijn agenda!

img
Mark GerritsBusiness Manager