icon
Logo

Zicht op herstel voor de vrijetijdseconomie

23 maart 2021

De vrijetijdseconomie heeft na een ongekend rampjaar, het dieptepunt achter de rug. Vanwege de lockdowns bereikt zij nog niet het niveau van voor de pandemie.

Wat zijn volgens de Sectorprognose Leisure 2021/2022 van ABN AMRO de laatste ontwikkelingen en vooruitzichten voor de vrijetijdseconomie? 

Sectorprognose Leisure 2021/2022

ABN AMRO heeft vanochtend de 'Sectorprognose Leisure 2021/2022' gepubliceerd met hierin de laatste ontwikkelingen en vooruitzichten voor de vrijetijdseconomie. De cijfers uit onze Benchmark Verblijfsrecreatie zijn één van de bronnen geweest voor deze prognose.

Kort samengevat komen fastfood, vakantieparken en campings  redelijk door de crisis. Voor restaurants, reisondernemers, musea, attractieparken, dierentuinen en bioscopen geldt dit niet. Zij zien hun omzet fors terugvallen door de verplichte sluitingen.

Zoals in onze Benchmark Update 'Boekingsgedrag en prestaties voorjaar 2021' te lezen is, zagen we voor de voorjaarsvakantie een overall toename in het aantal boekingen van 3,5%. Voor de aankomende zomervakantie waren begin deze maand zelfs 15,7% meer reserveringen gemaakt waarbij 23,9% meer omzet is ingeboekt dan op hetzelfde moment vorig jaar. Gasten boeken dus niet alleen meer, maar zijn ook nog eens bereid meer uit te geven aan een verblijf. 

Kijkend naar campings en vakantieparken, rekent ABN AMRO voor heel 2021 op een stijging in het aantal overnachtingen met 20% voor vakantieparken en 8% voor campings. Daarnaast verwachten zij een versnelling van de consolidatieslag in de branche en adviseren zij vakantieparken, campings en groepsaccommodaties om te investeren in de regio. Lees de volledige prognose hier

Meer informatie

Stratech en ABN AMRO sector Leisure werken nauw samen bij de totstandkoming van prognoses en trendrapporten voor de verblijfsrecreatie. Ben je op zoek naar meer gedetailleerde informatie of benieuwd naar de Stratech Benchmark? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Benchmark update

Wij schrijven regelmatig blogs over de trends die we zien in de recreatiemarkt, op basis van de gegevens uit de Stratech Benchmark Verblijfsrecreatie. Wil je als eerste op de hoogte worden gehouden over deze trendinformatie? Meld je dan aan voor de Benchmark Update en ontvang nieuwe updates automatisch in je inbox!

Ja, ik meld me aan!
#