icon
Logo

Vier trends voor een effectieve e-mail marketing campagne

18 december 2017

E-mailmarketing wordt steeds belangrijker. Maar hoe zorgt u er nu voor dat uw campagne ook echt effectief is? Over dit onderwerp is uitgebreid gesproken tijdens het kennisevent Leisure in Business. 

Uit de presentatie van Kumar van Geffen - Account Manager bij Stratech komen vier belangrijke trends voor een effectieve e-mail marketing campagne naar voren.

Trend 1: Personalisatie tot individueel niveau

Wie is uw gast, heeft uw gast al vaker bij je verbleven en waar komt uw gast vandaan? Door in te spelen op deze gastgegevens bent u in staat uw mailing een persoonlijke touch mee te geven. Met behulp van deze personalisering zal u meer gasten bereiken en de open ratio (open klikken van berichten) verhogen.

Trend 2: Kortere content

Lange teksten zijn niet meer van deze tijd, evenals het leesgedrag op een desktop. Tegenwoordig leest namelijk 55% van de mensen zijn of haar e-mailberichten op een mobile device, wat betekent dat de teksten ook hierop leesbaar moeten zijn. Ook hier is het weer belangrijk de content persoonlijk te maken, dus te weten voor wie u schrijft.

Trend 3: Optimale beleving en meer interactie door design

De look & feel van een e-mailbericht is steeds belangrijker en zorgt ervoor dat u de aandacht van de lezer vasthoudt. Vul daarom uw content altijd aan met afbeeldingen en/of filmpjes die een meerwaarde geven aan de uw mailing.

Trend 4: Marketingactiviteiten goed uitvoeren kan niet zonder goede marketingsoftware

Voor een optimale, gepersonaliseerde benadering van uw gast is het gebruik van marketing software een must. Door de koppeling van deze software met uw reserveringssysteem bent u in staat om uw gasten, aan de hand van beschikbare gast- en reserveringsgegevens, gepersonaliseerd aan te schrijven.

Een goed voorbeeld hiervan is Stratech Campaign; met behulp van Stratech Campaign kunt u al uw gasten eenvoudig segmenteren op basis van de gegevens in uw reserveringssysteem en op basis hiervan gepersonaliseerde e-mailberichten sturen. 

Meer weten?

Wilt u weten welke voordelen e-mailmarketing u kan bieden? Onze specialisten vertellen u hier graag meer over!

Neem contact op

Meer over Stratech Campaign

Met Stratech Campaign kunt u uw gasten automatisch gepersonaliseerde berichten sturen, waardoor u elke unieke gast op het juiste moment met de juiste informatie kunt bereiken. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw recreatiebedrijf?

Stratech Campaign
#