icon
Logo

Optimale bezetting met de module Aansluitend Boeken

24-07-2018

Ondanks dat cijfers laten zien dat de gast van nu steeds meer vroegboekt, worden veel vakanties nog vaak last-minute geboekt.

Hier ontstaat voor u als recreatieondernemer een uitdaging, namelijk: hoe zorgt u ervoor dat uw bezetting, ondanks deze last-minute boekingen, optimaal is en blijft?

Last-minute boekingen

Onze Benchmark Verblijfsrecreatie laat duidelijk zien dat veel boekingen voor de Zomervakantie 2018 last-minute worden gemaakt: de boekingen in de maanden juni en juli zijn goed voor in totaal 40% (juni 12%, juli 28%) van het totaal aantal boekingen voor die periode.

Boekingspatroon Zomervakantie 2018

Dit met het gevolg dat veel recreatieondernemers op dit moment kampen met moeilijk boekbare perioden in het planbord, met een inefficiënte bezetting tot gevolg. Hiervoor heeft Stratech de oplossing: Aansluitend Boeken!

Aansluitend Boeken in reserveringssysteem

Met behulp van het Aansluitend Boeken kunt u per objecttype perioden definiëren waarin aansluitend geboekt moet worden. Als een gast online een boeking maakt in deze periode, zal het reserveringssysteem automatisch het object selecteren dat het best aansluit op voorgaande en / of volgende boekingen. Uiteraard blijft het systeem wel rekening houden met door de gast aangegeven voorkeuren. 

Op deze manier realiseert u een aaneengesloten bezetting en voorkomt u moeilijk boekbare perioden in het planbord. Hierdoor bent u in staat meer boekingen en daarmee een hogere bezetting en opbrengsten te realiseren. Dit alles zonder dat u hier als recreatieondernemer handmatige acties voor hoeft te verrichten!

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het Aansluitend Boeken? Onze specialisten vertellen u hier graag meer over!

Neem contact op