icon
Logo

Durf jij je prijzen te verhogen?

04 mei 2021

Veel kleinere recreatieondernemers hanteren al jarenlang dezelfde prijzen voor hun plaatsen en/of accommodaties. Vaak heerst er angst voor de reactie van de gast op een eventuele prijsverhoging. Zonde, vooral nu de vraag ontzettend groot is dit hét moment om meer omzet uit je aanbod te halen.

Durf jij je prijzen te verhogen?

Speel in op het boekingsgedrag van de gast

Als (kleinere) recreatieondernemer weet je als geen ander dat invloeden van buitenaf een behoorlijk effect kunnen hebben op het boekingsgedrag van de gast. Denk hierbij aan feestdagen, het weer en lokale evenementen. Sinds vorig jaar kunnen we Corona ook aan dit lijstje toevoegen.

We zien dan ook dat de recreatiebedrijven in Nederland vol beginnen te raken en er weer een schaarste ontstaat aan vakantieverblijven in Nederland. De gast durft het nog niet aan om naar het buitenland te gaan en wil niet weer achter het net vissen, net zoals vorig jaar.

Haal meer omzet uit je aanbod

Nu de vraag erg groot is, is het een mooi moment om je prijzen te verhogen om vervolgens meer omzet uit je aanbod te halen. Voor vliegvakanties en in de hotelbranche wordt dit al jaren gedaan, de gast weet dit en accepteert dit ook. Voor veel recreatieondernemers in Nederland is dit een nieuwe stap, maar wel een stap die zonde is als je hem niet zet.

We zien bij steeds meer recreatiebedrijven de behoefte om te gaan spelen met de prijzen, maar ook de angst voor de reactie van de gast op een eventuele prijsverhoging. Natuurlijk is die angst logisch, maar niet nodig. Heb je voorheen gewerkt met kortingen? Ook dan hebben gasten verschillende prijzen betaald.

Eenvoudig prijswijzigingen doorvoeren

Wanneer je nog nooit een prijsverhoging hebt doorgevoerd is het verstandig te beginnen met een kleine verhoging, bijvoorbeeld een euro of twee. Dit is een kleine verhoging die ook acceptabel is voor de gast. Ben je dan ook dit jaar weer volledig volgeboekt, verhoog dan gerust je prijzen volgend jaar weer. Een kleine prijsverhoging kan namelijk een groot verschil in omzet betekenen!

Voor het snel en gemakkelijk doorvoeren van prijswijzigingen is het wel verstandig gebruik te maken van een reserveringssysteem zoals Stratech Booking, dat speciaal is ontwikkeld voor de kleinere recreatiebedrijven. Op deze manier kun je snel een prijswijziging doorvoeren, weet je zeker dat gasten boeken voor de juiste prijs en kun je ook altijd terug zien wat de gast in het verleden heeft betaald.

Gratis advies!

Ik ga graag met je in gesprek zodat ik jou kan adviseren over het wijzigen van prijzen en de voordelen van het gebruik van een reserveringssysteem. Neem hiervoor gerust contact met me op, ik help je graag verder!

Contact

Stratech Booking: online reserveringssysteem

Ons online reserveringssysteem Stratech Booking is speciaal ontwikkeld voor kleinere recreatiebedrijven. Vergeet de administratieve rompslomp: laat de Booking BEE je alle reserveringsadministratie uit handen nemen zodat je tijd hebt voor meer gasten!

Meer over Stratech Booking
#