icon
Logo

Benchmark Newsflash | Goed begin van 2022 voor Nederlandse verblijfsrecreatie!

11 januari 2022

Wellicht heb je het deze week al in de media gelezen: Nederlanders boeken weer massaal vakanties. Zo kwam Zoover met cijfers uit hun Vakantiemonitor die aantonen dat er in de eerste week van januari 3 keer meer is geboekt dan in dezelfde week in 2021. Deze data relateert echter vooral aan boekingen voor het buitenland, maar wat kunnen we zeggen over de verblijven in Nederland?

 

Onze eigen Benchmark Verblijfsrecreatie laat zien dat de boekingen al in de laatste 30 dagen oplopen ten opzichte van een jaar eerder. De omzet loopt 33,7% voor tegenover een stijging in het aantal reserveringen van 45,0%. Dit is exclusief Jaarplaatsen, Ligplaatsen en Seizoenplaatsen omdat deze langdurige reserveringen het resultaat vertroebelen. Kijken we naar de laatste 7 dagen, dan zien we dat deze stijging nog groter is met een groei van respectievelijk 56,0% en 61,6%.

Omzet afgelopen 7 dagen t.o.v. 2021

Specifiek kijkend naar wát er dan zoveel meer wordt geboekt dan vorig jaar, zien we dat vooral Groepsaccommodaties weer populair zijn. Ook Camperplaatsen, Hotelkamers en Trekkershutten doen het goed.

Per benchmarktype

Vakantie en feestdagenperiodes populair

Wat betreft de periode waarvoor veel wordt geboekt, zien we een groei in alle vakantie- en feestdagenperiodes. Enkel de herfstvakantie blijft nog iets achter, maar daarover kan korter van tevoren pas echt iets zinnigs gezegd worden.

Omzet per speciale periode

Haal maximale omzet uit je boekingen!

Zie jij deze trend ook in het boekingspatroon bij jouw park? Of valt het juist tegen ten opzichte van de geluiden die je hoort en leest? Wat de situatie ook is, Dynamic Pricing kan je goed helpen om je prijzen te monitoren en snel aan te passen waar nodig. Zo kun je goed inspelen op een sterk verhoogde vraag en zorg je dat je aanbod tegen de best mogelijke prijs wordt geboekt. Zou je advies willen over hoe jij meer omzet kunt halen door gebruik te maken van een effectief prijsbeleid juist nú de vraag zo toeneemt? Neem dan contact met ons op!

Stratech Benchmark Verblijfsrecreatie

Met de Stratech Benchmark Verblijfsrecreatie heb je inzicht in je eigen prestaties ten opzichte van vorig jaar én van de markt aan de hand van belangrijke KPI's als Bezettingsgraad (OCC)Gemiddelde prijs per nacht (ADR) en Omzet (RevPAR).

Met behulp van de Benchmark kun je zien of jouw recreatiebedrijf echt goed presteert en stelt je in staat de behaalde resultaten in het juiste perspectief te plaatsen. Door deze inzichten kun je betere en onderbouwde beslissingen nemen. Op basis hiervan kun je:

  • Marketingbudget op het juiste moment inzetten
  • Meer rendement uit je accommodaties halen
  • Hogere bezettingsgraad realiseren
  • Meer omzet genereren
Over de auteur

Bertine Riezebos is als Consultant bij Stratech verantwoordelijk voor zowel de commerciƫle ondersteuning als de ondersteuning en het advies omtrent onze software en hierdoor een waardevolle specialist voor onze klanten. Neem voor meer informatie over de Benchmark contact met haar op!

Neem contact op

Benchmark update

Wij schrijven regelmatig blogs over de trends die we zien in de recreatiemarkt, op basis van de gegevens uit de Stratech Benchmark Verblijfsrecreatie. Wil je als eerste op de hoogte worden gehouden over deze trendinformatie? Meld je dan aan voor de Benchmark Update en ontvang nieuwe updates automatisch in je inbox!

Ja, ik meld me aan!
#