icon
Logo

Benchmark Newsflash | Enorme voorsprong aantal boekingen stagneert

23 februari 2022

De wereld gaat vanaf vrijdag, in ieder geval voor Nederlanders, weer grotendeels open. De reisadviezen worden voor een groot deel van de landen versoepeld en de quarantaineplicht bij terugkomst in Nederland vervalt.

Wat zien we hiervan terug in onze Benchmark Verblijfsrecreatie? En hoe presteren de speciale periodes tot nu toe?

 

Als we naar de afgelopen maand kijken, zien we in onze eigen Benchmark Verblijfsrecreatie een enorme stijging in het aantal reserveringen. Verhuur ligt daarbij 14,7% voor ten opzichte van dezelfde 30 dagen vorig jaar, terwijl kamperen maar liefst 90,3% voor ligt. Het grootste verschil zit hem in het Paasweekend waar voor 2022 al veel meer boekingen staan dan vorig jaar voor Pasen 2021 het geval was. De omzet voor deze periode ligt in totaal maar liefst 307,9% hoger!

Omzet Paasweekend 2022 versus 2021

Kijken we specifiek naar de afgelopen week, dus sinds de versoepelingen zijn aangekondigd, dan zien we dat bovengenoemde reserveringscijfers respectievelijk -15,9% (verhuur) en 39,0% (kamperen) zijn. De afgelopen week zijn er dus, zeker in vergelijking met vorig jaar, veel minder reserveringen geweest voor verhuur.

Mooie prestaties voor speciale periodes

Hoewel vrijwel alle speciale perioden op dit moment beter scoren dan vorig jaar het geval was eind februari, is dat verschil vooral voor de zomervakantie maar klein. En de laatste weken wordt er steeds minder geboekt voor deze periode. Het buitenland lijkt dus vooralsnog te profiteren van de aangekondigde versoepeling.

Omzet per speciale periode 2022

Begin april verschijnt onze reguliere Benchmark Update, waarin we terugblikken op de prestaties van het eerste kwartaal van 2022 en waarin we wederom aandacht besteden aan de prestaties voor het Paasweekend. Wil jij nieuwe updates automatisch als eerste in je inbox ontvangen? Meld je dan aan voor onze updateservice!

Stratech Benchmark Verblijfsrecreatie

Met de Stratech Benchmark Verblijfsrecreatie heb je inzicht in je eigen prestaties ten opzichte van vorig jaar én van de markt aan de hand van belangrijke KPI's als Bezettingsgraad (OCC)Gemiddelde prijs per nacht (ADR) en Omzet (RevPAR).

Met behulp van de Benchmark kun je zien of jouw recreatiebedrijf echt goed presteert en stelt je in staat de behaalde resultaten in het juiste perspectief te plaatsen. Door deze inzichten kun je betere en onderbouwde beslissingen nemen. Op basis hiervan kun je:

  • Marketingbudget op het juiste moment inzetten
  • Meer rendement uit je accommodaties halen
  • Hogere bezettingsgraad realiseren
  • Meer omzet genereren
Over de auteur

Bertine Riezebos is als Consultant bij Stratech verantwoordelijk voor zowel de commerciƫle ondersteuning als de ondersteuning en het advies omtrent onze software en hierdoor een waardevolle specialist voor onze klanten. Neem voor meer informatie over de Benchmark contact met haar op!

Neem contact op

Benchmark update

Wij schrijven regelmatig blogs over de trends die we zien in de recreatiemarkt, op basis van de gegevens uit de Stratech Benchmark Verblijfsrecreatie. Wil je als eerste op de hoogte worden gehouden over deze trendinformatie? Meld je dan aan voor de Benchmark Update en ontvang nieuwe updates automatisch in je inbox!

Ja, ik meld me aan!
#