icon
Logo

Online demonstratie Recreatie Vouchers

Hoe kun je als recreatieondernemer het beste omgaan met de verwerking van Recreatie Vouchers? Welke richtlijnen zijn hierbij belangrijk? Hoe moet je om gaan met de boekhoudkundige verwerking en btw-afdracht? Hoe zorg je vervolgens voor een juiste communicatie met je gast?

Allemaal vragen waarop we tijdens de online demonstratie Recreatie Vouchers, die we in samenwerking met HISWA-RECRON hebben georganiseerd, antwoord geven.

In de recreatiebranche zien we dat, als gevolg van de maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus te beperken, reserveringen worden geannuleerd. Om de recreatieondernemer in deze onzekere tijden zoveel mogelijk te kunnen ondersteunen, heeft HISWA-RECRON een voucherregeling opgesteld. In aansluiting hierop hebben we speciaal voor onze klanten Voucher functionaliteit ontwikkeld, waarmee eenvoudig Recreatie Vouchers kunnen worden gegenereerd. Deze vouchers hebben de waarde van de door de gast reeds betaalde som, en kunnen vervolgens worden gebruikt als (aan)betaling voor een nieuwe reservering. Zo kun jij als recreatieondernemer de gevolgen voor liquiditeit uitsmeren over langere periode!

Online demonstratie

Gisteren hebben wij voor de HISWA-RECRON leden een online demonstratie gehouden waarin we toelichten hoe je als recreatieondernemer het beste kunt omgaan met de verwerking van Recreatie Vouchers. Tijdens dit webinar zijn twee scenario's besproken:

  • Het uitgeven en inwisselen van een voucher, waarbij de oorspronkelijke reservering vervalt. Dit betekent dat er geen kosten overblijven op de oorspronkelijke reservering.
  • Het uitgeven en inwisselen van een voucher, waarbij de oorspronkelijke reservering geannuleerd wordt, maar er wel kosten overblijven op de oorspronkelijke reservering. Deze kosten worden in mindering gebracht op de waarde van het voucher

Daarnaast komen aspecten als de richtlijnen van de Autoriteit Consument en Markt, boekhoudkundige verwerking en btw-afdracht ook aan bod.

Kijk hieronder de opname van deze online demonstratie terug:

 

Meer weten?

Ben je benieuwd naar de werking en mogelijkheden van onze Voucher functionaliteit? Onze specialisten vertellen je hier graag meer over!

Neem contact op

Meer over ons alles in één reserveringssysteem

Met Stratech-RCS - ons alles in één reserveringssysteem - realiseer je een hogere bezetting, meer omzet en word je ontzorgd, zodat je meer tijd en aandacht kunt besteden aan je gasten. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw recreatiebedrijf?

Stratech-RCS
#