icon
Logo

Recreatiepark De Leistert kiest voor betrouwbaarheid & ervaring

23 januari 2018

Recreatiepark De Leistert heeft in januari 2016, na een zorgvuldige pakketselectie, de keuze gemaakt voor ons reserverings- systeem Stratech-RCS Enterprise.

Angelique Joosten - Manager Marketing & Sales - licht graag toe waarom zij voor Stratech hebben gekozen, wat hun ervaringen zijn en hoe zij de toekomst met Stratech zien. 

Recreatiepark De Leistert

Recreatiepark De Leistert bestaat al bijna 60 jaar en is door de jaren heen van kleinschalige camping uitgegroeid tot één van de grootste zelfstandige recreatieparken in Nederland: De Leistert heeft in totaliteit bijna 1.500 eenheden verdeeld over luxe bungalows, toeristische kampeerplaatsen, jaar- en seizoensplaatsen, Lodges, Glamping Tenten, Simple Camp chalets en Leistert Cabins.

Voor een succesvolle bedrijfsvoering en hoge klanttevredenheid is Recreatiepark De Leistert de zoektocht gestart naar een reserveringssysteem dat als multipark-oplossing ingezet kan worden voor zowel de camping als het bungalowpark. Gebruikersvriendelijkheid, goede service van de leverancier, continue doorontwikkeling, inzicht en overzicht zijn voor Recreatiepark De Leistert hierbij belangrijke aspecten.

Betrouwbaarheid en ervaring

In januari 2016 heeft De Leistert, na een zorgvuldige pakketselectie, de keuze gemaakt voor ons reserveringssysteem Stratech-RCS Enterprise: "We waren op zoek naar een standaard pakket binnen de verblijfsrecreatie, dat toch kon voldoen aan de eisen die een bedrijf als De Leistert stelt. We hebben gekozen voor Stratech omdat we toe wilden naar een systeem waarbij de applicatie door ons zelf beheerd zou kunnen worden. We zijn geen techneuten, maar het invoeren van onder andere acties, prijsregels en nieuwe objecten wilden we graag zelf kunnen (was in ons vorig systeem niet mogelijk). We wilden standaard software, dat alles wat de verblijfsrecreatie raakt aankan en alles op een stabiele en betrouwbare manier uitvoert. Mijn ervaring is dat alle maatwerkelementen die je hier omheen probeert te creëren, heel veel geld kosten om te ontwikkelen en ook niet goed beheerd kunnen worden.

We hebben ook nog wel even naar een aantal nieuwkomers in de markt gekeken, maar omdat een reserveringspakket in het hart van onze organisatie wordt gebruikt hebben we toch gekozen voor betrouwbaarheid en ervaring. De processen zijn te essentieel om het risico te lopen dat deze niet goed verlopen. Eigenlijk bleef toen Stratech over als enige goede optie" aldus Angelique.

De Leistert

Volledige ondersteuning van dagelijkse werkzaamheden 

Binnen Recreatiepark De Leistert werken dagelijks, afhankelijk van het seizoen, zo'n 4 tot 10 mensen met Stratech-RCS Enterprise. Belangrijkste aspect van een reserveringssysteem is de ondersteuning van de dagelijkse werkzaamheden, zo ook voor De Leistert: "Stratech ondersteunt onze dagelijkse werkzaamheden volledig. Een reserveringssysteem is binnen de verblijfsrecreatie natuurlijk het hart van de organisatie, waar alle reserveringen en alle informatie over de gast samenkomt. Essentieel voor onze bedrijfsvoering. De laatste jaren maakt Stratech een zeer goede ontwikkeling door: de ontwikkeling van Stratech Insight en Stratech Campaign maakt de mogelijkheden die we hebben om binnen onze organisatie te sturen of het contact met de gast te intensiveren en optimaliseren alleen maar gemakkelijker. Stratech maakt hiermee zeer goede stappen om hun pakket nog beter te maken".

Wensen voor de toekomst

Flexibele verhuur van bungalows wordt steeds meer een trend, meer flexibiliteit in tarifering in ons reserveringssysteem is dan ook een wens van Angelique: "Aan de flexibele verhuur van bungalows zitten veel meer voorwaarden dan bijvoorbeeld bij kamperen. Momenteel is de prijsstelling nog niet altijd zo op te bouwen als je zou willen. Ook als je bijvoorbeeld wilt experimenten met A-B-C prijsstelling van hetzelfde product, heb je op dit moment nog wel wat uitdagingen. Verder zou het stuk toegangsbeheer (i.c.m. andere partijen) waaronder ook ticketing voor dagrecreatieve voorzieningen een welkome aanvulling zijn".

Als Recreatiepark De Leistert verder mag dromen…

"…kunnen we - na de realisatie van 49 nieuwe bungalows - verhuur aan of boven het water gaan realiseren. Daarnaast hebben we nog plannen voor accommodaties te midden van een klein bosje midden op ons terrein. Verder hebben we nog vele grote dromen, maar nog niet voldoende concreet om ook al iets over te zeggen".

Met Stratech een betrouwbare en kundige partner voor jaren

Hoe kijkt Recreatiepark De Leistert terug op hun keuze voor Stratech-RCS Enterprise en hoe zien zij de de toekomst met Stratech? Angelique licht toe: "Onze insteek was een partner voor jaren te zoeken en we kunnen stellen dat dat is gelukt! We werken op een goede en positief kritische manier samen, waarbij we Stratech als betrouwbare en kundige partner hebben ervaren. Ga zo door zou ik zeggen! Blijf de sector prikkelen en voeden met verbeteringen, slimme koppelingen en laat het Stratech pakket het kloppend hart van menigeen recreatiepark blijven. Zolang je als Stratech in die kern blijft zitten, zit je als organisatie op de meest strategische plek binnen een recreatiebedrijf."

Meer weten?

Wil je weten welke voordelen ons reserveringssysteem jou kan bieden? Onze Business Manager vertelt je hier graag meer over!

Neem contact op

Ons reserveringssysteem

Stratech-RCS is een innovatieve en gebruiksvriendelijke softwareoplossing die jou als recreatieondernemer helpt ondernemen waardoor je meer tijd voor meer gasten overhoudt. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw recreatiebedrijf?

Reserveringssysteem Stratech-RCS
#