icon
Logo

15% hogere bezettingsgraad voor Buitenleven Vakanties

22 juni 2015

Buitenleven Vakanties maakt sinds 2014 gebruik van Stratech-RCS Enterprise. Dit levert hen direct diverse voordelen op.

Robert Dorenbusch - a.i. Directeur Buitenleven Vakanties - licht toe hij zij deze voordelen ervaren en hoe ons reserveringssysteem bijdraagt aan de realisatie van hun doelstellingen.

Buitenleven Vakanties

Buitenleven Vakanties is een initiatief van drie natuurorganisaties van Nederland: De12Landschappen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Ze onderscheiden zich van andere organisaties door de hoge kwaliteit en comfort in de vakantiewoningen. Daarnaast voldoen alle woningen aan de criteria van rust, ruimte en privacy onder andere door hun unieke ligging in de natuur.

De vakantiewoningen van Buitenleven Vakanties bevinden zich in een wat hoger segment. Robert beschrijft de doelgroep als volgt: "Er is een steeds groter wordende doelgroep die niet meer per se vermaakt wil worden op de vakantieparken, maar die zichzelf willen vermaken in de natuur. Deze doelgroep heeft de iets hogere kosten, gerelateerd aan de hogere beheerkosten voor een woning midden in de natuur er graag voor over. De grote tevredenheid van de gasten leidt tot een hoge loyaliteit en veel mond-tot-mond reclame. Belangrijk voor Buitenleven Vakanties is dan ook het bewaken van het concept van waar een woning aan moet voldoen. Het gaat hen hierbij om kwaliteit boven kwantiteit". 

Goed verlopen implementatie

Buitenleven Vakanties heeft in 2014 gekozen voor het reserveringssysteem Stratech-RCS Enterprise voor het gehele proces van online zoeken en boeken, plannen en reserveren tot en met facturatie en eindafrekening. Robert licht de implementatie van Stratech RCS Enterprise bij Buitenleven toe: "De implementatie van de software is door een goede begeleiding van de Consultant goed verlopen. De Consultant had accurate kennis van de bedrijfsprocessen en stelde de juiste vragen om het systeem voor ons zo optimaal mogelijk in te richten".

Gebruiksvriendelijk en flexibel systeem

Stratech-RCS Enterprise bevat een planbord van waaruit direct boekingen gemaakt en omgeboekt kunnen worden. Dit wordt als zeer gebruiksvriendelijk ervaren: "Het is zonder veel instructies eenvoudig te gebruiken. Een bedrijfsproces moet naar mijn idee echter continu worden geoptimaliseerd. Het systeem is zeer flexibel en kan bijna alles wat wij willen ondersteunen", aldus Robert.

Buitenleven Vakanties

"Op maat gemaakte boekingsstraat bewijst zich"

Eén van de belangrijkste voorwaarden van het nieuwe reserveringssysteem was destijds de mogelijkheid voor een op maat gemaakte online boekingsstraat. Robert vertelt dat meer dan 80% van de reserveringen online verloopt. Hij is dan ook erg tevreden over hun huidige boekingsstraat: "Deze boekingsstraat heeft zich na enkele aanloopprobleempjes goed bewezen. We hebben voor de bouw van de website gekozen voor Snakeware, een partner van Stratech. Doordat Snakeware en Stratech hun ontwikkelingen goed op elkaar afstemmen, sluit de functionaliteit op de website bijna naadloos aan op de Stratech. Dit zorgt ervoor dat wij met minimale resources veel reserveringen kunnen plaatsen.

"Mede Stratech-RCS Enterprise is de bezettingsgraad met 15% gestegen"

Eind 2014 is Buitenleven Vakanties in de nieuwe vorm en met de nieuwe website gelanceerd, dit heeft direct tot resultaat geleid. Robert: "Staatsbosbeheer Buitenleven kende altijd al een hele hoge bezettingsgraad, maar de bezettingsgraad is over de afgelopen periode met 15% gestegen. Dit is naast de succesvolle marketingcampagne deels ook toe te kennen aan de nieuwe website en daarmee de mogelijkheden van Stratech RCS Enterprise".

Meer weten?

Wil je weten welke voordelen ons reserveringssysteem jou kan bieden? Onze Business Manager vertelt je hier graag meer over!

Neem contact op

Ons reserveringssysteem

Stratech-RCS is een innovatieve en gebruiksvriendelijke softwareoplossing die jou als recreatieondernemer helpt ondernemen waardoor je meer tijd voor meer gasten overhoudt. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw recreatiebedrijf?

Reserveringssysteem Stratech-RCS
#