icon
Logo

Ons verhaal

Al sinds 1989 worden er bij Stratech innovatieve software oplossingen ontwikkeld. Een terugblik op hoe het allemaal begon...

Stratech is in 1989 opgestart als een spin-off van de Universiteit Twente. Drie (oud) studenten van de UT werden door het Transferpunt bij elkaar gebracht. De verschillende achtergronden en vaardigheden van Bert van der Laan (bedrijfskundig), Cees Roosje (elektrotechniek) en Feite Jaarsma (informatica) vormden een goede combinatie voor de basis van het succes van Stratech. Zij hebben Stratech opgericht met het idee om kennisintensieve software te ontwikkelen voor nichemarkten. De insteek was dat er standaard applicaties gemaakt zouden worden, die flexibel bij de klant geconfigureerd konden worden. 

Start vanuit het BedrijfsTechnologisch Centrum (BTC)

Vanuit het BedrijfsTechnologisch Centrum (BTC) - het startpunt voor veel jonge en innovatieve ondernemingen - richtten de drie oprichters van Stratech zich op software ontwikkeling voor diverse nichemarkten, waaronder vakfotografen en tijdregistratie. Van het begin af aan werden er eigen producten ontwikkeld. De ideeën hiervoor kwamen meestal vanuit de markt. Op basis hiervan begon Stratech te groeien; met de jaren groeide het bedrijf uit totdat het de complete bovenverdieping van het BTC in gebruik had. Een goede aanleiding om in 2001 te beginnen met de bouw van een eigen kantoorpand op het Business & Sciencepark in Enschede, het pand waar Stratech nu sinds juli 2002 gevestigd is.

Groei en stabiliteit in de drie nichemarkten

Inmiddels ligt de focus van Stratech op drie nichemarkten: Sociaal Financieel, Logistiek & Industrie en Recreatie. Van deze markten wordt de Recreatiemarkt het langst bediend. Het idee om voor deze sector een plannings- en reserveringssysteem te gaan ontwikkelen is ontstaan toen één van de oprichters op een camping stond en in gesprek met de eigenaar het idee kreeg hem te gaan ondersteunen met software.

De sociaal financiële markt werd begin jaren 90 veroverd met een subsidiebeheer applicatie en een cliëntvolgsysteem. Met deze software kon men subsidies uit het Europees Subsidie Fonds (ESF) eenvoudig beheren en cliënten volgen. Later is hier de functionaliteit omtrent schuldhulpverlening aan toegevoegd, waarbij mensen die in schuldtrajecten terecht zijn gekomen kunnen worden gevolgd en begeleid. 

In 1996 kreeg Stratech de kans om ook actief te worden op de markt voor exportzendingen door een bestaand softwarepakket voor het exportproces over te nemen. Dit heeft Stratech doorontwikkeld, vernieuwd en de afgelopen jaren uitgebouwd tot een krachtige totaaloplossing voor het gehele import- en exportzendingenproces.

Het succes van Stratech

Nu, ruim 30 jaar later, is Stratech uitgegroeid tot een stabiele en professionele organisatie met zo'n 70 enthousiaste medewerkers. De organisatie dankt haar succes nog steeds aan de succesformule waarmee in 1989 gestart is; de ontwikkeling van kennisintensieve standaard software oplossingen voor nichemarkten, die flexibel ingericht kunnen worden bij klanten. De drie oud UT studenten zijn nog steeds betrokken bij Stratech in de rol van aanhouder en directie. Met de focus op de (door)ontwikkeling van nieuwe generatie software applicaties die als online dienst worden aangeboden, ziet Stratech ook de toekomst met vertrouwen tegemoet!


Bert, Cees en Feite voor het net opgeleverde kantoorpand (2002)

hero

Uitgegroeid tot een professionele organisatie

Inmiddels is Stratech uitgegroeid tot een organisatie met zo'n 70 enthousiaste medewerkers, allemaal professionals in hun vakgebied. Iedereen is gedreven, enthousiast en vol ambitie om klanten optimaal te bedienen.

Onze specialisten
  • 70 enthousiaste medewerkers

    Het team van Stratech bestaat uit zo'n 70 medewerkers, verdeeld over de drie nichemarkten.

  • Professionals

    Al onze enthousiaste medewerkers zijn professionals op hun vakgebied.

  • Gevestigd in Enschede

    U kunt ons vinden in ons kantoorpand op het Business & Sciencepark in Enschede.