icon
Logo

Het enthousiasme van Verkoop Binnendienst Medewerker Rogier

26 maart 2019

Rogier werkt nog maar anderhalf jaar als Verkoop Binnendienst Medewerker bij Stratech, maar heeft al veel bereikt. Hij is hét commerciële aanspreekpunt voor alle Stratech Shipment-klanten, benadert prospects én levert vanuit zijn klantcontact waardevolle input voor de kennisbank. Rogier is echter nog lang niet uitgeleerd. Hij grijpt alle mogelijkheden aan om zichzelf te blijven ontwikkelen. 

Vrijheid om mijn eigen functie vorm te geven

De functie voor Verkoop Binnendienst Medewerker is redelijk nieuw bij Stratech. Toen Rogier anderhalf jaar geleden bij Stratech kwam werken, stond de functie nog in de kinderschoenen. Een uitgangspositie die veel voordelen met zich meebracht. Rogier geeft aan dat Stratech een goede basis voor zijn functie had gelegd, maar dat hij voor de exacte invulling ervan veel vrijheid krijgt. "Ik heb zelf veel invloed kunnen uitoefenen op mijn takenpakket en hoe mijn functie er momenteel uitziet." 

Deze vrijheid heeft Rogier ook geleerd om keuzes te maken en te ontdekken waar hij het meest gelukkig van wordt. "Ik heb ervaren dat ik écht energie krijg van het binnenhalen van nieuwe klanten. Daar word ik gelukkig van. Daarnaast vind ik het leuk om als betrokken kennispartner met onze klanten mee te denken over hun processen en hoe onze software daar het beste in kan ondersteunen. Op die manier probeer ik een menselijk aspect toe te voegen aan onze technische software."

Stratech geeft mij de kans om te groeien

"Wat ik mooi vind aan mijn carrière bij Stratech, is dat ik in de relatief korte tijd dat ik hier werk al ontzettend veel geleerd heb", aldus Rogier. "We verkopen een kennisintensief product. Tijdens de eerste meetings had ik geen idee waar mijn collega's het over hadden. Als ik mijn kennisniveau op dit moment vergelijk met anderhalf jaar geleden, besef ik me hoeveel ik heb geleerd. Niet alleen inhoudelijk over de software en de markt, maar ook op het gebied van soft skills. Denk bijvoorbeeld aan het voeren van gesprekken, bijdragen aan discussies en mezelf staande houden in een groep. Ik ben daar heel erg in gegroeid."

Rogier is echter nog lang niet uitgeleerd en heeft een sterke ambitie om door te groeien. "Ik wil mezelf voortdurend blijven ontwikkelen. Uiteindelijk zou ik graag willen doorgroeien naar een buitendienstfunctie." Hij ziet echter eerst nog genoeg ruimte om te groeien in zijn huidige functie. "Gelukkig biedt Stratech mij genoeg mogelijkheden om door te groeien, zowel op korte als lange termijn. Ik heb net een cursus Verkoop Binnendienst afgerond, waarbij ik handvatten heb gekregen om nog beter in te spelen op vragen van de klant en goed te communiceren met klanten." Rogier leert daarnaast veel van collega's. "Ik spar veel met mijn collega's van Logistiek & Industrie. Daarnaast probeer ik regelmatig met de Account Managers mee te gaan naar klanten. Tijdens gesprekken bij klanten aan tafel leer je toch het meest over de markt en de logistieke processen!"

Ik heb elke dag zin om naar mijn werk te gaan

Rogier is zichtbaar trots om bij Stratech te werken. "We werken hard aan onze mooie producten. Stratech Shipment en Stratech-SPS hebben een grote impact op de logistieke processen van onze klanten. We voegen echt waarde toe." Ook het klantenbestand draagt bij aan Rogiers trots. "Ik vertel op verjaardagen weleens over de grote klanten die we bedienen, denk aan KLM en Aviko. Mensen zijn dan verbaasd dat zo'n "klein" bedrijfje in Enschede, zoveel mooie en grote klanten heeft!"

Vooral het hechte team en de gezellige sfeer zorgen ervoor dat Rogier elke dag met veel plezier naar zijn werk gaat. "Er wordt bij Stratech hard gewerkt, maar er is ook altijd tijd voor een lolletje." De aandacht die wordt besteed aan collega's draagt volgens Rogier bij aan de goede sfeer. "Er worden regelmatig personeelsfeestjes en uitjes georganiseerd door de personeelsvereniging. Maar ik hecht ook waarde aan de kleine gebaren. Denk aan het vieren van verjaardagen of andere persoonlijke successen met taart in de kantine."

Tot slot verwijst Rogier naar de behulpzaamheid van collega's. "Iedereen is bereid om elkaar te helpen. Ook al zijn collega's druk, er wordt altijd tijd voor je gemaakt wanneer je vragen hebt. Er wordt goed naar je geluisterd en je ideeën worden serieus genomen. Hoe kort je ook nog maar bij Stratech werkt, of wat je functie ook is, je input wordt altijd ter harte genomen."

Wil jij de collega van Rogier worden?

Ben je benieuwd geworden naar wat Stratech jou te bieden heeft? Bekijk onze website voor meer informatie over Stratech als werkgever en onze actuele vacatures.

Werken bij Stratech

Wij zijn Stratech

Software maken is onze passie. Dat doen we al sinds 1989 en inmiddels met meer dan 70 specialisten.

Over Stratech
#