icon
Logo

Servicedesk Medewerker Joëll over de diversiteit van zijn functie

9 november 2018

“Als Servicedesk Medewerker bij Stratech ben je niet alleen hét aanspreekpunt voor klanten met vragen of problemen, we zijn bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor installaties en onderhoud aan servers. Dat is wat mijn functie bij Stratech interessant maakt en onderscheidt van andere helpdeskfuncties.” 

Joëll Kluppels werkt bijna drie jaar bij Stratech en doet zijn werk met veel plezier. Dit komt onder andere door de veelzijdigheid van zijn functie, de ontwikkelingsmogelijkheden en de gemoedelijke sfeer binnen de organisatie. 

Geen standaard belscript, maar zelf nadenken

De functie van Servicedesk Medewerker bij Stratech is er volgens Joëll één vol diversiteit. “Wij zijn er voor onze klanten wanneer ze vragen hebben over de software of tegen problemen aanlopen. Maar daarnaast voeren we onderhoud uit aan de servers, doen we installaties en updates bij klanten en verzorgen we de overgang naar onze hostingomgeving. We doen veel meer dan alleen maar telefoontjes afhandelen en die afwisseling maakt mijn werk zo interessant!”

Naast de diversiteit van zijn functie haalt Joëll ook veel uitdaging uit zijn werk: “Er zijn helpdesks waarbij je als medewerker een standaardscript moet doorlopen, om vervolgens tot een voorgekauwde oplossing te komen. Bij Stratech werken we niet met dit soort belscripts. We moeten zelf nadenken en krijgen de vrijheid om dingen uit te proberen om zelf tot de beste oplossing voor de klant te komen. Hierdoor blijft het uitdagend wat we doen.”

Ik krijg de kans om mij verder te ontwikkelen

Toen Joëll drie jaar geleden bij Stratech solliciteerde had hij eigenlijk nog niet veel ervaring met software. “Toch gaf Stratech mij de kans om dit te leren en mij te ontwikkelen op dit gebied. Die instelling sprak me direct al aan", aldus Joëll. Inmiddels is Joëll uitgegroeid tot een volwaardige Servicedesk Medewerker, eerst voor de productgroep Sociaal Financieel en sinds kort voor de productgroep Recreatie. “Ik heb heel veel geleerd van mijn collega’s. Over de werking van de software, maar ook over de manier van samenwerken en de verantwoordelijkheid die je hebt voor het afhandelen van meldingen.”

De bereidheid om te investeren in medewerkers is volgens Joëll nog steeds aanwezig. Hij vertelt over zijn ambities om te leren programmeren en de opleidingsmogelijkheden die Stratech biedt: “Om bepaalde klantvragen te kunnen beantwoorden en problemen op te kunnen lossen, is het handig om te weten hoe de software precies in elkaar steekt. Daarnaast lijkt het mij persoonlijk ook erg leuk om te leren programmeren. Toen ik mijn ambitie en interesse voor programmeren deelde met mijn leidinggevende, heeft hij dat direct serieus opgepakt. Zo zijn we nu bezig met het regelen van een opleiding op dit gebied.”

Naast persoonlijke trainingen wordt er ook veel gedaan om de kwaliteiten van het team te vergroten. “We hebben onlangs een communicatietraining gevolgd met het hele Servicedesk team. Op deze manier wordt er vanuit Stratech geïnvesteerd in de ontwikkeling van het team”, vertelt Joëll.

Bij Stratech kent iedereen elkaar

“Ik zou de cultuur bij Stratech omschrijven als kleinschalig en gemoedelijk.” Joëll vergelijkt Stratech met zijn vorige werkgever. “Bij mijn vorige werkgever werkten een paar honderd mensen, waarvan ik de meerderheid niet kende. Bij Stratech kent iedereen elkaar en is iedereen bereid om elkaar te helpen of mee te denken. Dat geldt voor mijn eigen recreatieteam, maar ook voor de collega’s die werken voor de andere productgroepen.”

Ook de benaderbaarheid van de directie spreekt Joëll aan en is volgens hem typerend voor de gemoedelijke sfeer en korte lijnen binnen de organisatie. “De directie is vrijwel altijd aanwezig op de werkvloer en ze staan tussen de medewerkers. Ze weten wie je bent en we spreken elkaar gewoon aan bij de voornaam. Hier zijn de medewerkers geen nummertje. Daar hecht ik echt waarde aan!” 

Joëll hoopt dan ook in de toekomst nog veel voor Stratech en haar klanten te kunnen betekenen!

Meer weten over Stratech als werkgever?

Ben je benieuwd geworden naar wat Stratech jou te bieden heeft? Bekijk onze website voor meer informatie over Stratech als werkgever en onze actuele vacatures.

Werkgever Stratech

Wij zijn Stratech

Software maken is onze passie. Dat doen we al sinds 1989 en inmiddels met meer dan 70 specialisten.

Over Stratech
#