icon
Logo

Het leven van een student bij Stratech

11 juli 2018

Jeroen Bos studeert Informatica aan de Universiteit Twente. Sinds april 2017 is hij, naast zijn opleiding, één dag in de week werkzaam op de R&D afdeling van Stratech. Hierin heeft hij de bijbaan gevonden die perfect aansluit op zijn interesses. "Stratech geeft me de kans om me te verdiepen in nieuwe technologieën, iets waar ik me in mijn vrije tijd ook graag mee bezighoud." 

Via via bij Stratech terecht gekomen

Jeroen was al een tijdje op zoek naar een nieuwe bijbaan, toen hij via een studiegenoot werd getipt over Stratech. "Hij voerde op dat moment zijn masteropdracht uit bij Stratech. Hij stuurde me een berichtje omdat hij zijn opdracht aan het afronden was, en er dus een plekje vrij zou komen voor een student." Na een korte oriëntatie op de website besloot Jeroen bij Stratech op gesprek te gaan om de mogelijkheden te bespreken. "Ik kende Stratech al wel van naam, maar heb nog wel even op de website gekeken wat Stratech precies doet. Toen ik las over het Stratech Innovation Lab werd ik enthousiast van de opdrachten en de mogelijkheden die worden geboden aan studenten. Naar aanleiding daarvan heb ik de stap gezet om kennis te maken!"

Werken op projectbasis

Van begin af aan voert Jeroen op projectbasis verschillende werkzaamheden uit voor Stratech. "Toen ik bij Stratech begon heb ik geholpen bij de oriëntatie op het nieuwe klantenportaal en ticketingsysteem. Ik heb toen verschillende dingen uitgezocht en getest. Daarna heb ik me bezig gehouden met datavisualisatie en dashboarding met behulp van een daarvoor aangeschafte tool. En op dit moment richt ik mijn aandacht op Docker, een nieuwe technologie die bijdraagt aan de schaalbaarheid en flexibiliteit van de producten van Stratech. De onderwerpen waar ik me tot nu toe mee bezig heb gehouden zijn vrij divers."

"Ik doe wat ik leuk vind"

Eén van de dingen die Jeroen aanspreekt aan Stratech, is dat hij van zijn hobby zijn werk kan maken. "Ik ben nu dus bezig met Docker, een nieuwe technologie waar nog best veel voor uitgezocht moet worden. Dit vind ik interessant en het is iets waar ik in mijn vrije tijd ook graag mee bezig ben. Bij Stratech krijg ik de kans om mij verder in dit soort nieuwe technologieën te verdiepen."

Voldoende vrijheid en eigen verantwoordelijkheden

Los van de inhoud van zijn werkzaamheden, ervaart Jeroen het als zeer prettig dat hij concrete verantwoordelijkheden krijgt. Een aspect dat duidelijk ontbrak bij zijn vorige bijbaan. "Waar Stratech zich voor mij onderscheidt van mijn vorige werkgever, is het feit dat ik duidelijke eigen verantwoordelijkheden krijg. Ik ben niet alleen maar bugs aan het oplossen en andere werkzaamheden aan het uitvoeren die andere mensen niet willen doen. Ik vind het heel fijn om met een concreet project bezig te zijn."

"Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik, tot op zekere hoogte, vrij gelaten word om mijn ding te doen. Ik heb mijn eigen verantwoordelijkheid en daar binnen is het aan mij om die verantwoordelijkheid in te vullen. Uiteraard gaat dit alles wel in overleg. Dit zijn allemaal zaken die ik bij Stratech erg waardeer: de vrijheid, mijn eigen verantwoordelijkheden, maar ook dat mensen altijd klaarstaan om me te helpen", aldus Jeroen.

Bijdragen aan de organisatie van Stratech

Jeroen krijgt voldoening van het feit dat hij bij kan dragen aan de organisatie van Stratech. "Ik vind het mooi om te zien als datgene wat ik gemaakt heb, in de praktijk ook daadwerkelijk wordt gebruikt door klanten of mijn collega's. Dit merkte ik bijvoorbeeld met de dashboards die ik heb gemaakt. Het kwam een keer voor dat één van de dashboards niet meer werkte. Ik kreeg direct een telefoontje of ik het op wilde lossen, omdat collega's het nodig hadden. Dat was voor mij het bewijs dat ik iets had gemaakt met toegevoegde waarde!"

Meer weten over het Stratech Innovation Lab?

Ben je benieuwd geworden naar wat het Stratech Innovation Lab jou te bieden heeft? Bekijk de website voor de mogelijkheden en actuele opdrachten!

Innovation Lab

Wij zijn Stratech

Software maken is onze passie. Dat doen we al sinds 1989 en inmiddels met meer dan 70 specialisten.

Over Stratech
#