Training Stratech Perspectief: Schuldhulpverlening

Gebruikt u Stratech Perspectief voor de ondersteuning van uw werk als schuldhulpverlener? Heeft u nieuwe medewerkers in dienst of wilt u zelf uw kennis van onze schuldhulpverleningssoftware opfrissen? Dan is onze eendaagse training Stratech  Perspectief: Schuldhulpverlening uitermate geschikt! Deze training biedt u de mogelijkheid op een gestructureerde en eenvoudige wijze kennis te laten maken met Stratech Perspectief.

De training bestaat uit een algemene inleiding, waarin de opbouw van de software en de gedachte achter Stratech Perspectief worden besproken. U leert hoe u trajecten in kunt zetten. De inrichting van de software en de verwerking van gegevens worden aan de hand van concrete voorbeelden en oefeningen doorgenomen. Diverse functionaliteiten zullen kort worden toegelicht om u een indruk te geven van de mogelijkheden. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Aanvraagformulier schuldhulpverlening waarop u alle gegevens voor de aanvraag vastlegt;
  • Het opvoeren van schulden;
  • Middels de Vtlb-calculator in de software het vrij te laten bedrag berekenen;
  • Het inzetten van een schuldhulpverleningstraject inclusief diverse projecten zoals intake, schuldregeling en/of budgetbeheer;
  • Het uitvoeren van een herverdeling;
  • Het opstellen van een digitale Wsnp verklaring of verzoekschrift;
  • De opbouw van dossiers.

Er wordt geprobeerd de dagelijkse praktijk zo goed mogelijk te benaderen. Omdat niet iedere bedrijfsvoering of werkwijze hetzelfde is, bieden onze trainingen ruimte voor uitleg over uw eigen specifieke vraagstukken. U kunt vooraf aan de training uw vraagstukken kenbaar maken. Daarnaast is de training een unieke gelegenheid om uw ervaringen te delen met medecursisten.

Toegekende PE-punten

Aan de training zijn door de BPBI en Bureau Wsnp in 2017 PE-punten toegekend. Na afloop van de training ontvangt u dan ook een certificaat met hierop de toegekende PE-punten.

BPBI 5 PE-punten
Bureau Wsnp  5 PE-punten (Vaardigheden)


Praktische informatie

De training duurt één dag en wordt gegeven in de trainingsruimte van Stratech te Enschede. De investering bedraagt slechts € 425,00 per persoon, waarbij lunch, koffie en thee uiteraard zijn inbegrepen. Op deze training zijn de  Opleidingsvoorwaarden Standaard van toepassing.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw Account Manager.