Nedap Logo

Dagelijks inzicht in alle documenten, geen hoge koerierskosten van en naar de Kamer van Koophandel meer en documenten binnen vier uur getekend terug. Daar was Nedap naar op zoek. Onze Digitale koppeling met de Kamer van Koophandel bleek de ideale oplossing.

Nedap

Nedap is een beursgenoteerd bedrijf en sinds 1929 op de markt. Ze heeft vestigingen in Nederland, Engeland, Duitsland, België, Frankrijk, Dubai, Amerika, Shanghai en Hongkong. In Groenlo is het hoofdkantoor gevestigd, waar ongeveer 450 mensen aan het werk zijn.

Nedap bestaat uit meerdere marktgroepen. De heer Veldhuizen werkt onder andere voor de groep security management en vervult de functie van Logistiek Manager. ''Wij regelen in principe al het transport. Of dat nu luchtvracht is, wegtransport of zeevracht, wij regelen alles wat nodig is.''

Dat Nedap een vooruitstrevend bedrijf is, blijkt uit het feit dat zij technologie willen ontwikkelen die er toe doet. ''We willen geen product maken wat we in de markt zetten, en that's it'. Het moet echt toegevoegde waarde bieden voor mens, dier of maatschappij.'' De slogan van Nedap is dan ook niet voor niets, 'technology that matters'.

De uitdaging

Dagelijks exporteert Nedap haar technologische producten over de hele wereld. Uiteraard dienen hier, onder andere bij de Kamer van Koophandel, documenten voor aangevraagd te worden. ''De kosten om iedere keer een koerier naar de Kamer van Koophandel te sturen liepen hoog op. Je wilt klanten snel kunnen bedienen en daarom heb je de documenten vaak dezelfde dag weer nodig, hierdoor hebben we niet de luxe om ze per post te sturen'', aldus de heer Veldhuizen.

Stratech

Na deelname aan een bijeenkomst voor exportdocumenten van de Kamer van Koophandel, klopte Nedap bij Stratech aan. ''Tijdens deze bijeenkomst werden meerdere partijen genoemd. Echter had ik al eens met een college van Bram gesproken over Nedap. Zodoende was Stratech nog steeds bij ons in gedachten'', aldus de heer Veldhuizen.

''Stratech heeft haar zaken goed voor elkaar en de Kamer van Koophandel is ook erg positief over jullie. Dat was voor ons een extra punt van aandacht.'' Daarnaast geeft de heer Veldhuizen aan dat het erg fijn is dat de verzonden documenten binnen 4 uur terug zijn. ''Vaak is het zelfs nog sneller.''

Voordelen

Naast kostenbesparing gaat de Digitale koppeling met de Kamer van Koophandel ook gemak en overzicht bieden. Nedap groeit nog elke dag en daarmee ook de uitdagingen die zij ervaren. Daardoor dienen ze inzage te hebben in alle documenten. ''Het wil incidenteel nog wel eens voorkomen dat vervoerders Certificaten van Oorsprong kwijtraken. Wanneer er zo'n document verdwijnt dienen wij deze zelf opnieuw aan te vragen. De digitale koppeling kan dit ondervangen.''

  • Nedap1
  • Nedap2
  • Nedap3
  • Nedap4
  • Nedap5
  • Nedap 6
  • Nedap 7
  • Nedap8

Hier meer over weten?

Neem direct contact op met