Drostes Boerderijlodges

Drostes Boerderijlodges

Vorig jaar heeft Droste's Boerderijlodges ervoor gekozen om voor de verhuur van hun boerderijlodges gebruik te maken van Stratech-RCS Enterprise. Na een goed en professioneel verlopen implementatie werken zij dan ook naar volle tevredenheid met het reserveringssysteem.

Droste's Boerderijlodges

In Twente komen op oude boerenerven steeds meer schuren of gedeeltes van boerderijen leeg te staan. Vaak op de mooiste plekken! Samen met een aantal boeren heeft Harald Droste het boerderijlodge concept opgezet: 20 kleinschalige luxe architectonische vakantieverblijven op 5 bestaande boerenerven in vrijgekomen schuren of gedeeltes van boerderijen. De boerderijlodges zijn geschikt voor twee personen of voor het hele gezin, waar men kan genieten van het plattelandsritme.

De luxe van eenvoudig genieten! 

Keuze voor Stratech-RCS Enterprise

Naast de verhuur van boerderijlodges bezit Droste's ook een hotel inclusief café/restaurant, waar enkel natuurlijke producten uit de omgeving worden geserveerd. Voor deze herberg werd gebruik gemaakt van een professioneel hotel reserveringssysteem. Deze voldeed voor de boerderijlodges niet aan de wensen van Harald Droste | Eigenaar Droste's Boerderijlodges: "Een huisjesmarkt is toch heel anders dan een hotelmarkt. Het toevoegen van de boerderijlodges aan het hotelsysteem zorgde ervoor dat het systeem erg traag werd. Daarnaast konden we niet snel met kortingen werken en waren hierdoor niet flexibel genoeg. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een ander reserveringssysteem".

Drostes boerderijlodges Tijdens hun zoektocht naar een reserveringssysteem speelden meerdere factoren een rol: "Bij de keuze voor een ander reserveringssysteem hebben we uiteraard enkele referenties bekeken. Belangrijk hierbij waren onze eisen, de vele mogelijkheden waaraan wij wilden dat een pakket zou voldoen. Ook wilden we graag in de buurt blijven, waarnaast ik het liefst een partner wilde die goed bij ons en onze websitebouwer zou passen. Stratech-RCS Enterprise paste perfect in dit plaatje", aldus de heer Droste.

 

Professionele implementatie

De implementatie van Stratech-RCS Enterprise is volgens de heer Droste professioneel verlopen: "De implementatie van het reserveringssysteem is goed verlopen, al merkte ik wel dat de Consultant heel strak is. Ik ben helemaal niet zo strak, het maakt me niet uit hoe je het doet als ik maar krijg wat ik wil hebben. Het was even aftasten, maar we hebben erg goede slagen gemaakt".

De heer Droste was erg te spreken over de adviserende rol vanuit de Consultant, evenals de vertaling van de bedrijfsprocessen naar de software: "De adviezen van de Consultant waren erg goed, ondanks het feit dat ik iemand ben die heel goed weet wat hij wil en ik me niet zo gauw laat adviseren. Daarnaast werd er goed geluisterd naar de wensen en deze werden door vertaald naar de software zodat we nu een reserveringssysteem hebben dat volledig aan onze wensen voldoet".

Alles mogelijk met Stratech-RCS Enterprise

Stratech-RCS Enterprise is een flexibel systeem met vele mogelijkheden, dit wordt door de heer Droste dan ook zo ervaren: "Stratech is een gebruiksvriendelijk reserveringssysteem waarmee je eigenlijk alles kunt, alles is mogelijk. Het systeem is heel goed in elkaar gezet, je kunt weinig fouten maken doordat er veel controles, etc. in zitten. Een nadeel voor mij is dat ik moet switchen tussen twee systemen, dat is even wennen. Dit ligt niet aan Stratech maar aan het feit dat ik ervoor heb gekozen met twee verschillende systemen te werken. Drostes boerderijlodges

Daarnaast is het voor ons is erg belangrijk dat ik prijzen snel kan veranderen en snel acties, met bijvoorbeeld actiecodes, uit kan zetten. Dit is iets wat ik met het hotelgedeelte niet kon, maar met Stratech-RCS Enterprise in een mum van tijd gerealiseerd heb". 

Méér online boekingen

Eén van de belangrijkste voordelen van Stratech-RCS Enterprise voor Droste's Boerderijlodges is het online boeken: "Onze website is continu in beweging. Het is voor ons erg belangrijk dat de gast met behulp van een goed ingerichte boekingsstraat de stappen heel snel kan doorlopen en overgaat tot een boeking. Dit was met onze vorige applicatie niet het geval. Ik had geen grip op de inhoud en vormgeving, waardoor er minder reserveringen werden gemaakt. Ook was de zoek-en-boek mogelijkheid onoverzichtelijk en niet van deze tijd. Onze nieuwe boekingsstraat is erg gebruiksvriendelijk en naar eigen wens ingericht, waardoor een boeking door de gast eenvoudig kan worden gemaakt. Momenteel hebben we, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, meer internetboekingen binnen gekregen. Dit betekent dat de website en de boekingsstraat aanslaan. We luisteren met alles erg goed naar de gast; er gaat zelfs nog een stap tussenuit om de boekingsstraat nog gebruiksvriendelijker te maken", aldus Harald Droste.

De juiste sturing

Het is voor elke recreatieondernemer erg belangrijk inzicht te hebben en eenvoudig te beschikken over de voor hem belangrijke statistieken. Zo ook voor de heer Droste: "Het is voor mij onder andere belangrijk te weten hoeveel accommodaties er zijn verhuurd, hoeveel er nog worden verhuurd de komende tijd en wat de gemiddelde opbrengsten per accommodatie zijn. Hiervoor heb ik mijn boerderijen opgedeeld in parken, waardoor ik nu in principe vijf parken heb. Hierdoor kan ik met behulp van de rapportages binnen Stratech-RCS Enterprise goed zien wat de prestatieverschillen van de diverse parken zijn. Op basis van deze gegevens kan ik dan ook goed sturen."

  • Boerderijlodge 1
  • Boerderijlodge2
  • Boerderijlodge3
  • Boerderijlodge4
  • Boerderijlodge5
  • Boerderijlodge6
  • Boerderijlodge7
  • Boerderijlodge8

Hier meer over weten?

Neem direct contact op met