Portbase - Snel exporteren via de Nederlandse havens

Portbase is het neutrale platform zonder winstoogmerk voor de uitwisseling van alle logistieke informatie voor de Nederlandse havens. Stratech is certified supplier voor Portbase. Onze softwareoplossing is gekoppeld aan Portbase, waardoor u met één druk op de knop altijd verzekerd bent van een snelle en waterdichte 'aanzuivering' van uw aangiften. Dat scheelt u een hoop gedoe!

Door Portbase verzekerd van een waterdichte BTW administratie

Met een aanmelding in Portbase weet u zeker dat uw aangiftenummer (MRN) tijdig en correct bekend is bij de havenautoriteiten. Na indiening via Portbase ontvangt u zelf rechtstreeks van de Douane een 'Confirmation of Exit' wanneer uw goederen de EU hebben verlaten. Daarmee is uw uitvoeraangifte 'aangezuiverd' en klopt uw BTW administratie.

Indien u deze onverhoopt niet ontvangt, heeft u middels Track & Tracé in Portbase de mogelijkheid om na te gaan wat er met uw container is gebeurd. Deze Track & Tracé wordt door de Douane officieel erkend als alternatief bewijs. Hierdoor heeft u bovendien altijd real-time inzicht op uw lading: van de aankomst op de terminal tot en met het vertrek per zeeschip.

Portbase verplicht voor Maasvlakte II

Containerterminals eisen steeds meer dat douanedocumenten voor aankomst, doorvoer en vertrek elektronisch worden gemeld. De reden hiervoor is dat terminals enerzijds een goede administratie conform hun douanevergunning moeten voeren en anderzijds vereenvoudigt dit de afhandeling van uw container op de terminal. 

Voor de nieuwe containerterminals Rotterdam World Gateway (RWG) en APM Terminal MVII op Maasvlakte II wordt het voor u per 1 november 2014 verplicht om gebruik te maken van Portbase. Wanneer het verplicht elektronisch berichtenverkeer met Portbase goed werkt voor Maasvlakte II, dan willen op termijn ook de terminals op Maasvlakte I deze werkwijze gaan invoeren.  

Stratech is certified supplier voor Portbase

Doordat Maasvlakte I en II geen uniforme werkwijze hanteren voor het aanmelden van uw goederen, brengt dit voor u als exporteur veel onnodige administratieve handelingen met zich mee. Door de naadloze integratie van onze softwareoplossing met Portbase kunt u alle benodigde gegevens met één druk op de knop doorsturen naar de Nederlandse havenautoriteiten.

Hierdoor kunt u één generieke werkwijze hanteren voor al uw verschepingen. Nadat uw zending de haven heeft verlaten ontvangt u automatisch de Confirmation of Exit retour in onze software. Daarmee bent u altijd verzekerd van een waterdichte 'aanzuivering' van uw aangiften. Exporteren via de Nederlandse havens wordt makkelijker dan ooit, want door gebruik te maken van Stratech heeft u ... 

  • Volledige beheersing en controle over het exportproces in de havens
  • Géén problemen met uw BTW administratie doordat u de Confirmation of Exit automatisch retour ontvangt in onze software
  • Naadloze integratie met AGS Uitvoer en Transit Vertrek
  • Eén uniforme werkwijze voor al uw verschepingen
  • Gegevens worden automatisch doorgestuurd naar Portbase vanuit onze software, waardoor de kans op fouten wordt beperkt tot het minimum.
  • Snellere afhandeling van uw container in de Nederlandse havens

Hier meer over weten?

Neem direct contact op met