Vier trends die zorgen voor een effectieve e-mail marketing campagne

Logo 250x130

E-mailmarketing wordt steeds belangrijker. Maar hoe zorg je er nu voor dat je campagne ook echt effectief is? Over dit onderwerp is uitgebreid gesproken tijdens het kennisevent Leisure in Business

Uit de presentatie van Kumar van Geffen - Account Manager bij Stratech Software Solutions komen vier belangrijke trends voor een effectieve e-mail marketing campagne naar voren.

Trend 1: Personalisatie tot individueel niveau

Wie is je gast, heeft je gast al vaker bij je verbleven en waar komt je gast vandaan? Door in te spelen op deze gastgegevens ben je in staat je mailing een persoonlijke touch mee te geven. Met behulp van deze personalisering zal je meer gasten bereiken en de open ratio (open klikken van berichten) verhogen.

Trend 2: Kortere content

Lange teksten zijn niet meer van deze tijd, evenals het leesgedrag op een desktop. Tegenwoordig leest namelijk 55% van de mensen zijn of haar e-mailberichten op een mobile device, wat betekent dat de teksten ook hierop leesbaar moeten zijn. Ook hier is het weer belangrijk de content persoonlijk te maken, dus te weten voor wie je schrijft.

Trend 3: Optimale beleving en meer interactie door design

De look & feel van een e-mailbericht is steeds belangrijker en zorgt ervoor dat je de aandacht van de lezer vasthoudt. Vul daarom je content altijd aan met afbeeldingen en/of filmpjes die een meerwaarde geven aan de je mailing.

Trend 4: Marketingactiviteiten goed uitvoeren kan niet zonder goede marketingsoftware

Voor een optimale, gepersonaliseerde benadering van je gast is het gebruik van marketing software een must. Door de koppeling van deze software met je reserveringssysteem ben je in staat om je gasten, aan de hand van beschikbare gast- en reserveringsgegevens, gepersonaliseerd aan te schrijven.

Een goed voorbeeld hiervan is Stratech Campaign; met behulp van Stratech Campaign kun je al je gasten eenvoudig segmenteren op basis van de gegevens in je reserveringssysteem en op basis hiervan gepersonaliseerde e-mailberichten sturen.