Tips voor een optimale online zichtbaarheid van je recreatieonderneming

Jurjen de Vries

Hoe val je nu op in Google en hoe werkt dat? Waar is een bedrijfsvermelding zichtbaar, en hoe kun je deze vermelding beheren en aanmaken?

Als Google Top Contributor weet Jurjen de Vries als geen ander hoe je ervoor zorgt dat jouw recreatieonderneming met behulp van bedrijfsvermeldingen optimaal zichtbaar is in Google. Hoe kun je bedrijfsvermeldingen beheren en aanmaken en zorg je dat je hiermee goed opvalt? Tijdens het kennisevent Leisure in Business heeft Jurjen vele handvatten en tips & tricks gedeeld met de deelnemers.

Laat ook jouw recreatieonderneming opvallen!

Wat voornamelijk belangrijk te weten is, is dat Google niet alleen de informatie laat zien in de zoekmachines, maar ook bij Google Maps, Google advertenties (betaald), Google Hotel Finder en Google Trips. Maar hoe zorg je er nu daadwerkelijk voor dat je alles binnen Google optimaal hebt ingericht? Onderstaand enkele handige tips en tricks voor een betere bedrijfsvermelding op Google!

  • Zorg dat alle bedrijfsinformatie goed gevuld is. Geef hierbij aan of het jouw bedrijf betreft, vul de openingstijden in - ook bij seizoensveranderingen en feestdagen - en voeg foto's toe.
  • Maak een 360˚ foto; dit kun je zelf doen via een vertrouwde professional
  • Voeg bij je bedrijfsinformatie een extra URL toe, bijvoorbeeld die van je reserveringspagina
  • Maak een e-mail, zoals een boekingsbevestiging, op met een reserving markup

Alle van de bovenstaande punten zijn eenvoudig toe te voegen en/of aan te passen via www.google.nl/mijnbedrijf

Google betaalde advertenties

Naast een goede inrichting van bovenstaande punten, is het ook zinvol om gebruik te maken van de betaalde advertenties van Google. Je bedrijf en advertentie zullen hierdoor nog meer opvallen; zo zullen je telefoonnummer en adres in het resultatenoverzicht van de zoekmachine vermeld worden. Je zoekresultaat gaat er anders uit zien, waardoor je bedrijf meer opvalt.

We hopen dat deze praktische tips je helpen bij een betere zichtbaarheid in Google. Mocht je vragen hebben met betrekking tot Google, ga dan eens naar een Google Forum en stel daar je vraag aan een Google Top Contributor!