Terugblik op geslaagd kennisevent voor exporteurs in food- & agrosector

Container Export

Nederland is, na de Verenigde Staten, de grootste exporteur van landbouwgoederen in de wereld. De omzet bedroeg in 2015 maar liefst 81,3 miljard euro. Dat is niet niks. En iedereen snapt daarom ook dat het van groot belang is dat we onze positie behouden. 
Of nog beter: verstevigen!

Het optimaliseren van de administratieve exportprocessen kan daar een cruciale bijdrage aan leveren, maar hoe pakt u dat goed aan? Om antwoord te geven op deze vraag en vele andere vragen organiseerden Stratech en Goldfish ICT op donderdag 29 september 2016 een kennisevent, waarbij ook Fenedex, de NVWA en zuivelgigant Ausnutria Hyproca aanwezig waren. We blikken graag met u terug op deze inspirerende middag.

Fenedex - Trends in de food en agro export

Nederland is een exportland. Onze economie is voor een groot deel afhankelijk van de handel met andere landen, zoals het Verenigd Koninkrijk. Frank Peterse, Manager Sales & Accountmanagement bij Fenedex, vertelde tijdens dit kennisevent over de ontwikkelingen die de exportactiviteiten van food- en agrobedrijven zullen gaan beïnvloeden.

NVWA - CLIENT anno 2016 en in de toekomst

In de presentatie van Aart Monster, Projectleider eCertNL bij de NVWA, werd ingegaan op (nieuwe) ontwikkelingen rondom CLIENT, het systeem voor het digitaal aanvragen en afhandelen van veterinaire en fytosanitaire certificaten. De NVWA schetste een goed beeld van de manier waarop zij zich inzet voor verbeteringen en proactief zoekt naar mogelijkheden om onze import-/exportactiviteiten verder te digitaliseren. 

Goldfish ICT - Supply Chain trends in de praktijk toegepast

Het exporteren van food- en agroproducten vereist veel kwaliteitsregistraties. Tel daar de vele regels van diverse instanties/partijen in de logistieke keten en de specifieke wensen / eisen per klant bij op. Zuivelgigant Ausnutria Hyproca koos ervoor om haar IT-landschap drastisch te veranderen, zodat zij hier in de toekomst een goede invulling aan kunnen gegeven. John Nederpel, SAP Consultant bij Goldfish ICT, vertelde over de wijze waarop dit toonaangevende bedrijf momenteel haar processen heeft ingericht.

Stratech - Compliant door ketenintegratie en digitalisering

De kernwoorden voor de toekomst in de food- en agrosector volgens John Schutten, Product Manager bij Stratech Software Solutions, zijn procesintegratie en -optimalisatie. Tijdens dit kennisevent vertelde hij over het automatiseren van complexe logistieke processen en gaf ze concrete handvatten en adviezen.

  • Foto 1
  • Foto 4
  • Foto 2
  • Foto 3