Stratech in zee met Portbase!

Portbase

Stratech is, met haar softwarepakket Stratech-SPS, onlangs benoemd tot 'Preferred supplier ECS-services' van Portbase. Door deze certificering is het voor de exporteur eenvoudiger geworden om te voldoen aan de door de douane gestelde verplichtingen bij export.

Extra Nederlandse douaneverplichtingen, controle na 150 dagen

Sinds 1 december 2011 hanteert de douane een termijn van honderdvijftig dagen voor het aantonen van het daadwerkelijk verlaten van uw goederen buiten de EU. Indien u binnen deze termijn geen zogenaamde confirmation of exit heeft ontvangen, zal de Douane de aangifte buiten werking stellen. Hiermee loopt u het risico op veel tijdrovend uitzoekwerk om de Douane alsnog te bewijzen dat uw lading de EU heeft verlaten en op navordering van de BTW.

'In Control' met Stratech

Met de introductie van het Export Control System (ECS-services) van Portbase is het uitvoerproces volledig geautomatiseerd. Stratech kan, als Preferred supplier van Portbase, de benodigde gegevens op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke wijze elektronisch aanleveren bij Portbase. U bent met één druk op de knop verzekerd van een snelle en waterdichte 'aanzuivering' van uw uitvoeraangiften. Dat scheelt u een hoop gedoe!

Wilt u meer informatie over onze koppeling met Portbase? Neem dan contact op met uw Account Manager via +31 (0)53 480 40 80 of marketing@stratech.nl.