Stratech dit najaar aanwezig op diverse congressen schuldhulpverlening!

Congres

Dit najaar worden er diverse congressen georganiseerd die in het teken staan van schuldhulpverlening of armoede. Stratech zal bij deze congressen aanwezig zijn. Wij nodigen u van harte uit ook hierbij aanwezig te zijn en gaan graag met u in gesprek tijdens één van onderstaande congressen!

Jaarcongres Schulden en Armoede

Op vrijdag 16 september organiseren Divosa en Hoezo! het Jaarcongres Schulden en Armoede met als thema 'Verder Kijken'. Met sprekers als staatssecretaris Jetta Klijnsma, nationale ombudsman Reinier van Zutphen en NVVK-voorzitter Joke de Kock biedt dit congres een zeer interessant programma binnen het Sociale Domein.

De armoede neemt toe in Nederland en steeds meer mensen hebben schulden en komen daar niet meer op eigen kracht uit. Schuldhulpverleners, maatschappelijk werkers, wijkteams en gemeenten staan voor een enorme opgave. Tijdens dit congres zal daarom verder gekeken worden. Verder kijken: voorbij wat zichtbaar is voor iedereen en verder kijken dan de regels en wat je denkt dat mogelijk is. Wat hebben wij echt nodig op korte termijn en waar willen we naartoe?

Datum: vrijdag 16 september
Locatie: Cursus- en Vergadercentrum Domstad te Utrecht

Themadag Evaluatie van schuldhulpverlening

De Wet op de Gemeentelijke schuldhulpverlening is dit voorjaar geëvalueerd. Daarnaast is de uitvoering van de schuldhulpverlening intensief onderzocht door onder andere de Nationale Ombudsman, de WRR en het SCP. Voor Kerckebosch hét moment de balans op te maken met een themadag!

Kerckebosch organiseert op dinsdag 27 september de themadag 'Evaluatie van schuldhulpverlening: tijd om de balans op te maken!'. Tijdens deze dag wordt antwoord gegeven op de vragen: Hoe staat de gemeentelijke schuldhulpverlening er nu voor en wat heeft de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening daaraan bijgedragen? 

Datum: dinsdag 27 september
Locatie: Hotel Postillion Bunnik

Actualiteitencongres Schuldhulpverlening

Op dinsdag 15 november organiseert Gemeente.nu de 27e editie van het Actualiteitencongres Schuldhulpverlening. Thema van deze editie is: "Verbetering toegankelijkheid van schuldhulpverlening".

Of u nu een schuldhulpverlener bent of een alleskunner uit het wijkteam, u heeft ook zelf hulp nodig om alle ontwikkelingen goed bij te houden en daarmee uw voordeel te doen. Tijdens het Actualiteitencongres Schuldhulpverlening wordt u in één dag op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen.

Datum: dinsdag 15 november 2016
Locatie: Jaarbeurs Utrecht

Jaarconferentie De Aanpak van Problematische Schulden

Op donderdag 8 december organiseert Kerckebosch de Jaarconferentie 'De Aanpak van Problematische Schulden'. De 19e editie heeft ruime aandacht voor de ontwikkelingen binnen het minnelijke en wettelijke traject, bij (overheids)schuldeisers en met betrekking tot uitkomsten en aanbevelingen uit recente onderzoeken. Stratech zal hierbij aanwezig zijn!

Schulden ontstaan steeds vaker door te hoge vaste lasten. Hierdoor staat  inmiddels ook de financiële situatie van gezinnen met schoolgaande kinderen en een modaal inkomen onder druk. Welke mogelijke oplossingen zijn er om het tij te keren? Tijdens het congres gaan diverse professionals waaronder drs. Gerjoke Wilmink, Directeur van het Nibud met elkaar in debat.

Datum: donderdag 8 december 2016
Locatie:  Hotel Postillion Bunnik

Stratech: uw kennispartner!

Als uw kennispartner is Stratech aanwezig bij bovenstaande congressen. Onze collega's gaan graag met u in gesprek over actuele onderwerpen binnen de schuldhulpverlening of over de visie van Stratech op effectieve schuldhulpverlening.
Daarnaast laten zij u graag kennis maken met de ondersteuningsmogelijkheden van ons cliëntvolgsysteem Stratech Perspectief. Met deze totaaloplossing kunt u eenvoudig alle schuldhulpverleningsactiviteiten, voortvloeiend uit minnelijke en wettelijke trajecten registreren, ordenen en beheren.

Meer informatie

Bekijk meer informatie over alle congressen op onze agenda-pagina. Bent u verhinderd of niet in de gelegenheid de congressen te bezoeken? Uiteraard komen we ook graag bij u langs voor een kennismaking. U kunt hiervoor contact met ons opnemen via +31 (0)53 480 40 80 of per e-mail naar info@stratech.nl