Portbase breidt Melding Export Documentatie uit

Containership

Vanaf heden kunt u als verlader eenvoudig zien wie voor u de Melding Export Documentatie (MED) heeft ingediend bij Portbase (mocht u dat niet zelf doen). Dit helpt vertragingen in het logistieke proces te beperken. 

Continue verbeteringen aan de services van Portbase 

Portbase is een non-profit organisatie en houdt zich bezig met het vereenvoudigen van de informatie-uitwisseling tussen bedrijven en overheden in de Nederlandse havens. De services van Portbase raken alle facetten van de havenlogistiek. Om de logistieke processen op en/of rondom de Nederlandse havens eenvoudiger en efficiënter te laten verlopen voert Portbase regelmatig verbeteringen door op haar bestaande services.

Via de service Melding Export Documentatie van Portbase kunnen bedrijven eenvoudig elektronisch hun douane-exportdocumenten melden bij de containerterminals. In de praktijk komt het regelmatig voor dat een derde partij (bijvoorbeeld expediteur) voor een verlader de Melding Export Documentatie verzorgt. Indien hierin een wijziging nodig is, moet dit gebeuren door dezelfde partij.

Portbase toont wie uw Melding Export Documentatie heeft gedaan

Tot nu toe was het voor de verlader niet altijd duidelijk welke partij nu de melding had ingeschoten. In samenspraak met de terminals en de branchevereniging FENEX toont Portbase voortaan via de webschermen van de service Track & Tracé de naam van de meldende organisatie aan de verlader. 

Door deze uitbreiding kunnen verladers snel achterhalen welke partij de melding voor hun heeft ingeschoten en de gewenste aanpassing laten doorvoeren. Opvragen van de organisatienaam is mogelijk door in Track & Tracé Export het documentnummer of de combinatie van containernummer en boekingsnummer op te geven.